Mi a véleményetek arról, amikor olyasvalaki vállal
gyereket, akinek nem kellene?
Figyelt kérdés
Biztos ismertek Ti is olyan szülőket, akikről tudjátok, hogy nekik bizonyos okok miatt nem kellett volna gyermeket vállalni. Ilyen okok lehetnek például, amikor nincs meg a megfelelő anyagi háttér a gyermekvállaláshoz, nem érettek még meg a leendő szülők a feladatra vagy állandóan veszekednek és a gyerek egy ilyen családba fog megszületni. Mi a véleményetek erről? Ha van ilyen ismerősötök aki gyereket tervet, elmondanátok neki a véleményeteket vagy az ő döntésére bíznátok a dolgot?
Felelőtlen. Bár ennél már csak az volt a jobb, mikor ismerősöm kijelentette, hogy, vállal még egy 3. gyereket, én persze naivan megkérdeztem, hogy nagy családot szerettek volna mindig is? Erre ő: Dehogy is, csak azért vállalja, mert nem akar visszamrnni dolgozni. És akkor igénybe veheti a főállásu anyaságit, ami kb lofing összeg... De ő tudja. Hamar meg is szakadt a kapcsolatunk, mikor elmondtam neki a véleményem a hozzáállásának helytelenségéről...
2018. dec. 28. 12:11
2/9 anonim válasza:
Magamról sem állítanám 100 %-ig, hogy jó szülő lennék, olyan sok tényezős dolog ez (az anyagi rész pobt megvan), így mások felett se török pálcát.
Egyébként nincs olyan ismerősöm, akiről nyilvánvaló lenne, hogy alkalmatlan.
Olyan viszont van, akiből szerintem jó szülő lenne, de túl szigorú magával szemben és ezért nem vállal (egyiküknek van egy örökölhető, de tökéletesen kezelhető betegsége - teljes életet él vele, a másik előtt nem volt jó apamodell és fél, hogy ő is azt adná át... - ők pl egy pár).
2018. dec. 28. 12:14
3/9 anonim válasza:
"Biztos ismertek Ti is olyan szülőket..."
Én szinte csak ilyen szülőket ismerek.
2018. dec. 28. 12:15
4/9 anonim válasza:
Rettenetesen sajnálom a gyerekeket, mert nagyon sok ilyet látok. Ha már megvan a gyerek, akkor nyilvánvalóan próbálok a saját hatáskörömben picit segíteni (pl. ahol pénzhiány van, ott jobban fizető munkahelyet találni a szülőnek, stb.).
De ahol még nincs, ott elmondom a véleményemet. Sajnos általában mindegyik "okosabb"...
2018. dec. 28. 12:23
5/9 anonim válasza:
az ő döntésére bíznátok a dolgot?
Mi a véleményetek arról, amikor néhány übermensch bele akar pofázni az életetekbe?
Kérdező, állj le. Törődj a saját életeddel. Ja, az nincs? Vajon miért?
2018. dec. 28. 12:28
6/9 anonim válasza:
5-ös!
Azért véleményünk lehet?
Ki pofázik bele? Én egy szót sem szólok senkinek, de véleményem azért hadd lehessen már.
2018. dec. 28. 12:33
7/9 anonim válasza:
Az a véleményem, hogy sajnálom a gyereket és bosszantanak is. Egy pl. A szomszédom terhes és van is egy kislánya. Ketpofara cigizik anyuka apuka a lakásban közben nekem írogat, hogy nincs 3000Ftod, mert folyik a lány orra ki kéne szivni de nem tudok orrszivot venni. Vagy tudsz adni popsikrémet mert nem kaptam meg még a családit. Sorolhatnám. De sajnos ilyen mindig lesz.
2018. dec. 28. 12:38
8/9 anonim válasza:
6, szerinted aki azt kérdezi, az ő döntésére bízná-e a dolgot, nem pofázik bele??? Még szép, hogy rábízza, ugyanis neki semmi de semmi köze hozzá. Nem is értem, hogyan merülhet fel a kérdés, hogy rábízza-e az iletékesre a döntést.
2018. dec. 28. 13:03
9/9 anonim válasza:
Jelen. Talán nekem nem kellene 2 gyerek. Mindig is nagy csalàdról álmodoztunk a férjemmel. Az első baba amolyan "kedvcsináló" baba volt. 10 hónapos volt az első, amikor gondoltuk, megy ez nekünk, mint a karikacsapás, jöhet a következő. Na, a második gyerkőccel megtanultuk, hol lakik a jóisten. Nincs hozzájuk elég türelmem, nehezen viselem, amikor nem fogadnak szót. Nagyon kiborított a kicsi vég nélküli ordítása. Most 4 és 2 évesek. Lemondtunk a nagycsaládról. Nem való nekünk, hiába lenne meg az anyagi háttér, kevés a türelmünk.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!