Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Egy generációt kitolódott a...

Egy generációt kitolódott a szülés? Ez már nem túlzás?

Figyelt kérdés

Nem azt mondom, hogy 16-17 évesen volt optimális szülni.

De most már 40 év körül szülnek a nők.

Tehát most már a szülő és gyermek között 2 generáció különbség van.

Vajon mi lesz a negatív következménye?

Nem vitatkozni szeretnék. Tudom, hogy a semmire nem lehet szülni és hasonló válaszok fognak érkezni.

Azt is tudom, hogy ez egy új szituáció lesz, amihez alkalmazkodni fog mindenki, mert nem lesz más választása.

Szerintem több magányos család nélküli felnőtt ember lesz.

Az idős szülők ápolásának feladata (otthonok, gondozók) azok nyakába esik, akik akkor kezdenének anyagilag építkezni családot alapítani. Tehát méginkább nem vállalnak majd gyereket. Mert ugye nem mindegy, hogy egy gyerektelen 40+ éves vagy egy már felnőtt gyerekkel rendelkező 40+os.

Az ápolást nem azért hoztam fel, mert azért kell szülni, csak abból indultam ki, hogy jó a viszony és a gyerek nem hagyja magára a szüleit.

Azért gondolkodom ezen, mert 1. betegek vagyunk és ágyban fekszem. 2. karácsony közelettével sok a "Mit mondjak, ha rákérdeznek a gyerek témára."

2018. dec. 24. 09:25
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
Páromat 18 évesen szülte az anyukája és évekkel ezelőtt meghalt, előtte sokáig fekvőbeteg volt, engem 40 évesen szültek, és az anyukàm a szülésein kívül kb kétszer volt életében kórházban, önellátó.
2018. dec. 27. 01:01
 12/16 anonim ***** válasza:
Gimnáziumi osztályomból én leszek a harmadik, aki szülni fog, és 21 vagyok. Egy lányról nem tudom, hogy van-e végzettsége, az ő párja külföldi, ott is élnek, a másik már anyuka egyetemre jár, én nyáron kapom kézhez a diplomámat. De tény, hogy átlagosan kitolódott a kismamák életkora, karácsony előtt mentem gyerekorvost választani, ott örömködött, hogy milyen jó, hogy lát még fiatal kismamát. Amúgy szerintem a gondozást az nem igazán fogja átérezni, akinek nem volt ilyenre példa a környezetében. Exem 35 éves, ha szóba jött a téma nem is értette hogy jut ilyen az eszembe, mert nálunk nem volt ilyenre példa. Én ebbe nőttem bele sajnos, mamám 40 éves korától beteg volt, kb. 50 éves korától gondozta folyamatosan anyukám, 64 évesen halt meg, az utolsó néhány év, amikor már az ágyban sem tudott felülni, borzasztóan nehéz volt. Persze ez sem törvényszerű, hogy valakinek a szülei ennyire betegek lesznek, de én éppen emiatt próbálok úgy hozzáállni a dolgokhoz, hogy sajnos ez mindig benne van a pakliban.
2018. dec. 27. 10:00
 13/16 anonim ***** válasza:
... és durván kitolódott mind a nyugdíjkorhatár, mind pedig a születéskor várható élettartam.
2018. dec. 27. 23:54
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

...és még egy dolgot érdemes tudni:

mivel rengeteg támadás, ítélkezés, beszólás és győzködés-szentbeszéd éri azt, aki ki meri mondani, hogy egyáltalán nem szeretne gyereket, ezért a többségük igen hamar megtanulja, hogy elkerülje a kényelmetlenséget azzal a kitérő válasszal, hogy "egyelőre még nem szeretnék" - ha pedig már jóval idősebb korba lép, akkor ártatlan képpel széttárja a kezét, hogy "nem jött össze".

A tudatos gyermektelenség döntse egy olyan erős tabu, hogy a többség még a saját családja (!) előtt sem vállalja fel, kizárólag a partnere tudja.

2018. dec. 27. 23:59
 15/16 anonim ***** válasza:

Előző: totàl igazad van, csak kiegészíteném, hogy a másik fajta, akinem beleszakad a szíve, hogy tíz éve nem jön össze, és annyira szégyenli, hogy inkább azt mondja, nem akar.

Mindkét jelenség gyakori szerintem.

2018. dec. 28. 00:36
 16/16 anonim ***** válasza:
Igen, olyan is van (mondjuk én csak egy ilyen hölgyet ismerek, de mindenki más közegben mozog). És mind a két verzió annak a következménye, ahogy a társadalom kezeli ezt a témát, ahogy szégyentelenül turkálni mer mindenki a másik szaporítószerveiben. :(
2018. dec. 28. 12:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!