Magas apa-alacsony anya párosból általában magas gyerekek lesznek?
Nem lehet előre megmondani, hogy melyik genetikai vonal lesz az erősebb.
Lehet, hogy egy teljesen átlagos magasságú gyermek lesz.
Az is befolyásoló tényező, hogy pl. a szülők szülei (vagyis a gyermek nagyszülei) milyen magasak. Pl a magas apának a magasak a szülei? Vagy ő is megnyerte véletlenszerűen valamelyik távolabbi, átlagtól magasabb felmenője génjeit? Ugyanez igaz az alacsony édesanyára és felmenőire is.
Egyébként férfiban a 186 inkább átlagos (az átlagos felső határát súrolja), mint magas.
Csak az alacsonyabb édesanyához képest tűnik magasnak.
A 186 azért már magasnak számít, a baráti körben is ő a legmagasabb pasi, a személyi edzőm is ekkora és egyáltalán nem csak az én szemszögemből tűnik magasnak..😀Szerintem nem csak a 210 centis kosarasok számítanak magasnak, de hát ne akadjunk fent ezen.
Köszi a választ amúgy, tényleg nem lehet megjósolni.
176 cm a magyar férfiak átlagmagassága, szóval ezen nincs mit vitázni, tényleg magasnak számít 186 cm-rel az apa.
Nekem mindkét szülőm magas, lánytesóm is, én meg 10 cm-rel kisebb vagyok mindenkinél. Nagyon nehéz lenne megtippelni, hogy nektek milyen magas gyermeketek lesz.
Apukám átlagos magasságú, a volt felesége alacsony: az egyik bátyám átlagos magasságú, a másik majdnem két méteres.
Anyukám is alacsony, én (nő vagyok), még anyukámnál is alacsonyabb vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!