Hogy lehet egésznapos programot csinálni egy 19 honapossal?
Mindkét gyerekemnél megállapítottam, hogy iszonytató szívás a délutáni alvás, ha az ember programot akar szervezni. Nálunk ezt főleg a nagyobb családi ebédeknél érződik, szülinapok, ünnepek, stb. esetén, mert a kicsi ugye aludna ebéd után, de pl. egy étteremben nyilván nem fog (ráadásul az enyém már 3 éves), de még ha a nagyszülőknél vagyunk, ott se igazán, mert hallja, hogy mindenki kint van és jól érzi magát, és ott a sok játék mega kutya meg mindenki, és ő sem akar kimaradni, hiába van lefektetve, nem alszik el. Ő mondjuk elvan már délutáni alvás nélkül is, nem akkor jön ki rajta, hogy ez kimaradt, hanem késő délután, és éjjel.
A kimozdulós programokat meg általában úgy tudjuk megoldani, hogy alvásidő után megyünk, de úgy meg elég kevés idő jut bármire (télen pláne cumi, amikor még hamar is sötétedik). Egyedül a strand nem okozott eddig gondot, ott el tudtam altatni tavaly is, és három órát aludt a pokrócon simán a legnagyobb zajban is :D De ott csak úgy aludt el, hogy egy fél órát fel-alá mászkáltam vele és dudorásztam neki, hát gondolhatod, hogy majd leszakadt a karom a végére, de utána jó nagyokat szunyált.
A nagyobbik gyerekemből kiindulva tényleg olyan négyéves kor körül van az, hogy már nem akkora gond, ha kimarad a délutáni alvás. Persze vannak gyerekek, akik kisebb korban sem igénylik igazán. Nálunk a kicsinél ráadásul eléggé megvan a böjtje annak, ha nem alszik délután, mert ugyan este hamar elalszik, viszont éjfél és kettő között tuti felriad és fél órán át magán kívül üvölt (pavor).
Amúgy meg teljesen érthető, hogy szeretnél kimozdulni, programot csinálni a gyerekkel, nem is értem, hogy miért kellett erre beszólogatni itt némelyiknek. Aki ezen nekiáll fikázódni, és verni a mellét, hogy bezzeg ő, annak az önértékelésével lehet valami gondja, ha erre van szüksége ahhoz, hogy magát valakinek érezze.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!