Mit tanuljak GYED alatt? Mit érdemes a mai világban tanulni, amit tudok kamatoztatni is?
Szia. Amit én látok (itt Bp-en legalábbis), hogy érdemes esetleg "kitanulni" a manikűrt, pedikűrt, ha már bejáratódik jól lehet vele keresni. De mivel Te elég képzett vagy, és van felsőfokú végzettséged, nyelvvizsgád is, akár mérlegképes könyvelőit is érdemes lenne, aztán begyakorolni egy cégnél a könyvelést, hogy gyakorlatod is legyen, és aztán otthoni ügyfeleket (is/vagy) vállalni.
Én is hasonló szituban vagyok mint Te, hasonló végzettséggel, és ezeken töröm a fejem. (mármint a munkahellyel és a gyedd-del vagyok hasonlóan, a férjem "még" megvan).
Ja, igen, még dolgozol.. hisz csak szeptemberben szülsz :)
Kísértetiesen hasonlít a munkád az enyémhez, csak én Bp-en csináltam ezt, és egy Kft-nél havi nettó 210 ezerért.
Sajna én sem tudok visszamenni, mert egyrészt sajnos "haldoklik" a cégem, másrészt meg nagyon messze is van, napi 3 óra utazás oda-vissza, + 8 óra - ami a főnökömnél néha több is, mert van, hogy 5-re esik be, a munkaidő végére, és akkor kezd dolgozni, szóval ezt egy ovis mellett nem lehet, ott menni kell érte, ha esik ha fúj, időre.
Szóval nekem is kell keresnem valami közelebbit,vagy pedig a fentieken gondolkodom, bár mindhárom kicsit távol áll a lelkivilágomtól, viszont mindhármat szívesen megtanulnám :)
netto 90 ezerért dolgozom :-) újra bebizonyosodott, hogy rossz részén élek az orszégnak :-)
hihetetlen! Ha jutsz valamire a tanulásban és az nagyon bejön, akkor feltétlen szólj, hogy jó irányba induljak én is. Az már biztos, hogy költöznöm kell, amint tudok a picivel.:-)
Viszont itt sajna az albérlet árak is magasabbak, mint "otthon", és a megélhetés is.. (drágább minden, gyümölcsök, zöldségek, bkv-bérlet (tízezer ft/hó) stb).
Lesz majd, aki vigyázzon a kicsire? Mert nem biztos, hogy felveszik a bölcsibe, ha lejár a gyed-ed. Nálunk most a játszótéren az a téma épp, hogy kinek milyen "trükkel" és protekcióval vették fel a gyerekét a bölcsibe (pedig már elmúltak két évesek), és sok a fellebbező szülő is... de még így se biztos, hogy felveszik.
Munka terén pedig (SAJNA) egy pici gyerek óriási hátrány lesz :( (nekem is).
De abban igazad van, változtatni kell, főleg hogy muszáj is, akkor már "merjünk nagyot lépni" :)
Sok sikert kívánok Nektek!
Ha jutok valamire, jelzem :) Nekem januártól lesz "csak" gyes-em... addig a max. gyedet kapom. A férjem ugyan eltart(ana) minket, de én nem vagyok ehhez szokva. Dolgozni akarok a gyerek mellett... szerencsére nekem itt van az anyukám, aki sokat vigyáz rá, nagy segítség. :)
én Bp-en honvédségnél mint közalkalmazott csináltam hasonló munkát kb nettó 90 ezerért, plusz erre jött rá az egy gyerek utáni csp.
most 2 gyerek utáni csp-vel kapok ugyanennyi gyed-et, ja és már 38 vagyok.
ha visszamegyek majd dolgozi, sem fogok többet kapni , mert elveszik ugye az adójóváírást, szóval szär helyzet.
tanulni sem tudok, mert ahhoz meg zsé kéne.
Szerintem a rendezvényszervezés jó dolog, hátha itt kapsz ötletet (baby shower): http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__egyeb-..
De ha marketingben is van tapasztalatod, akkor igazolj át az online marketingre.
Én nem feltétlenül tanulnék, legfeljebb a meglévő tudásomat fejleszteném tovább, igyekeznék a korábbi tapasztalataimból üzletet csinálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!