Egy generációt kitolódott a szülés? Ez már nem túlzás?
Nem azt mondom, hogy 16-17 évesen volt optimális szülni.
De most már 40 év körül szülnek a nők.
Tehát most már a szülő és gyermek között 2 generáció különbség van.
Vajon mi lesz a negatív következménye?
Nem vitatkozni szeretnék. Tudom, hogy a semmire nem lehet szülni és hasonló válaszok fognak érkezni.
Azt is tudom, hogy ez egy új szituáció lesz, amihez alkalmazkodni fog mindenki, mert nem lesz más választása.
Szerintem több magányos család nélküli felnőtt ember lesz.
Az idős szülők ápolásának feladata (otthonok, gondozók) azok nyakába esik, akik akkor kezdenének anyagilag építkezni családot alapítani. Tehát méginkább nem vállalnak majd gyereket. Mert ugye nem mindegy, hogy egy gyerektelen 40+ éves vagy egy már felnőtt gyerekkel rendelkező 40+os.
Az ápolást nem azért hoztam fel, mert azért kell szülni, csak abból indultam ki, hogy jó a viszony és a gyerek nem hagyja magára a szüleit.
Azért gondolkodom ezen, mert 1. betegek vagyunk és ágyban fekszem. 2. karácsony közelettével sok a "Mit mondjak, ha rákérdeznek a gyerek témára."
...és még egy dolgot érdemes tudni:
mivel rengeteg támadás, ítélkezés, beszólás és győzködés-szentbeszéd éri azt, aki ki meri mondani, hogy egyáltalán nem szeretne gyereket, ezért a többségük igen hamar megtanulja, hogy elkerülje a kényelmetlenséget azzal a kitérő válasszal, hogy "egyelőre még nem szeretnék" - ha pedig már jóval idősebb korba lép, akkor ártatlan képpel széttárja a kezét, hogy "nem jött össze".
A tudatos gyermektelenség döntse egy olyan erős tabu, hogy a többség még a saját családja (!) előtt sem vállalja fel, kizárólag a partnere tudja.
Előző: totàl igazad van, csak kiegészíteném, hogy a másik fajta, akinem beleszakad a szíve, hogy tíz éve nem jön össze, és annyira szégyenli, hogy inkább azt mondja, nem akar.
Mindkét jelenség gyakori szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!