Melyikkel járnék jobban anyagilag? Ha szülés előtt 1 hónappal elmegyek táppénzre vagy már elkezdem a TGYÁS-t?
Segítsetek, kérlek! Úgy tudom, hogy a táppénz a hét minden napjára szól és 60%, a TGYÁS-ról nem tudom, hogy 5 vagy 7 napra adják és 60 vagy 70%? Igyekszem telefonálni az illetékeseknek, csak gondoltam megkérdezem, hátha végigjárta már valaki ezt az utat.
Köszi előre is a segítséget!!!
Szerintem a táppénzzel, mert bár az most lehet, hogy kevesebb, de legalább megmarad az a kis plusz pénz, mikor már meglesz a baba. Legalábbis én így csinálom!
A TGYÁS-hoz nem nyúltak, az maradt 70%.
Köszönöm, hogy válaszoltatok! Kicsit bonyolult a helyzetem, 3 hónapja újra dolgozom, addig a fiammal voltam otthon GYED-en. Úgy tudom, hogy a TGYÁS-t az igénylést megelőző év alapján számolják, én akkor már GYED-en voltam, nem tudom, hogy annak a 70%-át nézik vagy a szülés előtti fizetésemét? És a táppénz az minek a 60%-a?
Bocs a sok kérdésért, hiába hívom az illetékeseket, értelmesen nem tudtak válaszolni. :(
Köszönöm még egyszer, hogy segítetek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!