Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerintetek normális a barátnő...

Szerintetek normális a barátnőm, ha ilyet tesz?

Figyelt kérdés
Barátnőm társasházban lakik, elég gazdagok lakják a házat, akik időnként olyan cuccokat dobnak ki - vadiúj árcimkés ruhákat, egyéb holmikat, rengeteg babaruhát - ami legalábbis erre utal.Bnőm notorius "guberálós" - szeret kutatni a kukákban - nála ez amolyan passió, nem is ítélem el érte, mert nagyon élelmes amúgy, és viszonylag titokban tudja csinálni a dolgokat, eddig legalábbis nem jöttek rá.Ám most, hogy terhes, evidens, hogy nem akar könyékig kutatni, arra gondolt, hogy kitesz a kukahelyiségbe egy feliratot, felhívást a következő szöveggel: "Ha megunt, használt ruhát szándékozol kitenni, kérlek, ne tedd, légyszi rakd ide - van egy csaptelep a helyiségben, annak a kagylójába raktak régebben cuccokat - és érte jövök, amint tudok."Apróbetűs rész, amit félig takar a ragasztó - azt mondja azért, hogy ne legyen feltűnő, de mégis azért látszon és eljusson az "olvasóhoz" az info :D - "Egyéb más, lomnak szánt holmi is érdekelne."Előre is köszi. Nem írja alá, mert nem akarja, hogy a gyanú legkisebb árnyéka is rá vetődjön, azt mondja, van egy takarító, aki rendszeresen takarítja a házat, ő viszont köztudottan nagy kukás, tudják is róla a lakók, mert ki szoktak neki rakni zsákban egy tárolóba lomokat - baránőm amúgy potenciális "ellenfélnek" tartja.Ráadásul nemrég született unokája, így ráállt a gyerekruhák gyűjtésére, ami bnőmnél is pont aktuális lenne.Sok kicsi gyerekes anyuka lakik a házukban..Mit szóltok a történethez?Van esetleg vmi javaslatotok, észrevételetetek, esetleg tapasztalat, vagy hasonló történet?
2012. márc. 5. 11:04
 1/9 anonim ***** válasza:
89%

Én kiírnám a nevem, ajtószámomat. Nem szégyen. Legalább nem a kukából kell kiszednie.

És terhesen versenyt futnia a takarítóval.

Nem hiszem, hogy ezért lenéznék. Ne szégyellje.

Sokkal nagyobb szégyen szerintem új cuccokat a kukába dobni.

2012. márc. 5. 11:18
 2/9 A kérdező kommentje:
Az igazat megvallva, nem szeretné, ha a párja megtudná ezt az egészet, azt tudja, hogy hoz néha ezt-azt fel, de azt non-sensenek tartja, hogy majd odajárjanak a nyakukra a kedves "szomszédok", nem akar bajt magának.Amúgy ez a takarítós sztori meg úgy néz ki, hogy ketten vannak, egy férfi meg ez a bizonyos nő, a férfi nagy valószínűséggel ki szokta "menteni" a cuccokat a kuka mellől, de talán még a kukából is - múltkor volt rá utaló jel is, hogy át lett forgatva a kuka általuk - és betette a villanyhelyiségbe egy zsákba.Ehhez a helyiséghez barátnőmnek van kulcsa, mert az óraállást szokta megnézni, mikor leadja havonta, na akkor meglátta azsákot, neki se kellett több.Hangsúlyozom, ez a helyiség nem amolyan lomtár hivatalosan, hanem sima villanyóráknak fentartott helyiség.Erre a következő alkalommal látja ám a kiírást, hogy "Csak azt vidd el, amit te raktál be ide."Ő arra apellál, hogy a nő írhatta ki, mivel lenyúlták a "zsákját.":D
2012. márc. 5. 11:29
 3/9 anonim ***** válasza:
78%

Én is rögtön azt akartam írni, mint az első válaszoló.

Villanyóra helységbe ruhákat tenni? Nem túl tűzveszélyes? Ezen csak úgy megakadtam egy picit.

Én a kuka tárolóba még egy csinos kosarat is kitennék, hogy inkább abba tegyék a feleslegessé vált holmikat. Amúgy szerintem a szomszédok nagyon sejtik, hogy ki írta ki, ha a barátnőd pocakos. (Tudom, ott a takarító is.)

2012. márc. 5. 11:58
 4/9 A kérdező kommentje:
Hogy mennyire tűzveszélyes a helyiség, azt nem tudom, de a lényeg, hogy a szomszédjai költöztek és akkor került oda a zsák, gondolom, lestoppolta a takarító férfi, vagy a kuka mellől hozta, a lényeg, hogy ez amolyan íratlan szabály lehet őnáluk, hogy oda lovasítsanak..Szóval akkor jó ötlet, amit ki akar írni?!Szomszédai amúgy roppant lenéző egyedek, amolyan újgazdagék - szocpolos lakásokban mellesleg - ezért se akarja nyíltszínűen csinálni előttük, ráadásul ők csak albérlők a házban, ezért is kell az "inkognitóra" figyelni.De egyébként nem értem az érvelésedet, hogy miért sejthetik a szomszédok?!Soha nem látták még cucchozatal közben, ő erre ügyel.A pocakja végett meg?Nem értem, mire gondoltál, bocs.
2012. márc. 5. 12:16
 5/9 anonim ***** válasza:
78%
Szerintem butaság és teljesen felesleges rejtőzködni, meg versenyezni a kidobott gyerekcuccokért. Mondjuk azt sem értem, ha valaki lenézi ezért a másikat...Én egyszerűen elkérném tőlük-hamár úgyis kidobják akkor nem mindegy nekik? LEgalább nem kellene kerülgetni itt meg ott a ház különböző helyiségében! Valami ilyesmit mondanék (persze rendes bevezetővel): "láttam a múltkor tök jó gyerekcuccokat dobtatok ki, babát várunk és nagy hasznát tudnánk venni, olyan szépek, jó állapotúak voltak, vétek lenne kidobni!"-és akkor ezt még lehet tupírozni egy kicsit...inkább minthogy lappangva, bújkálva csatázva a takarítóval "kiguberáljam". Szerintem ebben a szituban sokkal normálisabb dolog elkérni, úgyis előbb vagy utóbb szembetalálkozik vele a holmi régi gazdája...akkor meg nem tök mindegy?
2012. márc. 5. 14:07
 6/9 A kérdező kommentje:
A történethez hozzáteszem, hogy a barátnőmék romák, és kényesen ügyelnek rá - mivel viszonylag normális életet élnek, dolgoznak stb. - hogy ne tegyék be őket egy skatulyába a többivel, hogy "ingyenélő", "tarháló", kérgető, bnőm mégcsak megtenné, hogy kér vmelyik szomszédjától, de a férje nem.Ezért választja az alattomban történő "szerzést".Egyébként beszéltem vele azóta és kitette a cetlit.Sok szerencsét kívántam neki!
2012. márc. 5. 14:45
 7/9 A kérdező kommentje:
Egyébiránt még azt javasoltam neki, hogy tegyen ki a faliújságukra egy papírt, hogy:"Használt, kinőtt baba-és gyermekruháit szívesen átveszem.E-mail cím."Akkor talán titokban tudja tartani a párja előtt az egészet, le tudja rendezni a dolgot, amikor ő nincs otthon, aztán utólag, ha lesz eredménye az akciójának, azt fogja mondani, hogy a kuka mellett találta.Kicsit fanatikus, nehéz természetű a férje, muszáj vhogy kicselezni..
2012. márc. 5. 14:52
 8/9 anonim ***** válasza:

Remek ötlet volt az e-mail címes dolog! :)

Amúgy igen, a növekvő pocak miatt gondoltam, hogy a szomszédok sejthetik a dolgot. De ahogy az előttem válaszoló is írta, a szomszédokkal "szembe fog menni a kidobott ruha".

Nálunk a szomszédok tudják, hogy pocakos vagyok, és akinek van fiú ruhája, nekem adják, pedig nem is kértem, és nem is lenne rá anyagilag szükségem. Csak felajánlják. Sőt, két szomszédomtól még játékokat is kapunk, amivel a gyerkőcök már nem játszanak.

Esetleg a barátnőd azt is mondhatja a férjének, hogy látták a szomszédok a növekvő pocit és felajánlották neki a cuccokat.

2012. márc. 6. 06:27
 9/9 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó, mint írtam, itt nagyon sznobok laknak - ne ítélj, hogy ne ítéltess, de ez az igazság, a tetteik is elárulják - mikor költözött az egyik szomszédja, mikor volt ez a bizonyos zsák-lenyúlás ( mellesleg a közös képviselő biztos örvendezne, ha egyszer bemenne ide, ebbe a bizonyos helyiségbe, annyi szemetet behordtak oda a takarítók, és szó szerinti szemétről beszélek, ami a kutyának se kell, egyszer volt ott egy vmit érő játék teherautó, de már hónapok óta, na, azt akkor elhozta a barátnőm, de egy dbig nem ment, nehogy feltűnjön a dolog bárkinek is, de azóta kacathalmok vannak ott, szinte bemenni nem lehet.Bnőm megfogadta, ha egyszer szól neki ez a takker vagy vki más, meg fogja mondani, hogy igen, ő vitte át a kukába a zsákot, csomagot,mert nem lehetett bemenni az ajtón, mikor le akarta írni a villanyóra állását..Na, de a szomszédokra visszatérve, inkább kidobtak 2 nagy zsák játékot, minthogy odaadták volna nekik, pedig ismerik őket, beszélő viszonyban is vannak...Na, mindegy.Aznap a bnőm férje is felhozott egy zsákkal a szemetes mellől,alig használt játékok voltak benne, meg gyerekágyneműk, plüssjátékok stb.
2012. márc. 6. 07:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!