Anyukák, mit gondoltok a CSOK-ròl, illetve az egyéb gyerekvàllalàst ösztönző támogatásokròl?
Nem szeretnék politikai vitát, csak tényleg őszintén érdekelne, hogy azok a fiatal szülők , vagy leendő anyák és apák, akiket érint, ti mit gondoltok? Van aki ki tudta használni? Van akit inkább negatívan érintett?
A fiatal házasok 10 milliós hitele és a 7 személyes autót támogatásról mit gondoltok?
Sajnos főleg idősebb emberek véleményét olvasni és hallani ezzel kapcsolatban. Akiket érint, tőlük nem nagyon hallottam eddig semmit, hogy pontosan hogy élik meg, valóban hasznos, valóban segítség stb?
Tényleg nem a politikai része érdekel akkor oda írtam volna.
"A drágulás mértéke pedig köszönőviszonyban sincs a támogatások mértékével (pláne a fizetésekével), így összességében szerintem nem könnyebb, hanem nehezebb házat venni."
Szerintem ez tökéletesen összefoglalja a helyzetet. Városokban gyakorlatilag triplajara emelkedtek az ingatlan árak. Nagyon károsnak tartom, hogy úgymond mesterségesen beleavatkozott a kormány a piacba. Ha nem lenne a csok és a kamatmentes hitel, akkor több esélye lenne vásárolni azoknak is, akik gyermektelenek, vagy mondjuk 1 gyerekük van.
A fizetések meg tényleg nem indokolják ezeket az árakat. Mert az a baj, hogy így az albérlet is iszonyúan megdràgult.
Ez meg mindenkit érint, mert valahol lakni kell..
A lakástakarèk beszàntàsàt is írtátok többen. Teljesen jogos, jobb megoldás volt a takarékoskodàst jutalmazni állami támogatással, mint hitelbe hajszolni az embereket. Én nem érzem igazán segítségnek, bár az idősebb rokonaim szerint hálátlan vagyok, mert sose kaptak még ennyi segítséget a fiatalok. Hát, vannak kétségeim.
Egyébként a mi gyerekvàllalàsunk a párommal, pont ezért tolódott ki. Albérletbe nem merünk gyereket vállalni. Sajatra meg legalább 15-20 millió hitel kéne.
Meg nem született gyerekre nem is merünk hitelt kérni.
Ördögi kör, pedig már szeretnénk gyereket nagyon.
Egyébként nem akarnánk mindenképp sajátot, de itthon sajnos nem nézik jó szemmel a családokat, nem nagyon találsz gyerekkel albit. Illetve annyira drágák. Amikor a minimálbér 99 ezer, akkor nem reális 120 ezer egy garzonért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!