Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit tegyek, ha elegem van a...

Mit tegyek, ha elegem van a férjem gyerekeiből?

Figyelt kérdés
Az elején nem zavart, hogy elvált, 2 gyermekes férfi. Hozta magával a közös otthonba a gyerekeket, elfogadtak engem. De szépen lassan kiderült, hogy a 2 gyermek telefonon és számítógépen kivül semmihez nem ért. Nem tudnak önállóan fürdeni, a kisebbik még egy kenyeret se tud megkenni. Ha szólok, hogy kész a vacsora, akkor 1 óra múlva érnek oda. Az asztalnál meg megy a hiszti, hogy nem kérnek enni, vagy most nem ezt kérnek. Korábban az anyukájuk otthon volt velük és a férjem eljárt dolgozni, de mivel már nincs eltartva, a gyerekek se kellettek. Válás után adta a gyerekeket a férjemnek. Azóta lett közös gyermekünk és azt látom, hogy teljesen elrontják. Telefont nyomkodják előtte stb. A férjem szerint is sajnos neveletlenek. Mindkettőnk türelme véges már. 9 és 13 évesek a gyerekek. Próbáltam nevelni őket. Mentem velük ki a szabadba játszani, de a nagyobbik a szobából se hajlandó kimozdulni. A nagyobbik sokszor az iskolából se jön időben haza. Nem bírom tovább. A férjem egyik fő oka volt váláskor a gyerekek elhanyagolása. Nem miattam váltak, én később ismertem meg. 1 éve van ez. Ha elvesszük a telefont, akkor úgy viselkednek, mint egy drogfüggő, akitől megvonták a szert. Szerintetek lehet őket ilyen korban még nevelni?
2019. márc. 26. 12:27
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Férjem az elejen kért, hogy legyünk velük elnézőbbek, mert egyik pillanatról a másikra hagyta őket az anyjuk rá. Majd kaptak egy mostohát. De a türelmi időszak lejárt és semmit nem lehet elérni náluk. Sokszor vágják hozzánk, hogy anya persze ezt is meg azt is megengedte.
2019. márc. 26. 13:35
 12/15 anonim ***** válasza:
65%
Ha engem kérdezel, minden mai 13-15 évesnek ekörül forog a világ...
2019. márc. 26. 13:38
 13/15 anonim ***** válasza:
37%

Belegondoltál már abba, hogy mit éreznél, ha a saját gyerekeddel történne ez? Akkor is eleged lenne? Akkor is így viselkednél?

Ezekkel a szerencsétlen gyerekekkel nem törődtek, 7 és 11 évesek voltak, amikor az anyjuk kb. lemondott róluk, a férjed ezek szerint nem sok vizet zavart a nevelés terén, konkrétan otthon sem volt. Na most ez a két kisgyerek mitől lenne bizalommal feléd? Ezért neked kell tenned és dolgoznod nem keveset! Közben jött a közös gyerek, gondolom mindenki hogy odavan érte, azt látják, hogy mindent megkap (szeretet, törődés, figyelem), ami nekik soha nem jutott ki. Próbáld már nem felnőttként kezelni őket, hanem gyerekként, ugyanis még azok! Milyen türelmi idő? Mi történt ez alatt a 2 év alatt? Mit tettél meg értük a parancsolgatáson kívül? Ha ti szeretnétek egy valóban közös és szép családot, azért rengeteget kell dolgozni, nem elég odakiáltani, hogy vacsora! Nézd apjuk, megint nem fogadnak szót! Ez édeskevés! Nekem is 3 gyerekem van, de jut idő egyesével mindegyikőjükre! Nem csak a legkisebbre. Csinálok közös, kettesben elmászkálós programot is velük, mert akkor még inkább megnyílnak. Türelem, elfogadás és sok-sok szeretet, törődés. Csak ezzel érsz célba. Hiába kezdesz el tiltani, büntetni, az égvilágon semmit nem fogsz elérni vele.

A saját érdeketekben, hidd el, hogy keressétek fel a suliban a pszichológust, meg fogsz lepődni, mennyi használható és jó tanácsot fog adni! Ezeknek a gyerekeknek törődés és szeretet kell, hidd el, hogy akkor ők is együttműködőbbek lesznek és kevesebbet használják a kütyüket.

2019. márc. 26. 13:56
 14/15 anonim ***** válasza:
100%
Mintha a nővérem sztoriját olvasnám. Ugyanaz a szitu, a férje két lányt (10 ,12 évesek) hozott a házasságba, ugyanezért vált el az előző asszonytól, és emiatt kerültek a férjhez a lányok is. Közös gyerek is lett. Semmi jóval nem tudlak biztatni. Az anyjuk sose látogatta meg őket, a lányoknak kellett oda-vissza 700 km-t utazni 2 hetente az anyjukhoz. A Nővérem a lelkét kitette értük. Ők is megjárták a pszichológust, nevelési tanácsadót, ilyen torna, olyan foglalkozás, tanácsadás stb. Semmi nem használt, mindig az volt a normális, amit otthon láttak az anyjuktól és az anyjuk is maradt a szent. A Nővérem volt mindig a rossz. Korán kirepültek, 18 évesen mind a kettő. Visszamentek az anyjuk közelébe, aki soha egy szalmaszálat se tett keresztbe értük. 3 év eltelt azóta, hogy a kisebbik is kirepült, a Nővérem azóta se heverte ki, mindig emlegeti, hogy csak az a 8 év ne lett volna. Az az igazság, hogy aki nincs ebben a helyzetben, az ezt el se tudja képzelni. Nemigen fognak tudni használható tanácsot adni lehet, hogy lesz valami, ami ideig-óráig működik, de gyökeres változásra ne számíts, mindig ott lesz, hogy nem te vagy az anyjuk és nem te parancsolsz, az apjuk meg tönkretette a családi idillt, az meg azért lesz rossz.
2019. márc. 26. 16:56
 15/15 anonim ***** válasza:
76%
14-es vagyok. Igazából olyat, hogy jól működne az én gyerekem, te gyereked, mi gyerekünk a környezetemben még nem tapasztaltam.Nagyon szoros a kapcsolatom a tesómmal, sokat voltam náluk annak idején, tudtam mindenről, a lányokkal is rengeteget voltam, szerintem ebben a korban már az alapvető szokásaikon, hozzáállásukon valamirevaló változást már nem tudsz elérni.
2019. márc. 26. 17:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!