Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit csináljak, ha a férjem...

Mit csináljak, ha a férjem rettenetesen viselkedik a lányommal, mióta megszületett a pici? Néha a válást fontolgatom, komolyan.

Figyelt kérdés
A nagylányom 17 éves, az apjával 4 éves korában elváltunk. A mostani férjemmel 9 éve vagyunk házasok, teljesen elfogadta a lányomat, jól megvoltak egymással. Viszont amióta megszületett a közös babánk, mintha kicserélték volna... A kicsi fél éves, de a férjem úgy óvja a lányomtól és a barátnőitől, mintha egy félnapos újszülött lenne. Tegnap is sírt a pici, én pont tusoltam, a lányom ment be hozzá, és vette ki a kiságyból. Nem nyugodott meg azonnal, erre a férjem átrohant és elkezdett teli torokból ordítani a lányommal, hogy miért siratja a gyereket, azonnal tegye le. Persze erre csak jobban elkezdett sírni szegény... Ha jön hozzánk a lányom egyik barátnője, már megy a szájhúzogatás, hogy miért ide jönnek, menjenek máshova, itt pici gyerek van. Ugye itt van a hideg, a hó, fagy és nem akarom, hogy ilyen időben a lányom korán reggel biciklivel járjon, főleg hogy novembertől februárig folyamatosan meg van fázva. Ezért úgy szoktuk, hogy reggel én viszem suliba, haza meg vagy az apja hozza, vagy valamelyik barátnője. A férjemnek ilyenkor dolga sincs még a babával, mert alszik. De minden reggel megy a vita, hogy miért nem megy biciklivel, vagy gyalog... Múlt héten már a lányom sírt az iskoláig, hogy miért ekkora baj a férjemnek, hogy néha vele is vagyok, vagy elviszem ide-oda, és hogy elege van az állandó kiabálásokból, vitákból, az apjához akar költözni. Mondtam ezeket a férjemnek utána, aki csak röhög az egészen, meg hogy ez felesleges hiszti. De én is látom, hogy folyamatosan szekálva van a lányom, direkt kötöszködik vele. Ha pedig már ő nem bírja tovább, és visszaszól, azonnal a plafonon van a férjem és ordít.
2019. jan. 20. 23:13
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk is nevelőapa van, a lány 12, a kicsi másfél éves.

Mondjuk az én párom nem tahó, de így is vannak konfliktusok, bár a lányom is igen szemtelen.

Én egykettőre helyre rakom a párom ha nem szépen szól. Persze a gyereket is, ha ő a hibás.

Mondd meg neki, hogy a gyereked nem hagyod se a kicsit se a nagyot, ha valaki menni fog az ő lesz.

Adj neki ultimátumot. Ha legközelebb bunkó zavard el.

2019. jan. 21. 07:21
 12/26 anonim ***** válasza:
93%

Hát 10-es, nem tudom ebben mi a nehéz. Egy ilyen tróger fontosabb, mint a saját gyereked? Az nem érdekel, hogy ezzel egy életre megnyomorítod lelkileg a fiad?

Kérdező, ugyanez. Egy percig nem tűrném, hogy így viselkedjen valaki a gyerekemmel. Így nem csak a mostohaapját gyűlöli majd meg jogosan, hanem téged is és a testvérét is. És teljesen igaza lesz. Ha nem vagy képes elhagyni egy ilyen alakot, akkor legalább engedd el a lányod az apjához, hogy normális élete lehessen.

Családomban egyébként volt ilyen. Ott csak annyi volt, hogy a nagynéném párja egyszer úgy szólt az unokahúgomhoz, ami nem tetszett a nénémnek, a pasi repült. És ez a normális.

2019. jan. 21. 09:31
 13/26 anonim ***** válasza:
5%
Egy 17 éves lányt nem kell hordani iskolába, nem sokára érettségizik. Nyugodtan gyalogoljon.
2019. jan. 21. 09:33
 14/26 anonim ***** válasza:
88%
13- as ratapintottal a lenyegre 🙄
2019. jan. 21. 09:41
 15/26 A kérdező kommentje:

Köszönöm a sok választ, igazatok van abban, hogy egy anyának mindig a gyereke érdekeit kell néznie. Viszont itt vagyok én is, a pici is, aki még nincs egy éves se. Én sem leszek már fiatalabb (38 vagyok), és nem tudom, mennyivel lenne jobb egyedül megöregedni. Nem a pénz miatt aggódom, mert én vagyok a jobban kereső fél, a ház is az enyém. Hanem a mindennapokra, hogy nem lenne mellettem senki, akire számíthatok...

Valaki írta, hogy mindjárt érettségizik, nem kell autóval hordani. DE KELL! Gyalog kb háromnegyed óra az iskola, fél 8-tól tanítás van. Nem fogom elengedni a sötétben, fagyban, mikor én itthon vagyok, van autónk és belefér nekem az a 10 perc reggel. Sőt, mondok jobbat, ha még érettségi után sem lesz jogsija, és megkér, hogy vigyem el valahová, elviszem. Mert a gyerekem, függetlenül az életkorától, vagy attól, hogy éppen hány iskolája van.

2019. jan. 21. 09:49
 16/26 anonim ***** válasza:
91%
Az dicséretes dolog tőled hogy a lányod mellé állsz!Mivel már beszéltél is vele és mégsem hajlandó változtan,én elválnék!Sokkal nyugodtabb lenne nélküle az életetek!
2019. jan. 21. 10:56
 17/26 anonim ***** válasza:
89%
Utolsó vagyok.Az én fiam is 18 és ahová tudjuk visszük.Párom teljesen elfogadta,pedig nem az apja.Nálunk nincsenek konfliktusok.
2019. jan. 21. 10:59
 18/26 anonim ***** válasza:
100%

Tiéd a ház/lakás, te keresel jobban...ő ordít, idióta, nem tiszteli a nagy gyerkőcöt stb.

MIRE VÁRSZ????

Nincs segítséged? Nincs nagyszülő, rokon stb? A nagylány is betud segíteni, létezik bébisziter. Ennyi.

Ezek csak kifogások részedről, a nők valamiért ragaszkodnak a rosszfiúkhoz...aztán jön a lelki terror(vagy már van is a nagy gyerekkel szemben), aztán jön a felpofozás és a stb.

Most jött ki az igazi énje!

Férfiként mondom, csapj az asztalra, állj ki magadért, adj ultimátumot!

2019. jan. 21. 12:18
 19/26 anonim ***** válasza:
100%
És te képes lennél leélni egy egész életet egy ilyen tahóval csak azért, hogy legyen kire számítanod? Én undorodnék tőle. Ha valaki ilyen agresszív az előbb vagy utóbb máshol is az lesz. És ha így folytatja, lehet a lányod lesz az akire a 18. születésnapja után nem számíthatsz többet majd. Én biztos lelépnék amilyen hamar tudok, nem tudnám megbocsájtani ha az anyám hagyná, hogy tönkretegyék a lelkivilágom.
2019. jan. 21. 15:54
 20/26 anonim ***** válasza:
90%
Van házad, pénzed, de hagyod hogy egy ilyen tahó dirigáljon.... Gratulálok... Még ha függnèl tőle anyagilag... Várd csak meg nyugodtan, hogy a lányodat teljesen elmarja.. Aztán majd felétek se néz és még esetleg a tesóját is megutálja akaratlanul....
2019. jan. 21. 16:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!