Miért nem ismeri el/értékeli a férjem sokszor amit a családunkért teszek? Mit tehetnék hogy ez változzon?
1éves a kislányunk. A férjem vállalkozó folyton dolgozik csak ebédelni jön haza, vagy csomagolok neki.Este későn ér haza sokszor már a kicsi alszik. Télen volt hogy hamarabb jött ilyenkor 1 órát a gyerekkel töltött. Én napi szinten főzök, mosok, takarítok mindent megcsinálok amit kell, a picivel foglalkozom.
De ha valami miatt a gyerek nyűgös, vagy rosszul alszom és aznap tovább alszom reggel megjegyzi. Ha kérem tőle hogy este egy fél órát legyen a lányunkkal az "hatalmas" áldozat. Egész sokáig cicizett, mikor még csak cici volt sokszor mondta hogy mekkora teher ez, mert a kicsit mindig vinni kell magunkkal. Kb. csak azt nem mondta hogy én szoktattam a cicire, ami természetes és jó ha egy fél éves gyerek cicizik.
Imádja a picit mert mikor arra a fél órára vele van látom szereti szeretgeti puszilja de akkor miért ilyen? Illetve szerinte én egész nap elvagyok. Nem értékeli hogy nap mint nap itthon mennyi mindent teszek.Ha kérek valamit hogy menjünk el pl másik városba Aldiba nagybevásárolásra, azzal jön hogy ő ezt is megtette értem.
Ezen hogy tudnék változtatni?
28 N
Köszi a válaszokat!
Kommunikacio!
Nah meg nem kell hogy te legyel a “martir” aki otthon gurizik es kussol. Igenis nyisd ki a szad. Mond meg a velemenyed ha ugy van. Kerd ki magadnak. Magyaran allj ki magadert.
O meg egy tusko. Biztos sokat dolgozik, de ennyi empatiaja lehetne.
Ki szoktam állni magamért. Ilyenkor általában kiaebb vita van. Utána 1-2 hétig normális de alaphangon ez van amit leírtam.
Nem vagyok mártír, a fő baj anyósom aki mindent megcsinált neki. Nem dolgozott otthon volt háztartásbeli és a férjem szerintem megszokta hogy mindent a nő csinál.. plusz náluk a gyereknevelés nem volt. Annak ellenére párom intelligens de a gyerekneveléshez most már látom nem ért. Mesét is én olvasok mert náluk a családban ez nem volt. Nem is szeret olvasni. Játszani próbál a lányunkkal néha.
Ha imádná a gyereket, akkor nem lenne neki teher vele lenni, sőt, igyekezne úgy szervezni a dolgokat, hogy megtehesse.
Ha tisztelne téged, akkor nem szólna be neked, ha tovább alszol.
Ha szeretne, akkor nem így élnétek.
A többi meg szimpla hazugság, hogy könnyebben megmaradj a szrban és ne kelljen szembe nézned azzal, hogy hogyan élsz.
Ne haragudj, de anyosod nyomdokaiban élve teltek eddig a "normalis", veszekedes nelkuli napjaitok. Pont megcsinaltad te is ugyanugy a ferjednek a kenyelmi dolgokat es ekkor ezert mukodott minden.
Ha kinyitod a szád, borul a bili.
A ferjedet nem tartom intelligensnek ahogy irtad, mert nulla empatia, segito szandek, es csak cselednek tart..ez nem intelligencia
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!