Velünk van a baj?
Sziasztok! A férjemmel a gyerekek megszületése előtt sokat jártunk szórakozni, koncertekre stb. Amióta a gyerekek megvannak, nincs erre igényünk, a Szilvesztert is velük tervezzük. Áthívtunk pár kisgyerekes ismerőst, hogy a gyerekek barátokkal legyenek, mi is felnőtt társaságban. Nagyon készültünk, sütöttünk, főztünk, zenével, mindennel bekészültünk, hogy jó legyen a buli. Ott kezdődött, hogy kb. hülyének néznek, hogy megkínálom borral őket, senki nem fogyaszt alkoholt, kb. mintha drogot kínáltam volna, olyan reakció volt.
A zenére senki nem volt vevő, be kellett kapcsolni a tévét, mentek a béna műsorok, nagyon leült a hangulat, dögunalmas volt. Próbáltam, hogy társasozzunk, van felnőtt Activity is, de semmire nem voltak vevők. A gyerekek tök jól eljátszottak, de alig vártam, hogy elmenjenek, aztán kettesben buliztunk tovább. Most velünk van a baj? Nem az ivászaton van a hangsúly, mi sem iszunk, de azért Szilveszterkor 1-1 sör, vagy pár pohár bor katasztrófa? Én azt hittem, majd táncolunk a gyerekekkel együtt, bulizunk, játszunk, jókat eszünk-iszunk, erre itt ült négy dögunalmas szülő, akikkel nem tudtunk mit kezdeni.
Elég savanyú társaságnak tűnik, de most őszintén, nem is ismeritek egymást igazán, úgyhogy ez simán benne volt a pakliban. Azért, mert a gyerekek jóban vannak, még nem kell a szüleikkel haverságban lenni. Legközelebb olyanokat hívjatok meg, akikkel szívesen vagytok együtt, akikkel azonos az érdeklődési kör, akikkel kb azonosak a fogalmaitok a buliról.
Mi pl. a férjemmel eldöntöttük, hogy nem akarunk nagy házibulit, inkább egy maratoni társasozást terveztünk szilveszterre, mert mostanában ez pörög nálunk nagyon, rengeteg társasunk van (mármint nem ilyen Junior változatok, hanem rendes, felnőtteknek valók), a nagyobbik gyerekünk is szeret ezekkel játszani, a kicsi meg még bármilyen társashoz kicsi, úgyhogy olyan játékaink egyelőre nincsenek. Direkt olyan ismerősöket hívtunk meg, akikről tudjuk, hogy szeretnek játszani, és mondtuk is nekik, hogy mi ezt szeretnénk csinálni 31-én, ha van kedvük hozzá, akkor szívesen látjuk őket nálunk. Volt, aki inkább partyzni szeretett volna, ezért ő nem nálunk szilveszterezett, nem volt ebből sértődés, neki máshoz volt kedve. Aki meg akart jönni játszani, az jött. Gyereket nem hozott senki, de nem is gondolom, hogy szilveszterkor kötelező gyerektársasággal készülni. A mi gyerekeinket nem zavarja, ha hozzánk, felnőttekhez jön társaság, jól elvannak ilyenkor is.
És tényleg, tök felesleges erőltetni ezt az együtt bulizást, csak mert a gyerekek jóban vannak. Ha a szülők nem passzolnak össze, akkor ők nem lesznek egy társaság, attól még a gyerekek barátkozhatnak egymással.
Egyébként, visszatérve a kérdésedre, nem, nem katasztrófa meginni egy pohár bort vagy sört, bár gondolom, azért voltak, akik autóval érkeztek, ők nyilván nem ihatnak annyit sem. Hogy a többiek miért reagáltak úgy, ahogy, hát az jó kérdés, lehet, hogy ők tényleg egyáltalán nem isznak alkoholt, gyerek nélkül sem. Én gond nélkül megittam tegnap este két pohár bort, este 9-től hajnali 4-ig azt hiszem, ez nem nagy mennyiség. De van, aki nem iszik meg ennyit sem. Van, aki nem bírja az alkoholt, van, aki nem szereti, vagy csak pont azt nem, ami nektek volt.
Nem a megfelelő embereket hívtátok bulizni.
Mondjuk bort nem iszom, gyerekek mellett egyèb édes alkoholos italból se annyit, hogy táncolni támadjon kedvem. Ahhoz több ital kell és olyan társaság, akik előtt nem ciki elengedni magam. De mióta gyerek van nem vágyom erre sem.
Valószínűleg még beszédtémátok se volt, mert különben nem a tv-t nyomogatták volna. Társasjátékozni mondjuk imádok, de azt is kb gyerek nélkül tudom elképzelni felnőtt társasággal. Komoly játékba nem lehet belekezdeni, úgy hogy hol ez kell, hol az kell vagy rájuk kell nézni 10 percente. Milyen társassal készültél?
Az meg elég hülyén veszi ki magát, ha kérdezem előre a szülőket, hogy mit esznek-isznak, milyen zenét hallgatnak, szeretnek-e társasozni, ez már túl erőltetett.
nem, ezt hívják figyelmességnek.
Az ilyen bulikat előre meg kell beszélni, ki mit szeretne enni, inni,csinálni?Főleg ha nem ismeritek őket ilyen szempontból.
Nálunk is volt régebben szervezve ilyen Szilveszter, de nem ennyi fővel, hanem kb.10-14 felnőtt, plusz gyerekek.Előtte pár nappal összeültünk, megbeszéltük mit együnk, igyunk, miket csináljunk?Azt is, ki mit készít el, mit hoz, stb.Részletesen megterveztük.
Így senki nem csalódott, mindenki jól érezte magát.Sokat táncoltunk, tv egyáltalán nem volt, csak zene, társas sem, csak a gyerekeknek.Volt alkohol is, mértékkel.
Egyet nem terveztünk előre, hogy hajnalig fog tartani, és senki nem akar hazamenni!Mindenki itt aludt, össze-vissza, ki hol tudott.Délelőtt még ebédet is főztünk, és ment a beszélgetés,viccelődés.
Eszméletlen jó volt.
De voltunk másoknál is hasonló Szilveszteren.Volt olyan, hogy elmentünk dec.31-én reggel, és jan.2-án este jöttünk haza, bár nem így volt tervezve, de olyan jó volt a társaság, hogy senki se akart hazamenni.
Ekkor még nem volt petárda, tűzijáték!Mégis jól tudtuk magunkat érezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!