Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogy legyek türelmesebb szülő?

Hogy legyek türelmesebb szülő?

Figyelt kérdés
Az elején sem volt meg az összhang köztem és a pici között, de most már úgy érzem kikészít amitől meg egyfolytában utálom magam.Napi 24 órából kb 20 órát tölt velem, az apja este 5-6 körül szokott hazaérni a munkából és akkor 9-ig velünk van, de igazából a fürdetésen kívül nem sok kapcsolat van közöttük,meg talán az esti fogmosás.Amúgy kb olyan mintha ott sem lenne mert a gyerek akkor is folyamatosan rajtam lóg.Éjszaka még ébred kb 6-8 alkalommal volt ez rosszabb is de most már annyira fáradtnak érzem magam, hogy egyszerűen világgá mennék.Mivel párom korán kel így az éjszakás műszak is az enyém.Az első hónapban segített, de látszott hogy nem bírja.Úgy gondoltam pár hónapot kibírok így, aztán majd úgyis átalussza az éjszakát csakhogy azóta eltelt majdnem másfél év és még mindig semmi biztató jel nincs, hogy akarna javulni a helyzet.Miven éjjel nem alszok eleve nem vidoran kelek és hamar elfutja az agyamat az ideg.Jó anyja akarok lenni a gyerekemnek, de folyamatosan bűntudatom van, hogy felkapom rá a vizet,hogy folyamatosan haragszom, hol rá hol meg magamra és nyilván én magam is tudom, hogy ez nem egy normális érzés...Fogalmam sincs hogy legyek türelmesebb.Most 4 hétre el kellett utaznia a páromnak, szóval még az a 4 óra se lesz, hogy legalább olyan érzetem legyen hogy van velünk valaki.Nincs normális életünk sem.Ha este lefektetem akkor ott kell lenni a gyerekkel különben a mai napig fél óránként felkel ellenőrizni ott vagyok e..Hogy lehet ezt elviselni úgy, hogy a gyereknek se legyen rossz?Hogy lehet türelmesnek lenni úgy, hogy közbe ne csavarodjon be az ember?Pillanatnyilag nem opció a bébiszitter,nagyszülők messze élnek szóval valami segítség ,ötlet jó lenne amivel túlélhetővé tudnám tenni mindkettőnk számára a következő 4 hetet.Előre is köszönöm.
2018. dec. 28. 22:14
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

5-6

Kb 7 hónapos kora óta vele alszom, mert így elértük ezt a 6-8 kelést, előtte sokkal durvább volt a helyzet és akkor ha éjjel aludtam összesen 2 órát sokat mondok.Nappal kerek 30 percet alszik.Én meg bármilyen fáradt vagyok egyfolytában azon kattogok mit kéne megcsinálni,mi hogy legyen és nem bírok elaludni mellette vagy ha néha sikerül akkor bólintok 5-10 percet és már kelünk.Nyilván bennem van ilyen téren a hiba mert ha fél perc alatt bírnék elaludni volna 25 percem, de világéletembe órákig tartott, hogy elaludjak és ezen a fáradság se változtat.

2018. dec. 29. 11:27
 12/13 anonim ***** válasza:

2 vagyok

Szerintem egy gyerekkel nehezebb sokszor.

Tudom, mert most gyakran csak a picivel vagyok itthon (többiek iskolába, óvodába) és olyankor nagyon nehéz. Egymást sokkal jobban elszórakoztatják már ketten is.

2018. dec. 29. 20:48
 13/13 anonim ***** válasza:
A kislányom ugyanilyen. Ráadásul 29 hetes kismama vagyok, ő pedig 19 hónapos. Nem egyszerű, de én már elfogadtam, hogy ő ilyen rossz alvó. Mindig arra gondolok, hogy nem azért ébred, mert engem akar bosszantani. Neki sem jó ennyiszer ébredni, de idővel majd kinövi. Nem ő akart megszületni, hanem mi akartuk őt. És ha már vállaltuk, akkor minden nehézséget el kell viselni. El kell fogadni,hogy most ez van később más lesz. Èn is a gyerekkel alszom, de szerencsére nekem a férjem megértő. Ha tudok, azért kijövök a gyerek mellől egy kicsit, hogy a férjemmel legyek. Hidd el változni fog. Én sejtettem, hogy az első néhány év káosz lesz, de olyan hamar megnőnek, aztán meg az lesz a rossz, hogy már nincs akkora igénye anya szeretetére. Na jó sok zagyvaságot írtam, de remélem a lényeg átjött.
2018. dec. 29. 21:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!