Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ti mit gondoltok arról, mikor...

Ti mit gondoltok arról, mikor valakinek kórházba kerül a babája, de anyuka nem marad vele, mert otthon van a tesó?

Figyelt kérdés

Tudom, nincs jogom ítélkezni, főleg, hogy nekem egy gyerekem van, nem tudom milyen, mikor egy másik gyerek is vár engem otthon.

De ismerek egy anyukát, az ikrei közül az egyik babát lehet műteni kell, és ha így lesz, akkor ő nem fekszik be vele a kórházba. 10 hónapos a baba, kb. 1 hétről lenne szó, ha minden rendben van. Arra az egy hétre apuka nem tudna kivenni szabadságot, vagy nagyszülők, szülők testvérei, esetleg bébiszitter nem tudna vigyázni a másik babára otthon? Nyilván hiányozna neki az édesanyja, de a két rossz közül nem jobb az, hogy az egyik baba otthon sír anyuka után, a megszokott környezetében, a játékaival, mint az, hogy a kórházban levő baba egész nap sír anya után, azt se tudja mi történik vele, hol van, idegen emberek etetik, fürdetik stb. Sajnos tudom, hogy az ápolónők simán hagyják sírni a babákat.

Tudom, a szülőknek se könnyű! Ők se szívesen hagyják ott a babát.

Ti hogyan csinálnátok?

2018. nov. 30. 01:21
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
83%

Nagyon sokat voltam kórházban 3 éves koromtól kezdve, súlyos asztmás voltam. (Mai napig) Anyukám egyedül nevelt hármónkat, kocsink se volt, busszal kellett jönnie egy másik városba látogatni, és max fél órára, órára tudott csak jönni. Emlékszem 1 esetre. kicsi voltam nagyon, és amikor elment anya, nagyon sírtam. Odajött az ápoló, és rámhúzta a rácsos kiságyat, csak úgy csattant. Ideges volt a sírásomtól. Hamar megtanultam, hogy nem szabad sírni, legalábbis felesleges. Akkor nagyon rosz votl, hogy otthagyott anya, de teljesen megértem. Hova rakta volna addig a másik 2 gyerekét? 5 és 7 évesék voltak ők is, nagyon szegények voltunk.

A nagyobbik fiam, 4 evésen volt hosszabb ideig kórházban (3 hétig). A kisebb még nem volt 2 éves. Szerencsés helyzetben voltam, volt aki a kicsire vigyázzon, de kemény időszak volt. A kicsi folyton utánam sírt, naponta két naponta hazajöttem hozzá 1 rövid időre, addig valaki más volt bent a kórházban a naggyal. Rádásul bölcsibe adtuk pont abban az időben, (mindenki dolgozott) és 3 hétig 1x sem vittem, illetve hoztam el. Mikor 3 hét után hazajöttünk a kórházból, én mentem a kicsiért a bölcsibe. Amikor meglátott, keservesen sírni kezdett, és érősen kapaszkodott belém. El sem tudom képzelni, hogy mit érezhetett akkor. Hát én sem -bírtam ki sírás nélkül.

2018. nov. 30. 08:57
 12/20 anonim ***** válasza:
72%

Amíg itt pletykálsz már oda mehettél volna hozzá, hogy mit tudsz segíteni. Rendkívül kedves ember lehetsz.

Amúgy ha nincs kire bízni, mit tegyen a másik gyerekkel? Tegye fel a polcra dísznek, míg a kórházban vagy 1 hétig??

Szánalmas hogy ilyenek teszik boldoggá az életed, mint más kárán örvendezni.

2018. nov. 30. 10:20
 13/20 anonim ***** válasza:
3%

Amíg kicsi nel hagynám bent egyedül. Azért ilyen műtétes dolgok nem sokszor vannak, muszáj valahogy megoldani ne legyen bent egyedül.

Az ém fiamnak 1 éves koráig volt pár műtétje. Az utolsó 1 évesen. Nagyon nehéz volt neki is, nekem is. Idegen környezet, éhezés, majd műtét. Aztán mikor felkelt altatásból akkor rossz közérzet, fájdalom, szegénykém csak a mellkasomra dőlve tudott aludni, de hamar felrezzent, sokat sírt. Kapott aztán fájdalomcsillapítót, de az első éjszaka, első nap nem volt könnyű. Szegények picik még, azt sem tudják mi történik, elmondani se tudják. Láttam ott más kicsi gyerekeket szülő nélkül. A nővérek néha rájuk néznek de amúgy trécselgetnek. Volt egy kis 1 éves rácsos ágyba zárva, sokszor éjszaka is rázogatta a rácsokat, meg sírt mire a nővér megunta és beadott neki altatót. Az anyja minden nap bejött hozzá egy órára aztán húzott el.

Nyugodtan lepontozhattok, letojom. Az aki képes a 10 hónapos egyedül bent hagyni egy kórházban műtét miatt az egy szívtelen ember és lexarom milyen kifogásokkal jön, az ilyen helyzeteket tudni kell megoldani bakker.

2018. nov. 30. 10:41
 14/20 anonim ***** válasza:
88%

Utolsó te is csak ítélkezni tudsz egy monitor mögül, meg nyomatni az üres dumát hogy meg kellene oldani. Hogyan?

Amúgy ha a másik 10 hónapos marad 1 hétre anya nélkül, és nincs ki vigyázzon rá az nem szívtelenség?

2018. nov. 30. 11:46
 15/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Engem mindkét vélemény érdekel, nem azt vártam, hogy velem együtt szídjátok az anyukát. Mint írtam, egyik választás sem könnyű, de a kórházban fekvő baba teljesen egyedül van, még kicsi ahhoz, hogy felfogja, miért nincs vele anya, és nagyon szívtelen sok csecsemős nővér:((( ha éppen van hozzá kedvük, felveszik a babát, de amúgy meg rájuk se néznek, vagy becsukják az ajtót, hogy ne hallják a sírást.

2018. nov. 30. 13:27
 16/20 A kérdező kommentje:

Ja és nem örvendezek a másik kárán, ahogy az egyik válaszoló írta! A kisbabát sajnálom. Tapasztalatból írom, hogy egy idő után már nem is sírnak a babák, csak alszanak/néznek ki a fejükből/cumiznak :(

Beletörődnek, hogy nem vigasztalja meg őket senki.

10-es válaszoló: De te nem csecsemő voltál

2018. nov. 30. 13:38
 17/20 anonim ***** válasza:
84%
Én mindig meg tudtam oldani mert egy gyerekkel viszonylag könnyű ott maradok ahol ő van és kész.Most ott tartok,hogy ma fél óra miatt nem tudtam egy m unkát elvállalni mert akkor ott marad a suliban zárás után a gyerekem. Ennyire nincs segítségem. Ha lenne még egy és valamelyik kórházba kerül akkor vagy mindkettő bent lenne vagy nem tudnám megoldani,hogy bent maradjak. Mert nem számíthatok senkire. Könnyű annak,ahol van apuka meg nagymama,így könnyű. Kicsit több empátiát annak akinek szüksége van rá.
2018. nov. 30. 14:09
 18/20 anonim ***** válasza:
70%

"De te nem csecsemő voltál"

Egy pár éves sokkal nehezebben viseli, mint egy csecsemő. Sokkal nagyobb törést is okoz pl.: egy 2-3 évesnek, mint egy pár hónaposnak. Erről ennyit.

2018. nov. 30. 15:47
 19/20 anonim ***** válasza:
61%

"Arra az egy hétre apuka nem tudna kivenni szabadságot, vagy nagyszülők, szülők testvérei, esetleg bébiszitter nem tudna vigyázni a másik babára otthon?"

Ezt miért tőlünk kérdezed? Nyilván megvan az oka, hogy miért így döntött a család, csak ebbe téged nem avattak be.

Egyébként elég valószínű, hogy nem tudják megoldani az egészséges baba napközbeni felügyeletét, ezért marad vele az anyja. Nagyon rossz lehet, de azért az csak logikus, hogy azzal marad otthon, akinek nincs felügyelete, mert egyedül nem hagyhatja.

Vagy csak ismeri a saját gyerekeit, és el tudja dönteni, hogy melyik sérülne kevésbé, ha nem lenne vele egész nap.

Nagyon nehéz döntés lehet, de kétfelé szakadni nem lehet.

2018. nov. 30. 17:50
 20/20 anonim ***** válasza:
84%

Mi szerintem úgy csinálnánk jelenleg, hogy ha a kicsi beteg akkor párom menne vele kórházba, én a nagyobbikkal itthon lennék szabadságon. Ha viszont a nagy lenne beteg akkor én mennék vele kórházba. Ha majd már nem szopik a kisebbik akkor szerintem párom menne mindkettővel, én a másikkal itthon.

De én tökre megértem azt is ha a kérdező ismerőse máshogy tudja megoldani. Mióta gyerekeink lettek mindenki mindent jobban tud. Legalábbis azt hiszi. Miközben a valóság az, hogy mindent lehet sokféleképpen csinálni és nem kell ítélkezni ha valaki máshogy csinál valamit.

2018. nov. 30. 19:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!