Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Akinek anyagi okok miatt nem...

Akinek anyagi okok miatt nem lehet gyereke vagy több gyermeke az hogyan fogadta ezt el? Vagy hogyan sikerült mégis kilábalni ebből?

Figyelt kérdés
Egyre többet vagyok szomorú, hogy ilyen miatt nem lehet soha gyermekem. Ráadásul beteg vagyok, ami miatt már rég komolyabb kezelés és próbálkozás kellene a dokik szerint is. (PCOS, Ir, pm alulműködés, 28 éves vagyok) De nincs mire. Albérletben lakunk, de ha nem dolgozik valamelyikünk, akkor nem tudjuk kifizetni. Nekem diákhitelem is van, havi 20 ezer. Szülők nem tudnak támogatni, sem anyagilag sem lakhellyel, plusz 300 km-re vannak. Alapból az albérlet is riasztó gyerekkel, mert nem biztos fedél és utána pedig alig fogunk találni. Teljesen elkeserítő a helyzet és nem látok megoldást, csak hogy elfogadni, hogy ilyen miatt már eleve meg volt pecsételve a sorsunk. Van, olyan aki szintén nehéz helyzetből indult? Szülők, pénz, biztos lakhatás nélkül? Sikerül utána valamit kitalálni?
2019. jún. 14. 14:00
1 2 3
 11/29 A kérdező kommentje:
Részvétem! :( Igazad van. Én 7 évig dolgoztam gyárban, hogy legyen plusz pénz. 5 évig diákként, kettő munka mellett már egyszerűsítettként. Imádtam, de oda jutott a térdem, hogy műteni kellett, így nem tudok visszamenni, mert azóta sem jobb sokkal, pedig nagyon jó plusz volt. Úgy látom más sem dőlt kardba az anyagiak miatt, mi is osszekapjuk magunkat és majd visszatérünk a gyerek témára később. Most nagyon ekörül forgott minden és hihetetlenül levert minket, pedig pont fordítva kéne!
2019. jún. 14. 14:43
 12/29 A kérdező kommentje:
Nem kifogás volt, csak környezetből tapasztalat, illetve nálunk is ez all fenn, plusz szinte csak diákoknak látunk hirdetni. Költözéskor kiderül mit találunk, meg fontolgatjuk, hogy beköltözünk városba több lehetőségért.
2019. jún. 14. 14:47
 13/29 anonim ***** válasza:
43%

IR-es vagyok pajzsmirigy alulműködéssel és 28 éves. A kiságyban alszik az egy hónapos kisfiam. Teljesen természetes úton jött össze, nem kellett semmiféle "komolyabb" kezelés.. peteérésed van? Nekem volt, úgyhogy nem engedtem még a peteérés serkentőt sem, jól döntöttem. Nyilván mindenkinek más az esete, de én azt mondom, nem lehetetlen a helyzeted egyáltalán... Diéta, mozgás fontos, és azt tanácsolom ismerd ki a tested, hogy mikor van a peteérésed, nekünk ez segített sokat.

Ja, és albérletben vagyunk a gyerkőccel, megoldható, nyilván nem a legideálisabb, de ezen ne aggaszd magad, sokan vagyunk így hogy nem tudunk ingatlant venni, akinek nem toltak a segge alá a szülei lakást vagy sok pénzt, vagy nincs valami szuper végzettsége vagy munkája, és nem vállalja be hogy Kukutyinfalvába költözik annak reménytelen másban gondolkodni.

Úgyhogy ne add fel, nem rózsás a mi helyzetünk sem (kb. mint a tiétek) de lehetne sokkal rosszabb, és tényleg a babára nem kizáró okok a betegségeid egyáltalán.

2019. jún. 14. 15:43
 14/29 anonim ***** válasza:
13%
Az albérlet nem ördögtől való, mi is abban élünk 6 éve, ráadásul ugyanabban az albérletben. Hamarosan költözünk, mert a férjem màsik vàrosban kapott állàst+ a 6 év alatt lett két gyermekünk is, és màr kicsi a lakás. Egyelőre albérletbe, mert még 5 évig sajnos nem tudunk sajátot venni. De minden gond nélkül talàltunk, pedig van két macskánk is. Ehhez annyi kellett, hogy ki tudjunk fizetni akár 150-200 ezres albit is. Szóval nem az albérlet a probléma, hanem az, ha nincs pénzed kifizetni. Szóval normális munkahelyet kell találni, megtanulni beosztani a pénzt, és jöhet a gyerek.
2019. jún. 14. 15:51
 15/29 anonim ***** válasza:
22%

"Mi nem támaszkodhatunk a szüleinkre"

Akinek már nem is élnek a szülei, végképp nem támaszkodhat rájuk.

De egyébként is már rég kihalt volna az emberiség, ha az vállalt volna csak gyereket, akinek van segítsége.

Két felnőtt amúgy is bőven elég egy gyerekhez, de kettő mellé is. 3 gyerektől bonyolódik a logisztika.

2019. jún. 14. 16:23
 16/29 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a normális válaszokat! Igen, maximum 70 plusz rezsi, amit ki tudunk fizetni úgy, hogy mindent kifizetünk, ami kötelező. Ezért is szeretnénk és gondolkoztunk sokat azon, hogy Budapestre vagy legalább nagy varosba költözünk, mert jelentősen jobb lenne a fizetésünk, mint itt. Nem lenne gond a nagyobb költségű albérlet sem. Kaució pedig nem probléma. Köszönöm szépen a normális válaszokat!

Nincs sajnos peteérésem, másfél éve nem is menstruálok. Régen is volt ilyen, akkor laparoszkópiai műtétem volt egy nagy ciszta miatt, plusz akkor már két éve meg sem jött. Azután rendbe jött ez a része. A pm és az IR nem rossz annyira, 50 letroxot szedek és 1000 metformint. A PCOS rész a rossz, főleg szervileg. A doki szerint inkább vagyok férfi labor szerint, mint nő. :D Erre meg már nem tudok mit mondani. És sajnos ők sem tudnak mit csinálni velem, orvost most váltok, mert az eddigi itt elakadt :( és azért aggasztó, hogy nem jön meg. Foggátlót nem javasol egyáltalán. 55 kg vagyok, 156 cm. Szóval nem vagyok se sovány se kövér.

2019. jún. 14. 16:23
 17/29 anonim ***** válasza:
41%

Miert kell szegeny kerdezot tamadni, meg lehurrogni... Igen, panaszkodni jott, mert nehs jolesik kionteni a szivet az embernek, ha nagyon nyomasztja valami, es ugy erzi nincs kiut az ordogi korbol. Vannak ilyen melypontok. De pont ezert inkabb batoritani kellene, meg tanacsokat adni, nem pedig bunko modon letolni hogy jaj mit panaszkodik. Egy kis empatia emberek!

Kerdezo, sajnos a betegsegedhez nem tudok hozzaszolni, mert nincs ilyen tapasztalatom, viszont alberletben elunk 10 eve a ferjemmel es mostmar 2 gyerekunkkel (8,5 eve ugyanabban az alberletben). En se szeretem, de mas megoldas nem volt, kulfoldon elunk. Halistennek most jutottunk oda, hogy sajat lakasba koltozunk 3 het mulva. Nem volt konnyu; nem volt fenekig tejfel, rengeteg negativuma volt, de ez van. 37 eves vagyok egyebkent, az elso gyerekunket 28 evesen szultem. Tudom hogy a betegseg miatt nagyon nehez, de ne add fel, az alberlet dolog miatt meg foleg ne! Fel a fejjel!

2019. jún. 14. 16:59
 18/29 anonim ***** válasza:
16%

Ha egy diploma és szakma mellett mégsem keresel úgy, hogy gyereket tudj vállalni, az azt jelenti, hogy kétszer is rosszul döntöttél. Szereztél egy szemlátomást nem túl piacképes diplomát, amit tetéztél egy jó kis diákhitellel. Nincs megpecsételve a sorsotok, te/ti hoztatok sorra olyan döntéseket, amelyek miatt most ott tartotok ahol. Az viszont sehova nincs kőbe vésve, hogy ebbe bele kellene törődni. Ha sem a diplomáddal, sem a szakmáddal nem lehet (akár némi posztgrad képzéssel) jobban elhelyezkedni, akkor váltani kell. Ha bármelyikben is van potenciál, azt ki kell használni. Ha most úgysem jön a gyerek, akkor van mindkettőtöknek elég időtök, hogy kijárjátok, kitanuljátok, amit ki lehet. Bármi, ami bővíti az adott végzettségben a tudásod, ami miatt többet érhetsz a piacon (pl nyelvtudás) jó lehet.

Azért ez annyira nem elkeserítő, mint ahogy leírod, sőt... nem tudom, hogy a magyar emberek döntő többségének miért büdös az albérlet, ha le van papírozva, akkor nem fog egyik napról a másikra eltűnni a fejetek felől, az meg nettó hülyeség, hogy gyerekkel nehezebb albit találni (maximum akkor, ha full feketén akartok kivenni valamit, igen akkor valóban nem szívesen adják gyerekesnek, mert nincs semmi jogi út, hogy kitegyék a szűrüket, ha azok esetleg nem fizetnek, de ez igaz egy szingli emberre is). Az meg egyenesen nevetséges, amikor olyan emberek mutogatják büszkén a "saját" lakásukat/házukat, akiknek még egy jó 20-30 évig kell nyőgniük a hitelt utána, hiszen praktikusan az ingatlan ilyenkor nem is az övéké, hanem a banké. Majd, ha az utolsó fillért is kifizették érte, akkor lesz az övék. Ajánlom Csernok Miklós blogját (kiszámoló), pontosan levezeti, hogy valójában miért nettó baromság meztelen hátsóra lakást venni azzal a címszóval, hogy "inkább a hitelt fizetem, mint az albi pénzt", és bizony kiderül, hogy anyagilag sokkal jobban megéri albiban lakni, mialatt akár némi önerőt is összekaparhat az ember egy leendő ingatlanhoz.

Ez az egész elkeseredés, ami benned van butaságból adódik. Vagy nem használod ki a végzettséged adta lehetőségeket, vagy rosszul választottál. A saját ingatlan pedig nem jár mindenkinek. Egyenesen nonszensz, hogy 30 éves fiatalok, nulla gazdasági múlttal vásárolgatják a lakásokat, ami 10 év múlva kicsi lesz a 2-3 gyerek miatt, de a hitel kétharmada addig még vissza lesz, nem is álmodhatnak majd arról, hogy nagyobba költözzenek. Normális embernek ennyi idősen maximum örökségből lehet sajátja, vagy azért, mert okosan választott szakmát, amit jól is végez. Tessék összeszedni magatokat és ahelyett, hogy a világot hibáztatnátok keresni magatokban a lehetőségeket. Biztos vagyok benne, hogy megvan bennetek, ha nagyon akarjátok.

2019. jún. 14. 18:01
 19/29 anonim ***** válasza:
53%
Ahhh..... Le se írom a helyzetünket, mert sokan még egy lapra tennének a borsodi cigányokkal....
2019. jún. 14. 18:03
 20/29 anonim ***** válasza:
68%
5# könyörgöm, felejtsétek már el ezt, hogy Magyarországot külföldhöz hasonlitgatjátok.. Budapesten több a bérleti díj, mint a hiteltörlesztőnk.. Tényleg begyöpösödöttek vagyunk, hogy inkább a hitelünket fizetjük és pár év múlva lesz egy saját lakásunk..
2019. jún. 14. 18:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!