Velünk van a baj?

Figyelt kérdés

Sziasztok! A férjemmel a gyerekek megszületése előtt sokat jártunk szórakozni, koncertekre stb. Amióta a gyerekek megvannak, nincs erre igényünk, a Szilvesztert is velük tervezzük. Áthívtunk pár kisgyerekes ismerőst, hogy a gyerekek barátokkal legyenek, mi is felnőtt társaságban. Nagyon készültünk, sütöttünk, főztünk, zenével, mindennel bekészültünk, hogy jó legyen a buli. Ott kezdődött, hogy kb. hülyének néznek, hogy megkínálom borral őket, senki nem fogyaszt alkoholt, kb. mintha drogot kínáltam volna, olyan reakció volt.

A zenére senki nem volt vevő, be kellett kapcsolni a tévét, mentek a béna műsorok, nagyon leült a hangulat, dögunalmas volt. Próbáltam, hogy társasozzunk, van felnőtt Activity is, de semmire nem voltak vevők. A gyerekek tök jól eljátszottak, de alig vártam, hogy elmenjenek, aztán kettesben buliztunk tovább. Most velünk van a baj? Nem az ivászaton van a hangsúly, mi sem iszunk, de azért Szilveszterkor 1-1 sör, vagy pár pohár bor katasztrófa? Én azt hittem, majd táncolunk a gyerekekkel együtt, bulizunk, játszunk, jókat eszünk-iszunk, erre itt ült négy dögunalmas szülő, akikkel nem tudtunk mit kezdeni.

2019. jan. 1. 14:06
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
100%

Hu, én mentem volna hozzátok igy bulizni. :-)

Nekem tokeletesen leirtad milyen számomra egy gyerekkel egyutt töltött otthoni buli.

Csak sajnos nekunk nincsenek ilyen jo fej ismeroseink.

2019. jan. 1. 16:22
 12/36 anonim ***** válasza:
100%
Mi is mentünk volna! 😁
2019. jan. 1. 16:26
 13/36 anonim ***** válasza:
55%
Na de miért hívsz meg hülyéket szilveszterre? Mi társasozunk folyton, felnőtt játékokkal. De nem mindenki szereti, csak azokat nyilván nem hívom át.
2019. jan. 1. 16:29
 14/36 anonim ***** válasza:
96%

Szerintem egyikőtökkel sincs baj, és egyikőtöket sem nevezném "hülyének vagy idiótánk", szimplán mások az igényeitek. Mintha egy szórakozóhelyeket, discokat nem szerető emberrel próbálnál elmenni egy buliba, hogy akkor majd de jó lesz. Nem nem lesz, mert mások a kikapcsolódásra az igényetek.

Máskor győződj meg róla, hogy a társasággal ugyan az az elképzelés, és úgy szervezz szilvesztert, meg bármit.

2019. jan. 1. 16:34
 15/36 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Nem gondoltam volna, hogy előre ki kéne nyomozni, ki a tévénézős, ki a bulizós szülő. Mi akárhova megyünk, tudunk alkalmazkodni a társasághoz. Egy kártyázáshoz, vagy társasozáshoz nem kell annyira megerőltetnie magát senkinek, a tánc az oké, én se tudnék mulatós zenére ugrálni... De én úgy érzem, nagyon rákészültünk, mindent megtettünk a vendégeinkért, semmit nem erőltettünk, elég kínos, unalmas este lett belőle, alig vártuk, hogy elmenjenek.
2019. jan. 1. 17:54
 16/36 anonim ***** válasza:
100%

Hát pedig utána kell járni.

Miért ha te egy olyan házibuliba lennnél hivatalos, ahol mulatós zene szól csak, mert ők azt szeretik, te tudnál alkalmazkodni? Pedig a másik szerint ez nem megerőltető.

Látod kinek mi.

2019. jan. 1. 17:57
 17/36 anonim ***** válasza:
79%
De hát semmit nem tettél értük... azt akartad, szórakozzanak úgy, ahogyan te szeretnél. Nekem az, ha megteszek valakiért valamit, ott kezdődik, hogy figyelembe veszem az igényeit.
2019. jan. 1. 18:05
 18/36 anonim ***** válasza:
100%
Legközelebb kérdezd meg mit szeretnek csinálni, nem kell nagyon szervezni, csak egy sima kérdés, vagy pl. a zene is olyan, hogy ha te beteszel valamit utálok és elkezdesz táncikálni nem biztos, hogy az nekem is tetszik és akarok rá ugrálni.
2019. jan. 1. 18:24
 19/36 A kérdező kommentje:
Már ne is haragudjatok, voltam már jó pár helyen vendégségben, házibuliban, de még soha senki nem kérdezte meg előre, hogy mit szeretnék csinálni, milyen zenét hallgatok... Az én vendégeim mivel tévét akartak nézni, így megkapták a távirányítót és nézhették, ennél több igényük nem volt sajnos. Ettől még egy jó beszélgetés is többet ért volna a megterített asztalnál. Én tudok alkalmazkodni, hiába utálom a mulatós zenét, ha az van, elvagyok, legfeljebb szólok, hogy néha hallgassunk mást. De néma gyereknek... Fentiekre tekintettel enyhe túlzás, hogy nem tettem meg mindent a vendégeimért. Szerintem az nem életszerű, hogy négy felnőtt szokásait kell felderíteni egy szilveszteri buli előtt...
2019. jan. 1. 18:33
 20/36 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem itt az volt a probléma, h nem ismertétek előtte egymást. Így én biztos nem hívtam volna meg szilveszterezni senkit, hogy még előtte nem töltöttünk együtt pár órát. Nem voltatok ezelőtt egymásnál? vagy szülinapi bulikon nem találkoztatok? Mert ezeken az alkalmakon kiderül, h ki milyen típus, egy hullámhosszon vagytok-e, van-e közös témátok, tudtok-e beszélgetni.

Szerintem az, hogy a gyerekek jól elvannak az édeskevés, attól még lehetnek a szülők teljesen más habitusuak. Szerintem nem rontottál el semmit, max. azt, h így "ismeretlenül" hívtad meg őket.

2019. jan. 1. 18:54
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!