Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Igazam van? Szomszéd asszonyom...

Igazam van? Szomszéd asszonyom nagyon felvágott mikor a 9 és fél hónapos babája már totyorgott. Az enyém 11 hónaposan még nem ült és azt mondta, vigyem el gyógytornászhoz, hátha valami izom van letapadva vagy ilyesmi?

Figyelt kérdés

Azóta az orvos is elküldött bennünket, de semmi baja a gyereknek.Na eltel kis idő.Az én fiam már beszél az ő korán totyogója meg még max babanyelven fújja.Mondta neki, ennyi idősen már bizony illene szavakat mondania, sőt kisebb mondatokat is.Erre azt mondja ,hogy majd jönnek a szavak a gyereknek magától, nem lehet azt erőltetni.Bezzeg az én gyerekemet elküldte volna gyógytornászhoz csak mert nem menetrend szerint ült ahogy kellett.Mondtam neki, csak kárt tesz a gyerekébe ha nem nincs időben neki állva a fejlesztésnek, simán lehetnek nehézségei a tanulással, lehet hogy beteg..Erre felkapta a vizet.

Amúgy jót akartam neki, mert múltkor mondta a másik szomszéd, hogy panaszkodott neki, hogy jó volna ha már beszélni kezdene, jobban megértenék egymást.

2019. márc. 14. 21:16
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
96%
Zsák meg a foltja. En csak a gyerekeiteket sajnálom. Így fognak felnőni, hogy a ti hülye játszmáitokban lesznek bábok.
2019. márc. 14. 22:29
 12/34 A kérdező kommentje:

Én nem sértődtem meg rá.Nyilván nem esett jól, de nem haragudtam meg.Ő meg ma is csak oda intett aztán betette a gyereket az autóba és odakiáltott sietünk aztán elhúzott.Pedig pár szót azért szokott váltani velünk.Mióta mondtam neki azóta meg nem is látni.Vagy ha igen akkor is csak autóba be meg kiszálláskor.

Nem vagyok az életébe.Szomszédok vagyunk, beszélni szoktunk meg örülök hogy van hasonló korabeli gyerek akivel majd tud az enyém játszani.

2019. márc. 14. 22:32
 13/34 anonim ***** válasza:
95%
Mert butaságot mondtál. Egyáltalán nem általános, 18 hosan beszéljen egy gyerek. 3 éves korig teljesen normális.
2019. márc. 14. 22:35
 14/34 anonim ***** válasza:
85%

Mi az, hogy 18 hónaposan már KELLENE szavakat mondania? Nagyon nagy butaságot írtál! Dehogy kellene!

Majd ha 3 évesen sem beszél az a gyerek, akkor esetleg javasolhatod(!) (mert amúgy semmi közöd hozzá), hogy mutássák meg szakembernek, ugyanis addig bőven ráér!

A mozgásfejlődés viszont igenis nagyon fontos!

Nincs ebben igazad, akárhogyis próbálod magyarázni!

Elhiszem, hogy megsértődött, ugyanis tudja, hogy ezt csak azért mondtad, hogy beszólhass valamivel!

2019. márc. 14. 23:20
 15/34 anonim ***** válasza:
72%

Jottel ide szidni a szomszedasszonyt, mikozben hallatlanul buta vagy.

18 honaposan NEM kell szavakat mondani. Tudod mikor kell ? 3 evesen!

2019. márc. 14. 23:34
 16/34 anonim ***** válasza:
87%
Neten nagyon sok oldalon utána nézhetsz, de védőnőt, orvost is faggathatod, hogy melyik mozgásnak ill. a beszéd indulásának mik a határidejei és átlagai, és máris fogod tudni kinek van igaza. Ezeken belül minden baba eltérő ütemben fejlődhet, ezen túl viszont érdemes megnézetni, mert lehet, fejlesztésre van szüksége. De nem verseny, nem lesz attól egyik sem okosabb vagy ügyesebb felnőtt, pláne értékesebb ember, hogy most mikor csinálja. De ha elmarad valamiben, nem megsértődni kell... szerintem ha szeretnéd, hogy majd együtt játszanak (amihez nem kell beszélni tudniuk), tételezzétek fel a jószándékot egymásról.
2019. márc. 15. 06:39
 17/34 anonim ***** válasza:
95%
Nem lehet, hogy tényleg sietett? Én a hajamat tépem, amikor időre indulunk, késésben vagyunk, a baba sír, épp szérvezzük befelé az autóba a hordozót? A babakocsi állványt és még ami kell, és akkor áll meg ott a szomszéd beszélgetni...
2019. márc. 15. 07:24
 18/34 anonim ***** válasza:
86%

1. Nem kell a 18 hónaposnak beszélnie.

2. Nem igazán releváns, hogy a gyerek mikor ül, mert az egy zsákutca a mozgásfejlődésben. Kúszás, mászás, felállás, totyogás, ezek számítanak. Erről nem írtál semmit.

3. Élje mindenki a saját életét.

2019. márc. 15. 08:09
 19/34 anonim ***** válasza:
94%

A beszédről mindent leírtak előttem. ( két lányom van , két fiam, nem én találtam fel a spanyolviaszt de mindkét lányom 18 hósan rövid mondatokban beszélt, a két fiam pedig 2 évesen kezdett értelmes szavakat mondogatni, mind a négyen 3 éves korra érthető egész mondatokban beszéltek).

Viszont nem nagyon fogtok együtt játszogatni a gyerekekkel -hiába egyidősek- ha mindig ilyen rivalizálásra hegyeződik ki a helyzet...

Ez a kritizálás egyikőtöknek sem esik jól, mint írtad neked se, valószínű neki se...

Így majd egyre több és több különbséget találtok a másik nevelésében stb. és konfliktusos helyzet alakul ki együtt játszás helyett..

2019. márc. 15. 09:26
 20/34 anonim ***** válasza:
87%
Nincs igazad. Ha egy baba 11 hónaposan nem, az tébyleg gáz. Ennyi idősen már fel is kell állnia, legalább kapaszkodva. Magától felülni meg alap, ennyi idősen. A beszéddel én úgy vagyok, ha legalább 2,5 éves koráig nem mond szavakat, persze azokat sem kell tökéletesen, csak babanyelv van, akkor elvinni gyógypedagógushoz, korai fejlesztőbe.
2019. márc. 15. 09:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!