TGYÁS-t muszáj a szülés időpontjától igényelnem?
Nem egészen!:)
De akkor lehet elvileg?
Na jó, akkor elmondom!
Szóval nekem az lenne a legjobb,ha a 2011-es évi jövedelmem lenne az alapja. Elvileg most dec. 25-26.-a körül szülnék! Így viszont még a 2010-es lenne az alapja, ami jóval kevesebb!
Ezért gondoltam,hogy ha lehetne, akkor mondjuk csak januártól igényelném. Még ha el is veszne egy hónap nekem akkor is jobban megérné!
Egyébként köszi a választ!
De eszembe jutott,hogy mi van (most csak tegyük fel),ha valaki annyira butus,hogy elfelejti?
Akkor az lecsúszott róla és kész?
A szülés dátumához képest nézik a jövedelmed, nem ahhoz, hogy mikor igényled. Ha decemberi babád lesz, akkor az előző évet veszik alapul, vagyis az esetedben 2010-et. Ha januárban szülsz, akkor 2011-et.
Lehet később is igényelni, legfeljebb később kapod meg. Ha decemberben szülsz, és februárban igényled, akkor visszamenőleg megkapod 2 hónapra, de nem fog tovább járni, mint 24 hét.
Nem tudom, hogy itt van-e elévülési idő, de gondolom nem sokkal később akarnád igényelni.
De szerintem egy szakértőt kérdezz meg az OEP-nél, már ha el lehet őket érni.
Értem!
Tehát tök mindegy mikor igénylem, a szülést megelőző évet veszik alapul!
Akkor mindegy!
Köszönöm!
Ok!
Csak mivel a GYED-nél úgy van,hogy az igénylést veszik figyelembe nem a szülést, azért gondoltam,hogy hátha a TGYÁS-nál is ez van!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!