Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Bekattanok, vagy ez még...

Bekattanok, vagy ez még normális? Felőrölnek az érzelmeim

Figyelt kérdés

Arról van szó, hogy kiderül, egy kedves barátnőm várandós lett. Örülök is nekik, mert próbálkoznak már egy ideje és igazán megérdemlik a boldogságot meg minden, de közben irigy vagyok, és nagyon fáj, mert én ikerbabákat vesztettem el (karácsony előtt múlt egy éve), amit még messze nem tudtam feldolgozni. És közben bánt, hogy nem tudok felhőtlenül együtt örülni velük, pedig kéne, mert a barátaim... és borzasztóan szégyenlem is ezt.

És nagyon de nagyon fáj még mindig az egész, ráadásul ők erről nem is tudnak, szegény azt hitte, hogy amikor elmondta nekem, én is örömömben könnyezek... Annyira szar barátnak érzem magamat emiatt! :/

Már a találkozásinkat is ritkítom, mert bár szeretnék vele babás dolgokról csacsogni, meg kisrucit vásárolni, egyszerűen nem megy, képtelen vagyok rá. És arra is, hogy felajánljam a kelengyét/babás cuccainkat ami megmaradt a két meglévő kiskrampuszomról ( és amit igazából nemtom miért őrizgetek, mert nekünk már nem lesz másik gyerekünk), közben pedig tudom, hogy valahol kicsit el is várná, meg örülne is neki egyrészt mert nem állnak ők se túl fényesen és nagy segítség lenne nekik, másfelől meg mert érzelmi okokból, hisz jó barátok vagyunk. Vagy legalábbis azok voltunk, most nem tudom mit gondoljak magamról :(

2012. márc. 17. 23:02
 1/4 anonim ***** válasza:
egy percig se szégyelld magad emiatt. Nem is tudom hogy lehet ezt deldolgozni. Túltenni pedig nem fogod magad rajta. Szerintem mondd el neki amit érzel, mert ha jól vettem ki a szavaidból, félsz attól hogy az ő várandóssága alatt teis újra átéled azt amikor teis vártad a piciket és ez csak újra feltépné a sebeket amire semmi szükséged. Mondd el neki amit érzel, mert mivel ő is anya lesz, meg kell hogy értse. Nagyon sajnálom ami veled történt
2012. márc. 17. 23:18
 2/4 anonim ***** válasza:
Ülj le beszélni a barátnőddel, hogy nagyon örülsz neki hogy babát vár, csak neked rossz érzés, mert elvesztettél két babát is. És ne haragudjon rád, lehetőleg ne veled akarjon menni majd kisruhákat vásárolni, mert még nem heverted ki. Biztos megfogja érteni. Nem vagy szar barátnő, ez természetes mindenki így eagálna rá, ha ikerterhessége lett volna és így jár mint te. Remélem egyszer te is a babádat a kezedben tarthatod : ) Sok erőt neked!!!
2012. márc. 17. 23:24
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Ha valóban ilyen jó barátok vagytok, akkor nem kellene ebből gondot csinálj magadnak.

Ő is valószínűleg érzi ezt, lehet agyalt is magában,hogy hogyan is mondja el neked. De hát az ő öröme, és megosztotta, úgyse tudja sokáig eltitkolni. Biztos ő is érez némi furcsaságot, és kétkedést, hogy most ő hogyan áradozzon, mikor veled meg mi történt.

Miért mondod, hogy nektek már nem lesz ?

Ne terheld magad ezekkel a gondolatokkal,amit igazából nem is tudsz, hogy neki rosszul esik e, ha nem adod neki a kisruhákat. Nekem eszembe sem jutna ilyen meg más esetben sem, hogy elvárjam, hogy bárki adjon bármit. Biztos tudja, hogy érzelmi kötődésed van.

Ha nagyon nagyon bántanak a gondolataid, azzal csak úgy tudsz megbírkózni, hogy elmondod mindezt a barátnődnek. Vagy leírod neki mindezt, mert így könyebb.

Nagyon nehéz lehet neked, de hátha még lehet neked is saját babád mégis.

2012. márc. 17. 23:29
 4/4 anonim ***** válasza:
Ezt így szépen meg kellene beszélned a barátnőddel,ugyanis amit érzel az normális,de tőle meg nem várhatod el,hogy megértsen vagy tapintatos legyen,miközben nem is tudja mit érzel.Egyébként én a helyedben felkeresnék egy kineziológust.Sokat segítene,és szerintem szükséged is van rá.
2012. márc. 18. 08:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!