Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Akik hangoztatják, hogy sosem...

Akik hangoztatják, hogy sosem akarnak gyereket, azok nem gondolnak bele, mi lesz majd velük idősebb korukban, ki viseli majd gondjukat?

Figyelt kérdés

Olyan ellentmondást nem tűrően írja sok nő, hogy sosem akar gyereket, hogy szerintem igazából nem is gondol a jövőre, csak a jelen helyzetét alapul véve sorolja a dolog hátulütőit. Márpedig a gyerek a jövőnk bebiztosítása is egyben, egy utód, aki majd gondoskodik rólunk, amikor mi már esetleg nem fogunk tudni.

Persze, nagy úr a kilátástalanság, az anyagi bizonytalanság, és sokan azt is mondják, hogy sok a gyerekkel a zűr, lekorlátoz, béklyót helyez a szülőkre, hatalmas felelősség, vége a nagy szabadságnak + sok nő az alakját félti... Viszont a tudat, hogy lesz valaki, akire majd az öreg években rábízhatod magad, nagyon meghatározó kéne, hogy legyen.

Szerintetek miért van, hogy ennyire elhamarkodottan jelenti ki sok nő, hogy sosem szeretne anya lenni? Ennyire elburjánzott a "carpe diem" felfogás, és nem gondolunk a jövőre? A kormány szerintem hiába tesz sok erőfeszítést, hogy a dolog jobbra forduljon, mert ez sok nőnél már eleve eldőlt fejben: hogy nem és kész.

Hogy látjátok ezt? Miért nem akarnak a nők gyereket? Vagy nagyjából felsoroltam az okokat?

2018. dec. 16. 10:34
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:
86%

"Mi van, ha a világ másik felén élnek majd? Jöjjenek ide vissza, rosszabb körülmények közé, miattam? Adják fel a saját életüket?"

Van olyan ismerősöm, akik külföldön nagyon jól keresnek és onnan fizetik a az ápolót. Ezt csak azért írtam, mert nem csak úgy lehet támogatni az idős szülőt, hogy te törlöd a hátsóját és mindent feladat. Több formája létezik a gondoskodásnak.

De ehhez olyan szülőnek is kell lenni, hogy a világ bármely pontján gondoljanak rád.

2018. dec. 16. 13:16
 32/37 anonim ***** válasza:
77%
* mindent feladsz.
2018. dec. 16. 13:17
 33/37 anonim ***** válasza:
89%
31: igen, valóban, ez is egy opció. De igazából ha előre gondolkodsz, ezt magadnak is biztosíthatod, emiatt nincs szükség arra, hogy gyereked legyen.
2018. dec. 16. 13:20
 34/37 anonim ***** válasza:
86%

Annak az ismerősnek úgy csinálta az anyja, hogy eladta a családi házat amikor meghalt a férje és beköltözött egy kis panelházba. A pénzt a gyerekeinek adta, hogy elinduljansk az életben.

Tehát nincs félretett pénze, de nem is hagyták magára.

Persze nem azt mondom, hogy követendő példa, mert rosszul is elsülhetett volna.

2018. dec. 16. 13:27
 35/37 anonim ***** válasza:
84%
Én például egyáltalán nem akarom, hogy a gyerekeim beáldozzák arra a felnőtt éveik egy akár igen nagy részét, hogy engem ápoljanak. Ha már olyan állapotban leszek, hogy nem tudok magamról gondoskodni, önként és dalolva megyek otthonba majd. De ezt írásba is fogom adni jó előre, ha esetleg mentálisan kerülnék olyan állapotba, hogy már nem tudok döntéseket hozni, akkor se legyen gond. Borzasztó teher lehet úgy élni felnőttként, hogy már magad is családra vágynál, vagy el kéne tartanod a meglévő gyerekeidet, de nem tudsz dolgozni, mert a magatehetetlen idős szülődet kell ápolnod, akár 10-20 éven keresztül is. Normális szülő nem kíván ilyen életet a gyerekének, és nem azért szüli meg őket, hogy ez legyen a sorsuk.
2018. dec. 16. 14:37
 36/37 anonim ***** válasza:
89%

"Vagy nem tudom, szerintem nem a torkon ragadás és falhoz verés vagy vízbe fojtás a szeretet jele."

Az ilyen embert úgy hívjá őrült, elmebeteg, szociopata de minimum érzéketlen agresszív vadállat. Semmi köze ahhoz, hogy szül-e vagy nem, neked peched volt mert ő hozott a világra. Amúgy meg van igazság abban, amit az előző válaszoló írt neked. De ez ugye nomális embereknél áll, nem ott ahol a szülni készülő nő alapjáraton elmebeteg (hogy mást ne mondjak), azért a hormonok sem varázsszerek.

2018. dec. 16. 18:36
 37/37 anonim ***** válasza:
100%

Az én anyám és a testvére arra költik jelenleg a megspórolt pénzüket, hogy 0-24-ben legyen egy ápoló a szüleik mellett, mert érthető okokból nem pelenkáznák őket, stb.

Szerintem egy embernek gondoskodnia kell arról, hogy öregségére legyen annyi pénze, hogy ha ilyen helyzetbe kerül legyen, aki ellássa.

2018. dec. 21. 15:07
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!