Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Terhes vagyok, nem tudom, mi...

Terhes vagyok, nem tudom, mi lenne a jó döntés. Hogy beszélhetnénk ezt meg, amikor én rettenetesen félek mindkét opciótól?

Figyelt kérdés

Van már két gyerekünk, mindigis kettőt terveztünk, ők a mindeneink. Viszont a kicsivel még itthon vagyok teljesen, a nagy kiscsoportos, minden nap kb 3-4 órát van oviban. Szeretjük őket, de bevallom, az eleje bitang nehéz volt, és ott megfogadtam, hogy nincs több gyerek. Pedig nem problémás egyik sem, az éjszakáink nyugodtak, nem sírós a pici sem, van fizetett és családi segítségem is, tehát nem olyan vészes a helyzet. De egyszerűen sok volt az elején, és néha még most is csak arra jut erőnk, hogy bedőljünk az ágyba, és megnézzünk egy filmet az altatás után. Most lett kész a házunk is, nem három gyerekre lett méretezve... Így is egy vagyon volt, a férjemet szerintem a mentő vinné el, ha újra jönnének a munkások, és átalakíttatnánk egy részét, vagy építtetnénk hozzá még. Félek, hogy nem tudnánk eleget foglalkozni mind a hárommal, néha így is bűntudatom van, ha a kicsi nyűgösebb, és délután is vele vagyok többet. Annak meg nem látom értelmét, hogy azért szüljek, hogy majd a bölcsi, bébiszitter nevelje őket... Ráadásul tovább kell látnunk a babakoron, hiszen nem mindegy, hogy 2, vagy 3 óvodát, iskolát fizetünk, hány tandíjat utalunk el, vagy éppen hány lakást veszünk, 2, vagy 3 gyereket kell elindítanunk az életben. Csak közben ott van az a része is, hogy esetleg 8-10 év múlva lehet mégis szeretnénk 3.-at, és ugye az abortusz kockázatot jelent a későbbi terhességet illetően. Félek attól is, hogy később mindig eszembe jutna ez a baba, amikor a már meglévő gyerekeimre nézek.

Anyagilag nem jelentene problémát (nem a segélyekre vállalunk gyereket), viszont ugye a gyerek nem addig igazán költséges, amíg velünk él... A férjem nagyon amellett van, hogy ne tartsuk meg. Én tartok mindkét opciótól. Nem vagyok mártír-anyuka, szeretem, hogy megmaradtam nő és feleség is, és nem akarok egy zombi lenni, aki ki sem látszik a gyerekek körüli teendők közül. Ahogy közeledik a beavatkozás, egyre inkább feszültebb leszek, és tartok attól, hogy azért, mert nem ez a jó döntés.

2018. dec. 1. 17:58
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
32%

Hello.

Szerintem úgy áll a helyzet hogy nem fogjátok megtartani,de majd ha a gyerekek nagyobbak lesznek akkor ha szeretnétek akkor vállaljatok mèg egyet, szerintem 2nagyobb mellet könyebb lesz a picivel.

Ès szerintem ha már öszejött 2 ès ha akarjátok lesz 3. Is ..hány olyan van aki több abortusz után is teherbe esik!(nem vagyok abortusz páti!!)

2018. dec. 1. 18:56
 12/20 anonim ***** válasza:
63%
Az en viselkedesemmel vannak gondok? Igenis halgass nehez de nem annyira...nem mondtam h nemvedekeztel de nem megfeleloen!! Maskor ne tegyel fel kerdest ha mar eldontotted a valaszt vagy azt akarod h helyeseljenek? Mert nem fog senki melled allni.
2018. dec. 1. 19:22
 13/20 anonim ***** válasza:
91%
Azért nem tudjuk, mi a kérdés, mert nincs is kérdés. El vagy bizonytalanodva, hogy mit tegyél, mert a lelked mélyén érzed, hogy nem ez a helyes döntés. De ahhoz, hogy ezt megtedd, át kellene értékelned a dolgokat, de az meg nem megy. Ezzel nincs gond, te tudod. De akkor nem tudom milyen iránymutatást vársz itt a Gyk-n.
2018. dec. 1. 19:50
 14/20 anonim ***** válasza:
74%
Nem is értem, 2 gyerek mellett hogyan dönthettetek az abortusz mellett? Főleg ahogy leírtad anyagi gondjaitok sincsenek, s nem is esznek ha már most azzal számoltok, hogy tudtok majd lakást venni a gyerekeknek. Az ország fele sosem fogja tudni ezt megteremteni a gyerekeinek, hiába szeretnénk.
2018. dec. 1. 19:54
 15/20 piroska és a farkas ***** válasza:
92%
Egyrészt 3 gyerekre a tàmogatàs is több, màsrészt sosem értettem ezt az " x lakàst kell venni " dolgot. Ez miért is a szülők feladata? Tàmogatni, oké, nadeazért úgy írod ezt, mint vmi kötelező szülői feladatot. Ha én megtudnàm, hogy lehetett volna egy testvérem, de nem lett, hogy alàm tudjanak tolni egy ingatlant, végtelenül elszomorodnék.
2018. dec. 1. 21:13
 16/20 anonim ***** válasza:
100%
Én megtartanám, főleg így, hogy segítségem is van, anyagilag is megtehetném és még az éjszakák is nyugodtak. Rólunk ennek a töredéke sem mondható el, ráadásul az én tapasztalatom az, hogy nem attól jó egy ovi, hogy állami vagy fizetős, hanem a pedagógustól. A körzetes oviban nálunk olyan pedagógus van, akin azt látom, hogy ingyen is ezt csinálná, így nem viszem el magánba. Én is igyekszem mindent megadni a gyerekeimnek, de nem akarom ésszerűtlenül elkényeztetni őket. Magamból indulok ki, de én megbánnám, ha lett volna egy 3. és másképp döntöttem, az elején nyilván több segítség és nagyobb szervezés kell, de megéri. A pénz, az idő, a fiatalság és a szépség elmegy, elmúlik amúgy is. Annál is, akiknek nincs gyereke.
2018. dec. 1. 21:44
 17/20 anonim ***** válasza:
100%
A 2 gyereknek vennétek egy-egy lakást, egyenként 20 milláért. Ha ezt a 40 milliót 3 felé osztjátok, az még mindig 13 millió. Az nehogy már ne legyen hatalmas segítség egy fiatal felnőtt gyereknek. Csak magyarázod, ez a gyerek miért nem kell :(
2018. dec. 2. 09:53
 18/20 anonim ***** válasza:
91%
Megtartanám.
2018. dec. 2. 12:35
 19/20 anonim ***** válasza:
94%
Megtartanám. Már besikerült, él. Ha a gyerekeidre nézel, pont őt láthatod. Persze, lehet lesz még, majd, de fogsz emlékezni. Lehet megbocsátasz magadnak, de sosem gondolod,hogy 2 gyermeked van. Mindig ott lesz a mi lett volna, ha. Egy kis emberke életéről döntesz, a saját gyerekedről. Persze sokan túl vannak rajta, és szülnek is utána. De én nem tudnám a "műtétet" végigcsinálni. Ő jöhet, most jó, ő meg nem, mert most éppen nem jó. :( Nem tervezed, hogy kell-e gyerek, hanem megfogant. De sokan nem tartják gyereknek, ezzel elintézik. Számomra a 2. csík gyereket jelentett, mindig.
2018. dec. 2. 19:08
 20/20 anonim ***** válasza:
91%
Én megtartanám a helyedben. Nagyon sok mindent szeretnél megadni a gyerekeidnek, ami érthető. De nem kell nekik mindenféle különóra, fizetős magánovi, bölcsi, ahogy lakást venni nekik sem a ti dolgotok lesz. 3 gyereket eltartani, segíteni őket esetleg, szerintem tudsz, ha azt írod, nem lenne anyagilag gond. Ha már most azon rágódsz, hogy eszedbe jutna a baba, akkor biztosra veheted, hogy eszedbe fog jutni. Az abortusz nem visszacsinálható, és ettől a babától elveszi az egész életet, nem csak a szülők által megvett lakást, a magánovit, különórát...ugyanolyan halott lesz, mint akkor lenne, ha halva születne netán. Te szereted a megszült gyerekeiket is. Szerinted ezt a gyereket ne szeretnéd? Vagy mondanád azt így utólag, hogy a kisebb gyereked nem kellene, ha emiatt a nagyobbnak nem tudnál mindenféle dolgot fizetni? Mert ha nem, akkor erre a gyerekre sem mondanád, miután karba vetted őt. Az abortuszt viszont lehet, hogy bánnád, főleg, hogy vacillálsz. Én belevágnék a háromba, egyébként 3 gyerekkel már kérheted a művi meddővé tételt is, ha biztosra akarsz menni, hogy több gyerek nem lesz. Én nem fogok lakást kapni, nem jártam különórákra, állami bölcsi, ovi volt. De ha megkérdeznék, elcserélném-e a húgomat egy lakásra, nem tenném. És ha megtudnám, hogy anya miattam abortáltatott egy gyereket, nagyon rosszul érezném magam.
2018. dec. 6. 12:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!