Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit tegyek, ha elegem van a...

Mit tegyek, ha elegem van a férjem gyerekeiből?

Figyelt kérdés
Az elején nem zavart, hogy elvált, 2 gyermekes férfi. Hozta magával a közös otthonba a gyerekeket, elfogadtak engem. De szépen lassan kiderült, hogy a 2 gyermek telefonon és számítógépen kivül semmihez nem ért. Nem tudnak önállóan fürdeni, a kisebbik még egy kenyeret se tud megkenni. Ha szólok, hogy kész a vacsora, akkor 1 óra múlva érnek oda. Az asztalnál meg megy a hiszti, hogy nem kérnek enni, vagy most nem ezt kérnek. Korábban az anyukájuk otthon volt velük és a férjem eljárt dolgozni, de mivel már nincs eltartva, a gyerekek se kellettek. Válás után adta a gyerekeket a férjemnek. Azóta lett közös gyermekünk és azt látom, hogy teljesen elrontják. Telefont nyomkodják előtte stb. A férjem szerint is sajnos neveletlenek. Mindkettőnk türelme véges már. 9 és 13 évesek a gyerekek. Próbáltam nevelni őket. Mentem velük ki a szabadba játszani, de a nagyobbik a szobából se hajlandó kimozdulni. A nagyobbik sokszor az iskolából se jön időben haza. Nem bírom tovább. A férjem egyik fő oka volt váláskor a gyerekek elhanyagolása. Nem miattam váltak, én később ismertem meg. 1 éve van ez. Ha elvesszük a telefont, akkor úgy viselkednek, mint egy drogfüggő, akitől megvonták a szert. Szerintetek lehet őket ilyen korban még nevelni?
2019. márc. 26. 12:27
1 2
 1/15 A kérdező kommentje:
Bocsánat, 2 éve van ez. Ezt elìrtam.
2019. márc. 26. 12:31
 2/15 anonim ***** válasza:
96%

Muszáj őket nevelni. Vagy mire gondoltál, ha nehéz velük, akkor nem kell megnevelni?

Fel kell kötni a nagylánybugyit, aztán odateszed magad.

Közben gondolkozz el, hogy miért lettek ennyire elhanyagolva, ha végig velük volt az apjuk is. 🤐 Ő most miből is veszi ki a részét?

2019. márc. 26. 12:36
 3/15 anonim ***** válasza:
91%

Nezz apuka kormere is mert itt valami nem stimmel, ebben o is ludas. A telefonokat pedig igenis el vennem, se szamitogep semmi addig mig alapveto dolgokat nem csinalnak meg es nem tanuljak meg hogy nem lezengenek ugy a nagyvilagba hogy azt csinalnak amit akarnak mert a segguk ugyis ki van nyalva es tovabbra is rajuk van hagyva minden.

Ugyhogy az apjukkal egyutt turjetek fel az ingujjatok es kezdjetek bele a nevelesukbe, lesz hiszti meg minden mas de ha normalis, okos gyerekek huszonevesen majd megkoszonik. Egyenlore ti vagytok akiknek szamitanak hiszen az anyjuknak konnyebb volt megszabadulni toluk a valas utan. Kitartast neked es ne hagyd magad, meg nem keso megnevelni oket csak iszonyat nagy melo lesz amibol az apuka is ugyan ugy ki kell vegye a reszet es kozos egyetertesben megnevelni oket. Nehogy valamikor is megvetoza a szavad a kolykok elott mert akkor te leszel a gonosz mostoha es az apjuk is csak miattad "szivatja" oket.

2019. márc. 26. 12:54
 4/15 anonim ***** válasza:
97%

Fogjátok a gyerekeket és a férjeddel együtt leültetitek őket egy beszelgetesre, ahol felállítjátok a szabályokat.

Enni X időpontban lehet, együtt, az asztalnál. Aki nem ér oda időben, az nem eszik, megy vacsora nélkül az ágyba. Ha nem akar enni, akkor nem eszik, de később nem kap. Ha nem eszi meg, nem kap mást- mondjuk ez utóbbi csak akkor megfelelő, ha nem csinálsz nekik direkt olyat, amit nem szeretnek. Telefon és számítógép használat megshabottf időben van. Nem olyan bonyolult ez. A lényeg, hogy mindkettőtöknek következetesnek kell lennie és ki kell tartani a szabályok mellett

2019. márc. 26. 12:56
 5/15 anonim ***** válasza:
39%
Azért nyilván tudtad, mit vállalsz. Nincs annál visszataszítóbb, amikor a mostoha, vagyis te fújsz a gyerekekre. Neked és a férjednek a dolga helyrehozni az eddig elszúrtakat, kérjetek pszichológustól segítséget, tanácsot, minden iskolában van és ingyenes. Nem a gyerekek dolga, hogy kitalálják maguktól, hogy mi a helyes, nektek kell példát mutatni. A gyűlölködés nagyon rossz út.
2019. márc. 26. 12:56
 6/15 A kérdező kommentje:
Külföldön dolgozott. Úgy beszélték meg anno, hogy anyuka a gyerekekkel foglalkozik és így otthon maradhat. A férjem a megismerkedésünk előtt hagyta ott a külföldi munkát és akkor töltött több időt otthon. Ugye ezek a problémàk nem derültek ki pár óra alatt. Azért ment ki dolgozni, mert az ex meggyőzte, hogy így jobban fognak állni és ő is tud a gyerekekkel foglalkozni (ez nem valósult meg sajnos).
2019. márc. 26. 12:57
 7/15 anonim ***** válasza:
96%
Elveszitek a telefont, számítógépet és minden más kütyüt. Két lehetőség van: vagy egyáltalán nem adjátok vissza ezeket jó hosszú ideig (legalább fél év), vagy feltételekhez kötitek a használatát. Pl. elkészült a leckével - fél óra, szobája kitakarítása, rendbe rakása - fél óra, mosogtás, szemét kihordás, stb. És büntető eltiltás, ha nem ér időben haza úgy, hogy előtte nem szólt, házi hiányt kapott, rossz jegy, beírás, stb. (pl. aznap nincs egyáltalán kütyüzés).
2019. márc. 26. 12:58
 8/15 anonim ***** válasza:
18%
Persze, tini gyerekekre csak erőszakkal lehet hatni.... Ne pontozgassál le sértettségedben, hanem kérj szakembertől segítséget, ha nem akarod, hogy rámenjen a féltett házasságod. Ébresztő. Neked nem megy, a férjednek nem megy, tessék segítséget kérni!
2019. márc. 26. 13:15
 9/15 A kérdező kommentje:
Nem pontoztam le senkit. Minden tanácsot megnézek. Én tényleg igyekszem jól viszonyulni hozzájuk, de így se jutunk előrébb. Volt hogy mi megvacsoráztunk mire ők hajlandoak voltak jönni. Ilyen esetben szoktam mondani, hogy akkor oldják meg az evést és mosogassanak el, mert mi ettünk és elpakoltunk már. Semmi nem hatásos.
2019. márc. 26. 13:28
 10/15 anonim ***** válasza:
96%
Nem azt kell mondani, hogy oldják meg az evést, hanem azt, hogy enni vacsora/ebédidőben kell, az akkor volt, amikor hívtad őket, majd esznek este, ha ebedkor volt a probléma vagy masnapmreggel, ha a vacsora volt a gond. De ezt előre kell mondanod. Tehát amikor hívod őket, hogy jojjenek ebédelni, ők meg nem reagálnak, akkor odamész, elmondod higy kész az ebéd, jojjenek most, különben nem kapnak enni csak majd vacsorára
2019. márc. 26. 13:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!