Akik hangoztatják, hogy sosem akarnak gyereket, azok nem gondolnak bele, mi lesz majd velük idősebb korukban, ki viseli majd gondjukat?
Olyan ellentmondást nem tűrően írja sok nő, hogy sosem akar gyereket, hogy szerintem igazából nem is gondol a jövőre, csak a jelen helyzetét alapul véve sorolja a dolog hátulütőit. Márpedig a gyerek a jövőnk bebiztosítása is egyben, egy utód, aki majd gondoskodik rólunk, amikor mi már esetleg nem fogunk tudni.
Persze, nagy úr a kilátástalanság, az anyagi bizonytalanság, és sokan azt is mondják, hogy sok a gyerekkel a zűr, lekorlátoz, béklyót helyez a szülőkre, hatalmas felelősség, vége a nagy szabadságnak + sok nő az alakját félti... Viszont a tudat, hogy lesz valaki, akire majd az öreg években rábízhatod magad, nagyon meghatározó kéne, hogy legyen.
Szerintetek miért van, hogy ennyire elhamarkodottan jelenti ki sok nő, hogy sosem szeretne anya lenni? Ennyire elburjánzott a "carpe diem" felfogás, és nem gondolunk a jövőre? A kormány szerintem hiába tesz sok erőfeszítést, hogy a dolog jobbra forduljon, mert ez sok nőnél már eleve eldőlt fejben: hogy nem és kész.
Hogy látjátok ezt? Miért nem akarnak a nők gyereket? Vagy nagyjából felsoroltam az okokat?
#18-as: az én anyámnak összesen 3 gyereke van és egyikünket se szeret. Vagy nem tudom, szerintem nem a torkon ragadás és falhoz verés vagy vízbe fojtás a szeretet jele.
Vagy azok, akik megölik a pár napos/hónapos csecsemőjüket, mert idegesíti őket (nem ritka ilyet hallani), valahogy szerintem náluk se kapcsolt be ez a rendszer.
Szóval ezt kijelenteni, hogy "szülj gyereket, mert azt szeretni fogod" az nem jár garanciával, hogy bocs, mégse működik, visszacsinálhatom?
Abba is érdemes belegondolni, hogy idősgondozásra se mindenki alkalmas. Erre is hozhatunk példát a bűnügyi hírekből.
De a többségnek egyszerűen nincs lehetősége. Nem fogja a másfél szobás lakásba beköltöztetni a négy idős szülőt, és felmondani, hogy 0-24-ben ápolja. És szeretet ide vagy oda, attól még nem tud bánni egy demens beteggel.
Ez régen, 100-200 éve természetes volt, mikor több generáció élt együtt egy nagy házban. Nézd meg vidéken mekkora több generációs családi házak vannak! De egy sablon 50 nm-es panelban ez maga a pokol.
És mindezt fejeld meg az anyagi nehézségekkel, mert pénzt nem kapsz érte.
Nem olvastam el a válaszokat.
Akik így nyilatkoznak 90% meggondolja magát, a többi tényleg nem akar szülő lenni.
Ismeretségi körökben ketten fognak szülni, akik szerint idióta voltam, mert gyerekeket szerettem volna. Mondjuk nem azért, hogy öreg koromban ápoljanak. Nekem maga az anyaszerep és a család volt a vágyam. Ha öreg koromban meglátogatnak, az azt jelenti jó anya voltam és fontos vagyok nekik. Jól végeztem a dolgom és viszont szeretnek.
Nem azért szültem,hogy gondoskodjon rólam. Persze jól fog esni,ha akkor is szeret és érdeklődik irántam,de ez total másodlagos.
Aki nem akar gyereket az ő döntése bármi is legyen az indoka. Az ő élete ő döntése. Mi is csak egy gyereket akartunk meg is lett és pont. Sokan erre is húzzák a szájukat "egy gyerek nem gyerek"... "mi lesz vele tesó nélkül?"... Én úgy vagyok vele,hogy remélem sikerül egy életképes felnőtt férfit nevelni,aki akkor is boldogul,ha nincs testvére...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!