Velünk van a baj?
Sziasztok! A férjemmel a gyerekek megszületése előtt sokat jártunk szórakozni, koncertekre stb. Amióta a gyerekek megvannak, nincs erre igényünk, a Szilvesztert is velük tervezzük. Áthívtunk pár kisgyerekes ismerőst, hogy a gyerekek barátokkal legyenek, mi is felnőtt társaságban. Nagyon készültünk, sütöttünk, főztünk, zenével, mindennel bekészültünk, hogy jó legyen a buli. Ott kezdődött, hogy kb. hülyének néznek, hogy megkínálom borral őket, senki nem fogyaszt alkoholt, kb. mintha drogot kínáltam volna, olyan reakció volt.
A zenére senki nem volt vevő, be kellett kapcsolni a tévét, mentek a béna műsorok, nagyon leült a hangulat, dögunalmas volt. Próbáltam, hogy társasozzunk, van felnőtt Activity is, de semmire nem voltak vevők. A gyerekek tök jól eljátszottak, de alig vártam, hogy elmenjenek, aztán kettesben buliztunk tovább. Most velünk van a baj? Nem az ivászaton van a hangsúly, mi sem iszunk, de azért Szilveszterkor 1-1 sör, vagy pár pohár bor katasztrófa? Én azt hittem, majd táncolunk a gyerekekkel együtt, bulizunk, játszunk, jókat eszünk-iszunk, erre itt ült négy dögunalmas szülő, akikkel nem tudtunk mit kezdeni.
Ennek kicsit olyan szaga van, hogy szilveszterezni KELL, meg programot csinálni, mulatni, társasozni mert társadalmi "elvárás", és most kivagy mert valaki nem csap ekkora hűhót az egészből.
Kérdező mi is csak kajáltunk meg filmeztünk, mert én speciel lekakilom hogy szilveszter van. Nekem ez az az ünnep mikor kötelező jól éreznie magát mindenkinek és engem ez idegesít. Ha csinálni akarok valamit, vagy egy jót beszélgetni kajálni valamelyik barátnőmmel, akkor erre május 14-e is kiváló alkalom. Ha meg bambulni akarom a hülye műsorokat a TV-ben akkor a szilveszter is pont olyan nap mint a másik.
Te nagy eseményt akartál keríteni, kínodban meghívtál olyan embereket akikkel nincs is közös érdeklődéseket, és most ezen fogsz rugózni még vagy 1 hétig.
Mint azok a családok akiknek a karácsonynak kell tökéletesen sikerülnie, ezért már azért kitör a balhé otthon ha nem úgy áll a dísz a fán ahogy a másik elképzelte.
Bocs ha tévedek, de nekem ez így tűnik.
Kérdező, ezen ne pörögj. Ez most sajnos így sikerült. Ti mindent megtettetek, de előfordul az ilyesmi. Elhiszem, hogy bosszant, de ez jó tapasztalat volt, hogy a jövőben kikkel milyen bulikat lehet szervezni. 1-1 lapos buliba sajnos mindenki belefut, pont ezért írjuk, hogy legközelebb inkább puhatolózzátok ki az igényeket, mert sajnos van ilyen, még ha eddig nem is találkoztatok vele.
Nyugtasd magad azzal, hogy legalább a gyerekek jól érezték magukat.
Nem kéne személyeskedni azért mert le mertem írni a véleményem egy kérdésre amit te tettél fel. De ha ilyen undok vagy nem csoda ha nem akarnak veled "bulizni".
A karácsonyt mi is tartjuk képzeld és fát is állítunk, ajándékozunk is. De ezek az ünnepek nem a külvilágnak szólnak mint sok családban. Nem azért állítok fát, hogy legyen mit feltenni facera, és szilveszterkor sem azért maradok fenn X óráig mert a szomszéd is, meg így illik. Rólad mert lerí a kínos akarkózás, másként nem pörögnél ennyire veszettül a dolgon. Az ismerőseid nem tették úgy viselkedtek ahogy jól esett nekik "mackóban nyomták a távirányítót" neked ez meg nem elég jó....hát így jártál.
Én is megkérdeztem volna bocsi.
Én pl. nem iszom alkoholt, de társasozni szeretek. Tvzni nem, sőt tvnk sincs.
főzés előtt is megkerdezem mit akarnak enni.
Nem vagyunk egyformák, persze nem tragédia néha az alkohol, de aki néha sem szereti az nem fogja meginni.
nem vagytok csodabogarak ti sem, csak nem azt a társaságot hivtatok, akivel jól érzitek magatokat.
Kérező, amilyen stílusban irod a válaszokat, nem hiszem , hogy aggódnod kellene, hogy az említett vendégek még egyszer elmennek hozzátok.
Azon meg szerintem gondolkozz el, hogy miért nincsenek olyan barátaid akivel jól érzed magad.
Miért, milyen stílusban írom a válaszokat? Mesélj, kérlek 😁
A szövegértelmezést általános iskolában már tanítják. A gyerekeink barátait hívtuk, akiket kísértek a szülők. A mi barátainknak még nincs gyerekük, ők a belvárosban buliztak reggelig, nyilván nem gyerekzsúrra vágytak, de nem is értem, ezt miért kell megmagyarázni. Nyilván, ha nem kedvelnének minket, el sem jöttek volna. Pusztán az merült fel bennem, hogyha valaki elmegy vendégségbe, ráadásul egy szilveszteri buliba, miért a távirányító a legjobb barátja? Ha megkínálják egy pohár borral, miért néz olyan döbbenten, mint akit megakarnak mérgezni? Kár volt itt kérdést feltenni, mert néhány kivételtől eltekintve ismét a mindenttudó, magányos észosztók oktatnak ki.
Továbbra sem esik le? Azért a távirányítót keresték , mert nem érezték jól magukat! Ez neked nagyon égő , ha felfogod, ha nem.
Ha meg annyira inni akartok a gyerekek mellett (!) akkor az a minimum hogy bekészítesz több féle italt. Én pl. Rühellem a bort.
Nem tudhatod milyen napok voltak mögöttük, főleg az ünnepek miatt. Én pl elaludtam tegnap és éjfél előtt 1 perccel ébresztett a férjem, hogy koccintsunk.
Lehet, hogy ők is hullák voltak és csak a gyerekek miatt mentek át. Az energiájukból pedig már csak a tv nézésre futotta. A pia ilyenkor amúgy is fokozottan hat, fáradtan hamarabb fejbevág.
Pont ilyen cinikus stílusban. Aki nem szidja veled az uncsi gáz ismerősöket az meg csak magányos észosztó lehet, hát hogyne.
Elég nevetséges, hogy felnőtt emberként egy fórumon bizonygatod, hogy te mekkora hagyománytartó hiperszuper szilveszterező vagy, de akkor sem a mi bulink fulladt akarkózásba mert pocsék házigazda vagy. És nem is mi kényszerültünk kínunkban kvázi ismeretleneket meghívni magunkhoz szilveszterre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!