Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Igazam van? Szomszéd asszonyom...

Igazam van? Szomszéd asszonyom nagyon felvágott mikor a 9 és fél hónapos babája már totyorgott. Az enyém 11 hónaposan még nem ült és azt mondta, vigyem el gyógytornászhoz, hátha valami izom van letapadva vagy ilyesmi?

Figyelt kérdés

Azóta az orvos is elküldött bennünket, de semmi baja a gyereknek.Na eltel kis idő.Az én fiam már beszél az ő korán totyogója meg még max babanyelven fújja.Mondta neki, ennyi idősen már bizony illene szavakat mondania, sőt kisebb mondatokat is.Erre azt mondja ,hogy majd jönnek a szavak a gyereknek magától, nem lehet azt erőltetni.Bezzeg az én gyerekemet elküldte volna gyógytornászhoz csak mert nem menetrend szerint ült ahogy kellett.Mondtam neki, csak kárt tesz a gyerekébe ha nem nincs időben neki állva a fejlesztésnek, simán lehetnek nehézségei a tanulással, lehet hogy beteg..Erre felkapta a vizet.

Amúgy jót akartam neki, mert múltkor mondta a másik szomszéd, hogy panaszkodott neki, hogy jó volna ha már beszélni kezdene, jobban megértenék egymást.

2019. márc. 14. 21:16
1 2 3 4
 31/34 anonim ***** válasza:
90%
Neked kínos volt, hogy el van maradva a fejlődésben a gyereked. Most találtál valamit amibben azthitted, hogy az övé van elmaradva, pedig abszolult nincs.
2019. márc. 15. 14:40
 32/34 anonim ***** válasza:
80%

"Mondtam neki, csak kárt tesz a gyerekébe ha nem nincs időben neki állva a fejlesztésnek, simán lehetnek nehézségei a tanulással, lehet hogy beteg". Attól, hogy a státuszon megkérdezik másfél évesen, hogy beszél-e már, a legújabb határ a három éves kor (olvass utána vagy kérdezd meg a gyerekorvosotok). De ha késik is majd a beszédfejlődése sem ő tett kárt a gyerekében, és nem beteg attól még a gyereke.

Nekem mindkét gyerekem két és fél éves kora után kezdett szavakat mondani, addig semmit (se pá-pá, se hangutánzás, se szavak eleje meg átköltése), de akkor két hét alatt helyesen ragozott összetett mondatokig jutottak. Persze addig aggódtunk (főleg az elsőnél:)), de látta őket pár szakember, mind csak legyintett. Azóta a nagyobb már harmadikos, még kitűnő, pedig nyár végi 6 évesen ment suliba.

Szóval szerintem a stílusod sem azt tükrözte, hogy empatikusan segíteni akarsz, meg hát információd is hiányos volt e témában, pláne hogy azt sem tudod, ő nem vitte-e már ide-oda vagy nem mondókázik-e éjjel-nappal :). Máskor ne úgy add elő, hogy az ő hibája vagy hibás a gyereke, és legyél udvariasabb (pl. inkább kérdezz, ahelyett, hogy javasolsz), akkor jobban átmegy majd a jóakarat.

Ettől függetlenül szerintem egyikőtöknek sem kell versenynek felfogni, hogy ki szült tökéletesebb gyereket, hiszen neked a tiéd az, neki meg az övé, mindketten, gondolom, szívesen büszkélkedtek velük (nem a másik kárára, hanem alanyi jogon:)) - és ez tök természetes. Ha szeretnéd, hogy a szomszédod jó haver legyen, inkább néha dicsérd meg bármiért a gyerekét, tuti olvadozni fog, ahogy te is tennéd - és hát úgyis cuki gondolom mindkettőtöké, csak van rajta is mit dicsérni. És akkor biztos jobban rád ér majd és el fogja neked is mondani majd az aggódásait.

2019. márc. 15. 14:40
 33/34 anonim ***** válasza:
82%

Kédező te valami rémesen ostoba vagy. Ismét mondom: nem az a baj, hogy a gyerekeitekről beszélgettek, hanem hogy egymásra licitáltok, majd egy fórumon toljátok a bibibi bezzeg az én gyerekem, ugye milyen gáz a szomszéd asszony tipusú hülye kérdéseket.

Sajnálom ha a hangyányi eszeddel ezt nem siekrül felfogni.

És igen unatkozó házimai vagy mert már 2 napja a szomszédod gyereke a téma.

2019. márc. 16. 09:48
 34/34 anonim ***** válasza:
52%

Még szép, hogy igazad volt. Semmi rosszat nem mondtál. Ahogy ő sem a te gyerekedre amúgy, annak idején.

Most hol tart a dolog? Normális mindkét gyerek?

2022. nov. 19. 18:59
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!