Ti mit gondoltok arról, mikor valakinek kórházba kerül a babája, de anyuka nem marad vele, mert otthon van a tesó?
Tudom, nincs jogom ítélkezni, főleg, hogy nekem egy gyerekem van, nem tudom milyen, mikor egy másik gyerek is vár engem otthon.
De ismerek egy anyukát, az ikrei közül az egyik babát lehet műteni kell, és ha így lesz, akkor ő nem fekszik be vele a kórházba. 10 hónapos a baba, kb. 1 hétről lenne szó, ha minden rendben van. Arra az egy hétre apuka nem tudna kivenni szabadságot, vagy nagyszülők, szülők testvérei, esetleg bébiszitter nem tudna vigyázni a másik babára otthon? Nyilván hiányozna neki az édesanyja, de a két rossz közül nem jobb az, hogy az egyik baba otthon sír anyuka után, a megszokott környezetében, a játékaival, mint az, hogy a kórházban levő baba egész nap sír anya után, azt se tudja mi történik vele, hol van, idegen emberek etetik, fürdetik stb. Sajnos tudom, hogy az ápolónők simán hagyják sírni a babákat.
Tudom, a szülőknek se könnyű! Ők se szívesen hagyják ott a babát.
Ti hogyan csinálnátok?
Ha nem akar befeküdni, én azt is megértem...
De napközben biztos nagyon sokat bemegy majd, ha a másik babára tud valaki vigyázni addig.
Azt szeretem, hogy ilyenkor mindenkinek természetes, hogy van kire lepasszolni a gyereket.
Nálunk SENKI nincs. Aki van, az vagy nem alkalmas rá, vagy simán csak önző, és nem vállalja. Aztán persze ők rúgnak az emberbe a legnagyobbat, hogy nem igaz, hogy senkire se tudjuk bízni.
Ha egyik kórházba kerülne, én se tudnék vele bent lenni. Főleg, ha a nagyobb tesó. Egy pakoló, önveszélyes totyogó rohadtul nem való kórházba, és egy percig se tudnék mellette a beteg gyerekre figyelni.
Szerencse, hogy nem beteg.
De rengeteg szülőire, iskolai programra se tudok elmenni, mert nem vihetem, de nincs kire hagyni, apa meg még dolgozik vagy úton van.
Nehéz téma, de ha semmi segítsége nincs, még mindig az a kézenfekvőbb, hogy azt "hagyja magára", akire kórházi személyzet ügyel, minthogy a másikat ténylegesen egyedül hagyja. Be nálunk nem engednek az osztályra 12 éven alulit látogatóba sem.
Biztos megy majd annyiszor amennyiszer tud.
Sokat voltunk az elsővel kórházban, reméljük a második kevésbé lesz beteges. De egyébként soha nem tapasztaltunk rossz ellátást. Azzal is törődtek, akivel nem tudott ott lenni senki.
Én csak azt nem értem hogy Neked az miért jó, ha kalákában szidja veled együtt pár gyakoris netes idegen az ismerősödet? Annyira gyerekes oszoba dolog ez a sok "ti mit gondoltok arról amit az ismerősöm/barátnőm/sógornőm csinált?" kérdés! Ha el is ítéled, mire jó ha idegeneknek is elmeséled és megvitatod velük? Ezzel segítesz bármit is? A tököt. Csak szeret pketykázni az ismerőseid esetleges hibáiról. Aztán persze védekezni hogy támadni, de ezt most megspórolom neked, csak válassz hogy 1. vagy 2., leírnod már nem is kell:
1. "eszembe se jutott szidni, engem csak tényleg érdekelnek a vélemények! Én tényleg csak pusztán kíváncsi vagyok ám, semmi több!"
2. "ez egy ilyen kérdezős oldal azt kérdezek amit akarok!!!! Ha nem tetszik hogy el lehet menni!!!"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!