Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit tegyek, ha úgy erzem...

Mit tegyek, ha úgy erzem bekattanok, nem bírom tovább így “bezárva”?

Figyelt kérdés

1 eves a kislanyunk.

Férjemmel egyszerűen sehova nem megyünk, semmi programot nem csinálunk.

Nagyon szeretem a kislányomat, de már kezdek kikeszulni, fojtott düh van bennem, nem bírom.

Nincs akivel beszelgessek, hétvégén sehova nem megyünk, a kikapcsolódás nekem annyi, hogy elmehetek bevásárolni.

Férjem sehova nem akar menni, semmit nem csinálunk.

Egy babas barátnőm van de ok mennek mindenfele. Nem is nagyon ér ra mert mindig van program. Nyilván nem furakodhatok be az ő csaladjukba. De fogalmam sincs mit tegyek, úgy értem bedilizek így :(

Volt valakinek hasonló?

2019. jún. 8. 19:42
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
20%

"Én egy szóval nem mondtam, h vigye szórakpzni minden hvégén, de mondjuk kéthetente egy szombat délutànt vacsi- fürdetés- fektetéssel együtt alap, h egy apa meg tudjon csinàlni, a közbeeső szombatokon meg ő kapjon lehetőséget olyan pihenésre, ami őt tölti."

Kedves Piroska és a farkas, a kérdező nem arra panaszkodik, hogy a férje nem segít neki otthon, hanem arra, hogy unatkozik, mert egyedül van a babával, és a férje hétvégente nem csinál neki programokat a kikapcsolódáshoz. Tisztázzuk, hogy nem arról van szó, hogy a férj nem segít be a babához vagy a háztartásba, erről a kérdező nem írt semmit.

Csak annyit tudunk, hogy a férj dolgozik egész héten, és úgy tűnik, itt egyes válaszolóknak fogalmuk sincs arról, mit jelent egy háromtagú családot egyedül eltartani. És amikor a férjnek hétvégén nincs kedve nyakába venni venni a világot, és anyut elvinni szórakozni, akkor megy a hiszti, a dühöngés az elégedetlenség. A férj tehát jogosan azt gondolja, ő mindent megtesz a családjáért, eladja az életét, mégis csak a hisztit kapja otthon egy unatkozó, zsörtölődő nőtől, aki nem tud mit kezdeni magával, ezért őt cseszegeti.

Én csak annyit mondok, ha a kérdező nem értékeli a férje erőfeszítéseit arra, hogy ő otthon lehessen és a gyerekével foglalkozhasson, amit amúgy felvállalt, amikor gyereket szült, hanem ehelyett elégedetlenkedik, morog, szekálja a férjét, akkor egyenes úton van ahhoz, hogy szétcsessze a házasságát. Hagyja békén a férjét, és találjon magának saját elfoglaltságot, egy egyéves gyerek mellett még simán lehet csinálni bármit, eljárni bárhová, a gyerek már nem csecsemő, és csak egy gyerek, nem öt gyereket nevel. Foglalja el magát hétközben, ne már a férj gondja legyen az is, hogy ő ne unatkozzon otthon!

A hétvége meg legyen az otthoni közös pihenésé, ha a férje ezt szeretné. Legyen néha a férj szempontja is figyelembe véve, különben hamarosan azt olvassuk a kérdezőtől itt a gyk-án, hogy lelépett az apu, mit tegyen, és lehet szapulni a pasikat, hogy ilyenek meg olyanok!

2019. jún. 9. 12:03
 22/26 anonim ***** válasza:
18%

"KETTEN vállalták a gyereket ami azt jelenti, hogy az apa is legyen apa."

Kedves 18-as, igen, ketten vállalták a gyereket, de

1. Nehogy azt állítsd, hogy egy egyéves gyerek mellett nincs kávészünet, én is felneveltem kettőt, egy egyéves gyerek mellett már igenis egy csomó mindent lehet csinálni, pláne, ha csak egyedül van. Ha csak azt vesszük, a legtöbb egyéves gyerek alszik délután 2-3 órát. Szóval ne csináljunk már anyából mártírt.

2. A kérdezőnek nem az a problémája, hogy nem tudja a férjére bízni a gyereket, és egyedül kikapcsolódni, hanem az, hogy a férje nem csinál programokat és nem viszi őt sehová.

Az, hogy ketten vállalták a gyereket, nem azt jelenti, hogy a férfi a munka, (és az esetleges otthoni segítés, mert erről nem tudunk) mellett köteles az asszony szórakoztatásáról is gondoskodni.

Mindezt pedig csupán a kérdező házassága érdekében írom. El fogja üldözni a férjét, ha a férj azt látja, ő mindent megtesz, az asszonynak meg nem jó semmi. Ennél jobban nem is lehetne egy férfit kikergetni a világból. Ha ezt akarja a kérdező, hisztizzen nyugodtan. Az ő érdekében szóltam.

2019. jún. 9. 12:11
 23/26 piroska és a farkas ***** válasza:
100%
Dolgoztam jópàr évet a kuslànyom születése előtt, nem mondom, h ugyanannyi volt a gyedem ( plussz a csp) mint a férjem fizetése, de nem volt lényegesen kevesebb, tehàt én nem éreztem, h neki kellene eltartania hàrmunkat. A kérdésre pedig pont én vàlaszoltam azt, hogy menjen el egyedül. Nekem is kevésbé menôs férjem van, de tisztàban van vele, h 2 - mindjàrt 3- gyerekkel hétközben nem tudok olyan programot csinàlni, ami engem kikapcsol, pihentet, ezért ezekre hétvégén van néha lehetőségem, akkor kapok több óràt egyben.
2019. jún. 9. 15:02
 24/26 anonim ***** válasza:
17%

De a poszt nem rólad szól, Piroska.

A kérdezőnek egy egyéves gyereke van, nem három. Nem arról írt, hogy a férje nem vállalja át a gyereket, hanem arról, hogy a férje nem viszi hétvégenként szórakozni. Az pedig nem kérdés, hogy a férje tartja el, mert a Gyed-ből aligha tartaná fenn magát a gyerekkel.

Amikor gyereket szült, tudhatta, hogy ez azzal fog járni, hogy ő otthon lesz, a férje pedig dolgozik. A hétvégi bulizások ideje lejárt. Ha otthon unatkozik, ami fura egy egyéves gyerek mellett, akkor, ahogy itt többen mondják: passzolja le szerencsétlen gyereket egy állami intézménybe, és menjen gályázni valami tré munkahelyre egy hülye főnök alá, akkor majd lehet, hogy ő is fáradt lesz hétvégén ahhoz, hogy szórakozni menjen.

Amúgy látom, hogy a férj szempontja itt a legtöbb hozzászóló részéről magasról le van sajnálva. Ez a szemlélet kimondottan kedvező lehet a párkapcsolataikra nézve.

2019. jún. 9. 16:25
 25/26 anonim ***** válasza:
54%
Azt nem értem, hogy mielőtt szültél volna, nem tűnt fel hogy nem csináltok semmit? Mert olyan nincs, hogy megszületik és minden megváltozik, és a férjed más ember lett. Valószínű eddig is ilyen volt mint most, de te nem akartad észrevenni. Most meg megy a sipákolás hogy milyen rossz.. nem kéne hogy elvegye egyes emberek eszét az a gondolat hogy szüljön minden áron, meg kell a gyerek, mert aztán milesz ha nem, "életértelme", hasonló hülyeségek.. biztos király lesz a gyereknek, hogy a szülei közt feszültség lesz, őt meg apuci leszrrja..
2019. jún. 10. 09:46
 26/26 anonim ***** válasza:
0%
Megdöbbentő, milyen gyilkos dühvel megy a lepontozás minden olyan hozzászólásra, ami arra próbál rávilágítani, hogy a férfi is ember. Mondom ezt nőként.
2019. jún. 10. 14:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!