Teljesen kész vagyok ekkora nagy baj van?
7 hónapos a babám.
Még szoptatok.
Elmentem nemrég saját nődokimhoz aki azt mondta ne foglalkozzak vele még se vizsgált most ma elmentem egy másikhoz aki onkológus is meg nődoki és megtapintgatta a mellém es azt mondta lehet fobidandeoma vagy micsoda de nem meg határozható képletet írt a leletre.
Azt mondta vékony vagyok nem tapintható zsíros állományok sincs szinte és valószínű jóindulatu na de beutalt emlő uhra...
És azt mondta leletek menjek vissza.
Teljesen kész vagyok még csak 20 és fél éves szoptatok és lehet nagy a baj?
Nen nagyon azzal foglalkozok hogy kell helyesen leirni.
Már agyon ragodok ezen enni sem eszem.
Anyumnak is voltak csomók a mellében tesóm születése után pár évvel, ott se tudták mi lehet a gond, majd kiderült hogy pajzsmirigy alulműködése van (Hasimoto) és ez okozta. Amúgy a terhesség miatt alakult ki nála ez a betegség.
Szóval nyugi, nem kell egyből a legrosszabbra gondolni!
22L
Szia!
Nyugodj meg! Nem valószínű, hogy nagy bajod legyen, de éppen azért küldött el az orvos az ultrahangra, hogy ha mégis, akkor gyorsan kiderüljön és tudják kezelni. Persze, lehet, hogy baj van, de az is ugyanígy lehet, hogy holnap rád dől a könyvespolc, mégse ezen parázol naphosszat.
Mi a fibroadenoma?
A fibroadenomák a jóindulatú melltumorok (csomók) egyik leggyakoribb típusát alkotják. Ezek a daganatok szilárdak (nem folyadék tölti ki őket, mint a ciszták esetében), egyértelműen körülhatárolhatóak, és tipikusan kerek vagy ovális formájúak. A fibroadenomák jóindulatú elváltozások, azaz nem rákos daganatok, és nem is alakulnak át rosszindulatúvá. Idővel a méretük növekedhet, ezt általában hormonális változások okozzák.
Googleba megnézhetted volna. Ne aggódj előre feleslegesen.
Mindenképp nyugodj meg, bár tudom, hogy nehéz most. De az idegeskedéstől semmi sem lesz jobb, csak te érzed magad még rosszabbul.
Menj el a ultrahangra és meglátod, mi lesz, valószínűleg semmi gond. Ha pedig mégis, tudom, hogy ijesztő helyzet és sovány vigasz, de a rák ma már sokkal nagyobb eséllyel gyógyítható, mint régen, pláne ha időben észreveszik.
Persze csak ittvan a kislányom.
Amit fel kell nevelnem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!