Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért kell kisbabákat hurcolni...

Miért kell kisbabákat hurcolni az állatorvosi rendelőbe? Rossz ember akit ez zavar egy ilyen helyen?

Figyelt kérdés
2010. júl. 8. 15:40
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
65%

nem értem... miért baj ha valaki elviszi magával a saját gyerekét a saját kutyájukkal?? és akiknek panelban van 2 kiskutya 2 gyerekkel összezárva stb...otthon is ugyanúgy kaphat el valamit mint ott.

na igen, és vajon ha nincs senki akire rábízza akkor hagyja otthon???

nem kell megsértődni.. itt kérdéseket tesznek fel emberek és emberek válaszolnak is rá.

2010. júl. 8. 16:48
 12/26 anonim ***** válasza:
74%

Ha valaki, hát én nagyon is foglalkozom az állatok jólétével. Nekem is vannak lovak, kutyák, macskák stb., emellett bizony önkénteskedtem is eleget állatmentésben. Ennek ellenére - vagy pont ezért - bizony elviszem a gyerekemet az állatorvoshoz. Mert úgy gondolom, ha egy állatnak orvosi segítségre van szüksége, akkor nem váratom addig, amíg a férjem hazaér, főleg, hogy rendelési időben elég ritka, hogy hazaérjen. Kénytelen vagyok vinni a kétéves lányomat.

Elhiszem, hogy előfordul estleg olyan gyerek és szülő, akivel baj van, de tapasztalatom szerint nem ez az általános. Én is igyekszem megértetni a gyerekkel, hogy azok ott beteg állatok, akiket meg kell gyógyítani, stb.

Szerintem a szülők többségével és a gyerekeikkel nincs gond az állatorvosi váróban sem. Azt gondolom, kedves kérdező, hogy neked alapvetően van valami problémád a gyerekes családokkal, s alapból rosszabb pozícióból indulnak nálad.

Hidd el, ha megtehetném, én is gyerek nélkül mennék állatorvoshoz, vagy bankba, vagy épp a nőgyógyászhoz ultrahangra (most is várandós vagyok). De ha nincs más megoldás, mit csináljon az ember?

2010. júl. 8. 16:53
 13/26 A kérdező kommentje:
Nem, nincs velük problémám. A gyerek csak gyerekként viselkedik, játszik, szaladgál, kiabál, állatozni akar. A baj ott van hogy a hely és az alanyok nem biztos hogy megfelelők és nem mindenki él gyerekkel, sem emberek sem állatok és nekik igencsak kellemetlen lehet és ezt kéne tiszteletben tartani. Biztos most párszor kifogtam az ilyen embereket, de szerintem lehetne bennük annyi tisztelet hogy nem rám néznek rondán mert feszengek és a kutyám bizalmatlan hanem azt mondják, "bocsi a gyerekek miatt megpróbálunk minnél kevésbé zavarni" és nem a fülem hallatára közölni a gyerekkel hogy ne menj ahhoz a kutyához mert gyáva meg ilyenek hanem ha valamit akar nekem mondja. Mert a gyereket nem nagyon fegyelmezik csak kiabálnak és nézik hogy csinálja tovább a rosszat... Pl a kertbe is ki lehet menni várni, vagy bárhogy megoldani... Ők szórakoztak én meg utána dolgozhatok hónapokig hogy a kutya ne gyűlölje az orvost és a következő gyerek mellett nyugodtan el tudjon menni az utcán. Tudom ez semmi de ha nekem fontos, tiszteletben kéne tartani, én sem zavartam őket. Ennyi mindenkinek jól esne, alapvető tiszelet. Én is pl köszönök amikor belépek oda, szerintem ennyi nekem is járna.
2010. júl. 8. 17:52
 14/26 A kérdező kommentje:
És amikor az én állatom műtik, hogy koncentráljon az orvos ha közben üvöltenek?
2010. júl. 8. 17:55
 15/26 anonim ***** válasza:
De akkor ne általánosíts,mert sztem többségben vannak azok az anyukák-velem együtt-,akik nem győznek ilyen helyen elnézést kérni azért,mert elmerészkedtek intézni a dolgukat.A gyerekeim meglehetősen jólneveltek,szófogadók,és én sem engedem őket ilyenkor őrjöngeni,mégis sokszor az az érzésem,h húzzam meg magam,amiért gyerekeim vannak,akiket muszáj magammal vinnem.Ugye te is azonnal úgy kérdezel,h "Miért kell kisbabákat hurcolni az állatorvosi rendelőbe? Rossz ember akit ez zavar egy ilyen helyen?",és nem úgy,h "Miért vannak olyanok,akik nem tudnak viselkedni az állatorvosnál?"pl.Nem minden anyuka és gyerek neveletlen,ők azért még mindig kisebbségben vannak.(Sokszor szó szerint is.)
2010. júl. 8. 18:14
 16/26 A kérdező kommentje:

Azt nem értem hogy miért érzem úgy hogy még te vagy felháborodva (húzzam meg magam). Ha néha tényleg zavaró a gyerek akkor nincs annak igaza akit zavar? Vagy nem értem.

Természetesen nem mondtam hogy mindenki ilyen, én azokra értettem a kérdést akik ilyenek.

2010. júl. 8. 18:24
 17/26 anonim ***** válasza:

De te egy kalap alá vettél mindenkit!Ez zavar!És az,h sokan azt hiszik,mindenkinek van olyan segítsége,akinek le tudja adni a gyerekét,ha valamit intéznie kell,pedig sajnos nem mindenki ilyen szerencsés.És igen, a bunkón viselkedő anyukák és a neveletlen gyerekek miatt ÉN érzem magam kellemetlenül,ha valahova a gyerekeimet is vinnem kell.Mert miattuk sokan-mint te is-,eleve előítélettel állnak egy ilyen helyzet elé.

Pl bevásárlásnál biztosan akad egy gyerek a boltban aki üvöltve száguldozik le-föl,ledobálja az árut a polcról,és ilyenkor csak őt veszik észre,kész is az ítélet:minek gyereket vinni a boltba.De a többi harmincat,akik csendben mennek az anyjukkal,nem csinálnak balhét,azokat nem látják.:(

2010. júl. 8. 18:48
 18/26 A kérdező kommentje:
Ez sajnos mindenben így van és nehéz leküzdeni :(
2010. júl. 8. 18:57
 19/26 anonim ***** válasza:
Nézd, nem minden anyuka tudja másra bízni a gyerekét, az állatát meg ugye csak el kell vinnie nem? Most akkor mégis mit csináljon egy 1-2 éves gyerekkel? Hagyja otthon, hagyja a kocsiban, kösse ki egy fához, vagy mi? Az meg, hogy beviszi a vizsgálóba... hát hova vinné? Hagyja kint, talán te fogsz rá vigyázni?
2010. júl. 8. 19:52
 20/26 A kérdező kommentje:

Felőlem azt csinál vele amíg minket nem zavar pl a fülünktől két centire történő üvöltéssel. Nem tudom mi ezen a felháborító. Nekem kéne meghúzni magam mert zavar egy rendelőben? Ha aztán a kutyám megharapja mert a gyerek épp rugdosná vagy átgyalogol rajta vagy üvölt a fülébe vagy hadonászik előtte akkor bezzeg én leszek a hibás. Legalább lefoghatná a gyereket. Milyen eljárás az hogy az állatorvosnál a műtött kutyámnak a székem alatt kell kuksolnia hogy nehogy a gyereknek ne legyen elég tere?

Arról már nem is beszélve hogy este is van nyitvatartás amikor már senki nem dolgozik, és nem egyedül jöttek akkor sem...

2010. júl. 8. 21:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!