Tényleg ennyire alacsony lenne az oktatás színvonala? Vagy ezek a gyerekek csak hazudoznak?
Nekünk magyarból mindig esszét kellett írnunk, az volt a témazáró. X számú helyesírási hiba felett automatikusan egyes, onnantól a tartalom már nem is érdekelte a tanárt. Ma már ezek szerint ilyen nincs.
Ezt az odafigyelés dolgot meg sose értettem, pontosan mire is kell odafigyelni? Én sose figyelek a helyesírásomra vagy az írásképemre. Miután leírtam, még átolvasom, hátha elgépeltem valamit, de ezt sokszor el is felejtem. Már alsó tagozatban rögzült bennem, mit hogyan kell írni, automatikusan így csinálom. Nekem inkább az jelentene plusz fáradságot, ha direkt rosszul próbálnék írni.
Sajnos az oktatás színvonala bizony ilyen rossz. Számomra is szinte érthetetlen, mert még az én időmben teljesen másképp mentek a dolgok.
Mégha egy-két helyesírási hiba, vagy elgépelés akad, arra rábólintok, de tényleg, ha valaki arra képtelen, megfogalmazza, mire is szeretne választ kapni, azon már nem könnyen lehet segíteni.
Úgy gondolom, talán az olvasás hiánya is nagyban hozzájárul a rossz fogalmazási készséghez. Persze most valaki mondhatná, hogy ez csak hülye duma, hiszen nem biztos hogy mindenki az iskolai kötelező olvasmányokért rajong. Viszont a könyvtár tárva-nyitva áll, mindenki kereshet érdeklődését kielégítő irodalmakat, akár szakirodalmakat. Internetes világunkban nincs különösebb akadálya akár folyóiratok, cikkek rendszeres olvasásának.
Sajnos ezen utakat meglehetősen kevés diák választja, hiszen a többségből maga az érdeklődés, ill. tudásvágy hiányzik. Vagy egyszerűen csak sokak nem jönnek rá, hogy mi is az, ami őket érdekelné/fogékonyabb iránta.
Szerintem inkább arról van szó, hogy pár százalék ilyen, és ez feltűnik. A többséget, akik helyesen írnak, észre sem veszed, az ugye nem feltűnő.
De lehet, hogy más az ingerküszöbünk.
azt h ha vki pl így ír, azt nem látom hibásnak, én is szoktam :D
Kis kezdőbetű, rövidítések pont nélkül, "hogy" előtt nincs vessző, mondat végi írásjel hiánya... Ettől lehet, hogy valaki már sírógörcsöt kap, de ha én javítanék, ez maxpontos mondat lenne. (Nyilvánvalóan szituáció függő, pl üzleti levélnél -100 pont :D )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!