Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » 9 hetes terhes vagyok. Ha...

9 hetes terhes vagyok. Ha most elmegyek táppénzre, a szülésig, akkor tényleg kevesebb gyest kapok? Vagy hogy van ez?

Figyelt kérdés
2008. nov. 10. 11:10
 1/6 anonim ***** válasza:
hat mivel a táppénz alatt kevesebb lesz a fizud, es az utolso 180 napot szamoljak, ezert igen.
2008. nov. 10. 11:37
 2/6 anonim ***** válasza:
Ez szerintem nem így van. DE! lehet, hogy tévedek. (ez esetben bocsi) Szerintem a fizetésed ugyanannyi, csak ebből táppénzt kapsz. Én is táppénzen vagyok, de nekem a fizupapíromra hivatalos fizetésnek 150 000 brutto van írva, melyből a táppénz x összeg...
2008. nov. 10. 11:45
 3/6 anonim ***** válasza:
Előző vagyok. Azért jó lenne, ha valaki egy hivatalos linket be tudna erről illeszteni, mert ez mindig nagy vitákat vált ki. ki ezt mondja, ki azt.
2008. nov. 10. 11:46
 4/6 anonim ***** válasza:

Megint 2. vagyok. Találtam valamit. A cikk végén keresd! Ezek szerint van amikor befolyásolja, van, mikor nem . Nekem szerencsére nem fogja, de e szerint a cikk szerint te jobban tennéd, ha kihúznád a táppénzt januárig.

[link]

2008. nov. 10. 11:51
 5/6 anonim ***** válasza:
Ja, és ez a tgyás és gyed a gyes az mindenkinek azonos összeg: az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összege
2008. nov. 10. 11:53
 6/6 anonim ***** válasza:

Igen kevesebbet fogsz kapni, de nem gyest, hanem gyedet és ez nem mindegy.

Talán utolsó 1 v. 2év átlagkeresetét nézik és ez alapján állapítják meg a gyedet. A 180 nap arra vonatkozik hogy az elmúlt 1 v. 2 évben meg volt e 180 nap munkaviszonyod.

De ha meg van a 180 nap, akkor még tgyásra is jogosult vagy 168 napig, ami kicsit több lesz a gyednél, mert ebből még nem vonnak nyugdíjjárulékot, meg még vmit.

De a www.oep.hu, www.magyarorszag.hu oldalakon pontos adatokat találsz.

2008. nov. 10. 11:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!