Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerintetek egy baba megoldás...

Szerintetek egy baba megoldás lenne a problémámra? Annyira vágyom rá

Figyelt kérdés

Idén januárban kirúgtak az egyetemről (6/6 vizsgás voltam egy tárgyból), és azóta itthon vagyok. Igaz, hogy beadtam ugyanoda a jelentkezésemet, meg még 2 szakra, de egyikben sem vagyok biztos, nem érzem azt, hogy "igen, ez az én utam". Csak közben az itthonlét sem elégít ki, nem szeretek eltartott nőként lenni. Mármint ebből nincs gond köztem, és a barátom között, de nem elég az, hogy délelőtt főzök, sütök, aztán barátnőzök, vagy edzek/olvasok/sorozatozok. Most elkezdtem nyelvet tanulni, de nem kapok annyi házit, hogy rendesen lekössön.

Viszont egy kisbaba ha itt lenne, az lefoglalna. Van egy barátnőm, két kislánya van (3 és 1 évesek). Sokat vannak itt, vagy vigyázom rájuk pár órát, és imádok velük lenni, nem érzem tehernek egyáltalán. Mindig fiatal anyuka akartam lenni, talán tényleg ez lenne a nekem való. A barátom és köztem már szóba került párszor ez, ő sem zárkózik el a dolog elől, de néha bizonytalan is vagyok. Hogy azért mégis jól jönne egy diploma még akkoris, ha nem dolgoznék a szakmámban, és mindenképpen kis korkülönbséget szeretnénk a gyerekek között. Két gyerek mellett pedig még egy alapszak sem olyan egyszerű... De aztán látom azt, hogy más anyukák mennyire boldogok és felszabadultak (pl. legközelebbi példa a párom anyukája, vagy akár az enyém). Meg hogy azután is tanulhatok, ha a gyerekek már 'kirepültek', de akkor 40+osként lehet nem lenne már olyan könnyű visszaülni az iskolapadba...

2019. máj. 12. 14:44
1 2 3 4 5
 31/43 A kérdező kommentje:

Házimunka kérdése:

Porszívózni nem szeretek, azt ő szokta csinálni általában. Kedden és szombaton szoktam csinálni egy nagyobb takarítást, olyankor letörlök mindent, portalanítok, rendbe teszem a mosdót, fürdőszobát, vasárnap ágyat húzok. Havi 1x lemosom az ablakokat, elhúzom a bútorokat, hogy kitakarítsak mögöttük/alattuk. Ugye ha főzök, utána rendbeteszem a konyhát, mosogatógépbe ki-bepakolás, lefújom a pultot, tűzhelyet. Reggel-este feltörlök a nappaliban, konyhában és a közlekedőben, előszobábat, meg rendbe teszem a nappaliban a kanapén a díszpárnákat, elpakolok mindent.

Nincs sok házimunka amúgy kettőnkre, a mosogatást megcsinálja a mosogatógép, a szárítógép miatt vasalnom sem kell sokat, csak ha éppen van valami kényes anyagú ruha.

2019. máj. 12. 20:12
 32/43 anonim ***** válasza:
11%
Szegény kérdező,jól nekitámadtok. Szerintem ezt a pároddal kell megbeszélned,végülis nektek kell felnevelni. Amúgy nem mindenkinek van hivatása,ha te nem érzed,hogy valamit nagyon csinálnál,akkor minek olyan diploma,amit nem is használnál? Viszont a gyereknevelés nem mindig leányálom,rengeteg türelem kell hozzá. Én amondó vagyok,hogy beszéljétek meg,és ha egy kis idő múlva is még azt mondod,hogy te gyereket szeretnél, akkor vágjatok bele. De tényleg ne azért legyen gyereked,hogy ne unatkozz,mert az anyaság egy életre szól
2019. máj. 12. 21:08
 33/43 anonim ***** válasza:
88%

Ki van adva a lakásod🤣

Amit anyádék vették, mert azt hitték legalább az egyetemet be tudod fejezni. Sajna tévedtek. Aztán majd ha a pasikád is eldobják az evezőt, akkor mehetsz a lakásod a lakni a gyerekkel, na akkor miből lesz jövedelmed???

2019. máj. 12. 21:28
 34/43 anonim ***** válasza:
100%

Hiányolom a kérdésedből azt,hogy vágysz egy babára,anyuka szeretnél lenni,családot szeretnél.Ehelyett az van,hogy jó lenne ha lenne mert lekötne..blabla..

Sajnos nem így kéne gondolkoznod erről.

A gyereknevelés nem hobbi

2019. máj. 12. 22:31
 35/43 anonim ***** válasza:
100%
Marha gáz vagy.
2019. máj. 12. 23:02
 36/43 anonim ***** válasza:
81%

Az a baj ezzel kerdezo, hogy van egy PASID aki eltart. Meg csak nem is a ferjed. Azaz amikor csak o ugy dont, kalap-kabat. Ezen felul ne legy naiv! Nekem volt parom es a szuleim tartottak el egyetem alatt, egyutt eltem a parommal alberletben. Volt 3! Honap amikor atmeneti nehezseg miatt csak 20000ft-tal tudtam beszallni. Amint az elso nagyobb veszekedes megvolt, azonnal a fejemhez vagta, hogy o tartott el amikor szarban voltam. 3! Honap. Szoval en szepen megfogadtam hogy neeeem. Sose tobbet.

Es mi az hogy nem kapnal ennyit amiert megerne dolgozni? Gondolom a mostani 0 ft-nal tobbet kapnal. Menj el butikba eladonak, legalabb nem unod kockara a fejed otthon.

Amugy a gyerek meg sosem oldotta meg senkinek a kiuresedett eletet. Volt olyan ismerosom, aki hasonlo okokbol szult mint te. Hat a gyerek utan se lett boldogabb, csak meg lett egy csomo felelosseg a nyakan. Nincsenek is mar egyutt a parjaval sem. Ket kiteljesedett ember boldog kapcsolatat is megtepazza egy gyerek nemhogy egy ilyet, mint a tietek.

Ettol fuggetlenul persze szulj nyugodtan. Vegul is barmi lesz, apa el tudja tartani a gyereket, de azon ne csodalkozz ha arra a kerul a sor, akkor azon ritka eset lesz, mikor sikerul elperelnie a gyereket.

2019. máj. 12. 23:08
 37/43 anonim ***** válasza:
86%
Menj el dolgozni fizikai munkára az majd lekötti az energiákat agyilag is ,milliókat meg kezdők sem kapnak sehol ,főként hogy az egyetemen elbuktál van Szakmád ? Ha nincs kezd el egy szakmát ki tanulni hogy ne kitartott nő legyél.legyen pénzed mert hiába van most albérlet kiadásbol pénzed,de párod ott hagy pénzed nem lesz mert ugye laknod lesz hol de lakást fent kell tartani ,gyerek nem játék nem unalom üzö ,tanulni mellette nehézkes .
2019. máj. 13. 10:07
 38/43 anonim ***** válasza:
100%
Vállalj bébiszitterkedést, úgy legalább csinálsz valamit, pénzt is keresel és gyerekekkel lehetsz.
2019. máj. 13. 11:26
 39/43 anonim ***** válasza:
100%
Persze, arra problémádra megoldás, hogy nem kell sem dolgoznod, sem tanulnod, és egész életedben otthon ülő eltartott lehetsz.
2019. máj. 13. 17:23
 40/43 anonim ***** válasza:
100%

Gondold még ezt át.Ha nagyon nem megy az egyetem(amire újra felvételiztél),menj okj-ra.Ha meg babát szeretnél,keress valami melót,ahonnan elmész szülni.Anélkül ne vágjatok bele mindkettőtök/hármótok érdekében.

Ha meg depis vagy,főleg ne vállalj babát,mert utána még rosszabb lesz a hormonok miatt is.Hát még a kialvatlanság...

Mi van akkor,ha van saját lakása?

2019. máj. 13. 19:33
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!