Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerintetek egy baba megoldás...

Szerintetek egy baba megoldás lenne a problémámra? Annyira vágyom rá

Figyelt kérdés

Idén januárban kirúgtak az egyetemről (6/6 vizsgás voltam egy tárgyból), és azóta itthon vagyok. Igaz, hogy beadtam ugyanoda a jelentkezésemet, meg még 2 szakra, de egyikben sem vagyok biztos, nem érzem azt, hogy "igen, ez az én utam". Csak közben az itthonlét sem elégít ki, nem szeretek eltartott nőként lenni. Mármint ebből nincs gond köztem, és a barátom között, de nem elég az, hogy délelőtt főzök, sütök, aztán barátnőzök, vagy edzek/olvasok/sorozatozok. Most elkezdtem nyelvet tanulni, de nem kapok annyi házit, hogy rendesen lekössön.

Viszont egy kisbaba ha itt lenne, az lefoglalna. Van egy barátnőm, két kislánya van (3 és 1 évesek). Sokat vannak itt, vagy vigyázom rájuk pár órát, és imádok velük lenni, nem érzem tehernek egyáltalán. Mindig fiatal anyuka akartam lenni, talán tényleg ez lenne a nekem való. A barátom és köztem már szóba került párszor ez, ő sem zárkózik el a dolog elől, de néha bizonytalan is vagyok. Hogy azért mégis jól jönne egy diploma még akkoris, ha nem dolgoznék a szakmámban, és mindenképpen kis korkülönbséget szeretnénk a gyerekek között. Két gyerek mellett pedig még egy alapszak sem olyan egyszerű... De aztán látom azt, hogy más anyukák mennyire boldogok és felszabadultak (pl. legközelebbi példa a párom anyukája, vagy akár az enyém). Meg hogy azután is tanulhatok, ha a gyerekek már 'kirepültek', de akkor 40+osként lehet nem lenne már olyan könnyű visszaülni az iskolapadba...

2019. máj. 12. 14:44
1 2 3 4 5
 21/43 anonim ***** válasza:
100%
Azt írtad nem akarsz eltartott lenni.Már ne haragudj de ha nincs munkád,havi 38 ezer forintodból mit gondolsz ,mi lennél?
2019. máj. 12. 19:35
 22/43 anonim ***** válasza:
95%
Mondd, hogy kamu kérdés ....
2019. máj. 12. 19:37
 23/43 A kérdező kommentje:
De nem a pénz a lényeg, hanem hogy úgy lenne, ami leköt, lenne mivel foglalkoznom. Meg nyilván nem az ilyen-olyan juttatásokból oldanám meg az életet...
2019. máj. 12. 19:46
 24/43 anonim ***** válasza:
87%

A kérdező kommentje:

De nem a pénz a lényeg, hanem hogy úgy lenne, ami leköt, lenne mivel foglalkoznom. Meg nyilván nem az ilyen-olyan juttatásokból oldanám meg az életet...

Akkor hogy? Eltartatod magad örökké? mindig keresel valakit aki pénzel?

2019. máj. 12. 19:49
 25/43 A kérdező kommentje:
Anyukám 21 éves kora óta htb, sosem érezte hátrányát ennek.
2019. máj. 12. 19:52
 26/43 anonim ***** válasza:
92%
Unalomból gyermeket vállalni??? Látszik egy napot sem dolgoztál még... Egy gyermek 0-24es "munka" nem akkor veszed elő, amikor unatkozol, vagy ha a barátnőd nem ér rá... De eltartott vagy és gyerekkel még ki is leszel szolgáltatva nulla keresettel, mert a havi gyes+családi az örülj, ha a pelenkára elég... Ez az a szitu, amikor gyerek akar szülni gyereket... Szép dolog, ha fiatalon valaki anya akar lenni, de azt azért tegye, mert szeretne a párjával gyermeket és van mire vállalni, mert ugye fel is kell nevelni. Én is fiatal anyuka vagyok 24évesen szültem, de előtte suli utána munka és megfelelő háttér biztosítása. Ennélkül nem szültem volna!
2019. máj. 12. 19:55
 27/43 anonim ***** válasza:
87%

Szerintem kéreckedj oda egy napra vmelyik anyuka barátnòdhöz. Ha vhol éjszakás az apuka, akár egy ilyen éjjelre.

Nézd meg milyen, amikor nem 1-2 óra játszogatás más cuki babájával....

Amúgy a házimunka hogyan végeztetik Nálatok?

2019. máj. 12. 19:59
 28/43 A kérdező kommentje:

De megvan a háttér. Van jövedelmem (ki van adva a lakásom), közös kasszán vagyunk a párommal, nincs olyan hogy "én pénzem-te pénzed". A támogatás is a közös számlára menne, nem az lenne, hogy éppen futja pelenkára, aztán kész.

És igen, tudom hogy 0-24-es munka a baba, de nem így tekintek rá. Nekem az öröm lenne.

2019. máj. 12. 20:00
 29/43 anonim ***** válasza:
84%

Kérdező ne legyél már naiv! Mi az hogy nem fogja megunni? Van egy varázsgömböd, vagy mégis mire alapozod ezt?

Majd jól fogsz kinézni nulla végzettséggel, nulla munkatapasztalattal, ha pasi kidob, plusz lesz még egy gyereked is. Akkor mi lesz a terv? Majd szaladgálsz fel alá, honnan tudnál leakasztani még egy pénzes pasast, hogy életben maradj vagy micsoda?

Én nem tudom megérteni az ilyen buta nőket, mint ti. Odáig meg vissza vagytok, hogy az aktuál kan kitartja a hátsótokat, nem kell csinálni semmit, aztán ha jön egy váratlan esemény (szakítás, baleset, ne adj Isten halál) akkor meg ott pilláztok. Ennyire nehéz lenne valamit tenni a saját jövődért, most komolyan?

Nem kell feltétlenül diploma, de hogy egy olyan szakma, OKJ nincs amire azt mondod, hogy érdekel, és el tudod képzelni, hogy ezzel foglalkozz, azt nem akarom elhinni. Ritka sivár élete lehet annak, akit már ennyi idősen is csak a wc pucolás, meg a porszívó köt le. Vagy ha nem is, lusta tenni azért, hogy többet kihozzon magából, kifogásokat keres miért is nem dolgozik....csodásak vagytok, mit ne mondjak.

Majd 40 felett is marha jól fogtok mutatni azon a bizonyos húspiacon, mikor lesz szebb, fiatalabb, és a férfiak majd hülyék lesznek titeket szponzorálni. Ebből is ki lehet ám öregedni, de te csak örüljél, hogy úgy sem unnak rád. Persze, elvégre ha anyudnak bejött neked is 100% hogy befog.....igénytelen vagy, a kis "kolléganőiddel" egyetemben.

2019. máj. 12. 20:07
 30/43 anonim ***** válasza:
100%
Nekem az a gondom, hogy ha tényleg a baba iránti vágyad lenne a fő tényező, akkor nem sorolnád előtte hosszan az egyéb kudarcokat.
2019. máj. 12. 20:07
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!