Sok anyuka miért nézi le azoknak a véleményét, akinek nincs gyereke, mégis igazat mondanak?
Akinek nincs gyereke, miért ne merítkezhetne más forrásból, ismerőstől, rokontól, vagy egyszerűen csak a nagyvilágból? Miért csak annak lehet igaza, aki anyuka?
Úgy növünk fel, hogy már van véleményünk felnőttként a világról, egyben a gyereknevelésről, vannak elveink. Értem én, hogy személyesen a saját bőrön nem tapasztalnak a nemgyerekesek, és ha később lesz gyerekük, sok mindent csinálnak másképp, de szerintem az alapvélemény, az alap nevelési elvek nem változnak akkor sem.
Mert "majd azt te meglátod ha lesz gyereked". Ettől függetlenül, én nem értek az idézett mondattal egyet.
Fáj nekik az igazság egy olyan személytől, akiben nem tombolnak a hormonok, illetve tisztán látnak.
Mert én is baromi okos voltam, amikor még nem volt gyerekem. Mindig mondtam, hogy hú én ezt biztos nem engedném, biztos máshogy csinálnám, nálunk biztos nem úgy lesz stb.
Aha.. aztán amikor lesz gyereke az embernek, akkor már mindent máshogy lát. Látja, hogy ez nem is olyan egyszerű, mint kívülről látszik.
En azt gondom igazad az lehet.
A szülész (ffi) orvos is tudja milyen a szules latott is valszleg sokat, levezeti, elmeletben megtanulta, gyakorlatban megtanulta, elmondtak neki, stb. De sose szult, szoval amugy nincs baj...
En sem okoskodom milyen egy tokonrugas..
Senki nem nézi le a nemgyerekes véleményét - véleménye mindenkinek lehet.
De: érzelmileg nincs benne egy szituban se tehat pl hiába mondja hogy következetes lesz, adott szituációban a gyerek viselkedésétől függően teljesen másképp fog reagálni esetleg (nagyon valószínű) mint ahogy tervezte.
Pontosan, most csak elveid vannak.. Na majd jussanak eszedbe, ha gyereked is lesz, hány elvedet dobod el, alakítod át, mennyire más lesz az elveid és a valóság.
Nekem is voltak elveim, volt véleményem sok dologgal kapcsolatban, saját tapasztalatból is írom. :-D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!