Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Anyukák, mit gondoltok a...

Anyukák, mit gondoltok a CSOK-ròl, illetve az egyéb gyerekvàllalàst ösztönző támogatásokròl?

Figyelt kérdés

Nem szeretnék politikai vitát, csak tényleg őszintén érdekelne, hogy azok a fiatal szülők , vagy leendő anyák és apák, akiket érint, ti mit gondoltok? Van aki ki tudta használni? Van akit inkább negatívan érintett?

A fiatal házasok 10 milliós hitele és a 7 személyes autót támogatásról mit gondoltok?

Sajnos főleg idősebb emberek véleményét olvasni és hallani ezzel kapcsolatban. Akiket érint, tőlük nem nagyon hallottam eddig semmit, hogy pontosan hogy élik meg, valóban hasznos, valóban segítség stb?

Tényleg nem a politikai része érdekel akkor oda írtam volna.

2019. ápr. 8. 10:49
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
74%
Kedves gyagyás. Az hogy csak neked, meg még három embernek szerencséje volt, mert találtál egy balekot, aki féláron eladta a házát, attól még a többivel kitóltak rendesen.
2019. ápr. 8. 12:11
 22/36 anonim ***** válasza:
31%

Lehet utálni, de az EGYÉB támogatásokat igénybe fogjuk venni.

Van egy 10 éves hétszemélyes autónk, amit eladunk, felvesszük a 2.5 milliót, teszünk hozzá még kb. 2 milliót és le fogjuk cserélni újra.

Sok embert ismerek, aki szintén igénybe fogja venni a támogatást, az autókereskedőknél már lehet előzetes szerződéseket kötni, jelezni az igényeket.

A 4 gyereket szült nők SZJA mentességét is igénybe fogom venni. Mondanom sem kell, hogy velem együtt még sokan.

15 éves a legkisebb gyerekem, remélem, tőlem nem kérdezitek meg, hogy eredetileg is ennyit akartunk-e vagy csak a CSOK miatt vállaltuk? A CSOK-ot amúgy nem vesszük igénybe, van saját házunk.

2019. ápr. 8. 12:16
 23/36 anonim ***** válasza:
82%

Minket ugyan nem érint, mert sem korosztàlyban nem a húszas éveinkben jàrunk, de nem is a harmincasba, màsrészt sajàt, hitelmentes hàzban élünk, egy gyerektől meg többet sosem akartam.

Hogy mit gondolok?

Azt, hogy itt olyan síràs lesz pàr év múlva, mint a bedőlt svàjci frankos hitelek idején.

Én viszont nyertem ezzel most, mert apàm megörökölt hàzàt most lesz érdemes eladnom, a pénzt meg lekötöm a lànyom nevére.

Én ugyan nem ismerem a fővàrost, sem egyetemi nagyvàrosok albérletàrait, de amit olvasok...Képtelenség így megélni a mai huszonéveseknek, de ezzel a CSOK izével pedig beleüldöznek nagyon sok embert hàzassàgba, gyerekvàllalàsba, hitelbe, az eladósodàsba, aztàn mehetnek a híd alà.Remek jövőkép.

Arról màr nem is beszélve, hogy a gyerekeknek nem csak a szép, nagy otthon kell, hanem enni, tanulni, ruhàzkodni stb.Ez 3-4 gyerek mellett rendkívüli érzés lehet...

Személyesen ismerek olyat, aki szült az utóbbi két évben még kettőt, van most négy gyerek, a FB.-on vagànykodik vele, hogy szros 60 nm-en nyomorognak.

Nekünk van egy, és boldogan, vígan élünk 2x ekkora hàzban, hitel nélkül.

Nem mernék előre bevállalni x gyereket, ilyen sok hitelt felvenni, mindennapom rettegéssel telne.

Aki viszont nem fél, àldàsom rà, minket nem érint.

Ha a fiatalokat akarnàk rendesen tàmogatni, azt pont, hogy nem eladósítással kellene.

2019. ápr. 8. 12:19
 24/36 A kérdező kommentje:

"2 gyereket vallatunk be ezért, 8 éven belül, az első már a pocakban van."

Nem kötekedès, de akkor mi lesz, ha valamilyen ok miatt nem lesz 2. gyerek?

2019. ápr. 8. 12:19
 25/36 anonim ***** válasza:
32%
Nem haragszom. Nem az a hülye, aki kihasználja a lehetőséget, hanem aki lehetővé teszi.
2019. ápr. 8. 12:24
 26/36 anonim ***** válasza:
92%

Na pont ez az, amit a Kérdező írt most a kommentben.

Bàrmi történhet, akár az egészséggel (ne legyen!!!), akàr a munkahellyel...plàne így, hogy vàlsàgot vizionálnak már egyesek.

Tudjátok kik fognak jól jàrni?A nagyon tehetősek.Ingatlanàrak lezuhannak, sorra vàsàrolhatjàk majd meg azokat akik megtehetik.

Papíron gyereket vállalni?Nagyon kockázatosnak talàlom.

2019. ápr. 8. 12:30
 27/36 anonim ***** válasza:
47%
Kérdező, én írtam hogy be vállaltunk 2 gyereket. Ha nem jönne a második, azt előre látni fogjuk (nyilván) és fel tudunk készülni előre ha esetlegesen vissza kellene fizetni a csokot. De addig még van pár év, ha így haladunk, gyakorlatilag aprópénz lesz addigra.
2019. ápr. 8. 12:30
 28/36 anonim ***** válasza:
83%

Meg akàrhogy is nézzük, nem mindenki "alkalmas" többgyerekes anyànak, mint ahogy én sem vagyok az.

Tudom magamról, sem régebben, sem most nem bírnék 2-3-4 gyerekkel.

Szeretem a gyerekeket, a lànyomért rajongok, imàdom, de tudom, hogy nem lennék jó anyja több gyereknek, biztos a dilihàzban kötnék ki.

Nem azért mert rossz anya vagyok, igenis jó anyja vagyok az EGY gyereknek.

Vagyis azt szerettem volna ezzel mondani, lehet így olyan nők is fejest ugranak a szülésekbe, akik mondjuk az életben nem akartak egy gyerektől többet, de a CSOK megváltoztatja a hozzààllàsukat.

Ami nem baj, ha képesek többgyerekesként is helyt állni.

2019. ápr. 8. 13:07
 29/36 anonim ***** válasza:
100%

Kétes a véleményem. Két gyerekünk van, épp most veszünk házat, tehát nyakig benne vagyunk a témában. A két gyerekre, használt házra 1,43 milliót kapunk, ami nem elhanyagolható nyilván, igénybe is vesszük. De emellett látom azt is, hogy éppen a CSOK verte fel annyira az ingatlanárakat, hogy az ember vért izzad, mire össze bírja rakni az önerőt, meg aztán persze minden hónapban csengetni a hitelt. A drágulás mértéke pedig köszönőviszonyban sincs a támogatások mértékével (pláne a fizetésekével), így összességében szerintem nem könnyebb, hanem nehezebb házat venni. Ha évekkel ezelőtt lett volna annyi önerőnk, mint most, röhögve vettünk volna házat CSOK nélkül is a környéken. Most meg CSOK-kal is nehezen találtunk, és még költeni is kell rá, annyira felmentek az árak.

Továbbá nem biztos, hogy annyira jó, hogy mindenki veszi fel a hiteleket ész nélkül. Az új CSOK zsákutca szerintem, azok a falvak nem véletlenül néptelenednek el. Nincs munka, nincsenek lehetőségek, senki nem akar ott lakni. A nagycsaládos támogatás azoknak jár, akiknek amúgy is van pénzük, bár az nem feltétlen baj, hogy olyan emberek nem állnak neki ész nélkül szülni a "tízmillióért", akik aztán el se tudnának tartani annyi gyereket. Szóval jó, mert segítség, de elindított olyan folyamatokat, amik miatt nem lehet olyan jól kihasználni.

2019. ápr. 8. 13:27
 30/36 anonim ***** válasza:
100%

Mi két gyermeket tervezünk, az első van úton.

Egyáltalán nem ösztönöz minket semmi, ennyi volt az elképzelés a kapcsolatunk elején és most is, ezt majd maximum a valódi tapasztalat fogja befolyásolni.

Illetve most állunk lakásvásárlás előtt. Ehhez mindentől függetlenül megnézzük a feltételeket, amit tudunk, azt kihasználunk. Esetünkben használt lakás, 1,4 millió csok 2 gyerekre, 10 millió kamatmentes + csok mellé felvehető támogatott hitel.

Régóta nézem az ingatlanárakat, az általunk kinézett nappali+2 szobás vidéki városi lakások 15 millió Ft-ba kerültek nagyságrendileg. Most néhány év alatt felszöktek 20 millió körülre. Aztán mire odajutunk, lesz 25 is, már most is kezdenek erre árazódni. Szóval a támogatásokat felhasználva, ha minden lecsengett, lesz egy 15 millió értékű lakásunk, kifizetett 5 millió önerőnk és 20 millió nagyon kedvezményes hitelünk. Nem kicsit kiszolgáltott helyzet. Aki pedig nem vállal gyereket, annak semmi lehetősége.

Várni pedig nem várhatunk, mert az albérletárak is követnek mindent, most többet dobálunk havidíjba, mint a törlesztőnk lenne, tehát fölösleges kivárásra játszani.

2019. ápr. 8. 13:32
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!