Nálatok pontosan hogy történt a névválasztás? Mik voltak azok a dolgok, amit figyelembe vettetek a döntés során?
Amit én mondtam,azt a férjem mindig leszólta,ami neki tetszett,az meg nekem nem jött be.
Szempont volt,hogy ne legyen tucatnév,menjen a vezetéknévhez,tehát ne legyen nyelvtörős vagy röhejes egyben és felnőtt férfiként is viselhesse a fiam.
- mindkettonknek jo legyen a nev, egyikunknek se legyen kifogasa (pl valakire emlekeztet, stb)
- jol hangozzon a vezeteknevhez, ugyanis az german eredetu, emiatt pl a nagyon “magyar” keresztnevek nem mennek hozza
- ne legyen a az elmult evek top 30-as listajan
- ne legyen becezheto
- nemzetkozi legyen, legalabbis legyen megfeleloje, ami konnyen ertheto/kinondhato, mert mi sem Magyarorszagon elunk es ki tudja, hogy a gyerekek hol fognak kikotni
-Menjen a vezeteknévhez
-Ne legyen nyelvtörő
-Ne legyen könnyen csúfolható
-Közeli rokonok/ismerősök ne viseljék
-Legyen jól becézhető
-Ne legyen túl gyakori (top10)
-Mindkettőnknek tetszen
Mindketten leültünk az MTA névlista elé és kiírtuk 1-1 papírra a létező összes nevet, ami tetszett nekünk. Majd összevetettük a listáinkat. Fiúból egyetlen egy volt rajta mindkettőnk listáján, így azt választottuk. Lányból 5 egyezett, ebből már nem volt nehéz megegyezni egyben.
Nemzetközi névnek kellett lennie, ami nincs a családban. A vezetéknév miatt az S,Sz,Z,Zs kezdőbetűs neveket is kizártuk.
A férjem ragaszkodott, hogy a fia férfias nevet kapjon, én pedig, hogy a lányom második neve egy rég elhunyt nagyon jó barátnőm neve legyen.
1.Mind a kettőnknek tetszen
2.Menjen a vezetéknévhez
3.Ne legyen gyakori,de túl furcsa se
4.Ne lehessen gúnyolni (Ez lehetetlen kitétel szerintem a gyerekek bármilyen nevet tudnak csúfolni..)
5.Ismerősi,rokoni körben ne legyen
6.Gyereknek és felnőttnek is tudja viselni
7.Menjen a születendő gyermekünkhöz esélytelen volt a színes szem szőke haj és egyebek szóval,ami egy barna hajú,barna szemű kisfiúhoz illik.
8.Ne legyen öregemberes a név,de ne is a mai sztár nevek. ☺
- rövid, egyszeruű, de ne túl gyakori név legyen
- ha később külföldön lesz dolga a neve ne okozzon gondot
- ne legyen kompromisszum, vagyis mindkettőnknek egyformán tetszen
- menjen a vezetéknévhez
A legnagyobb szerencsénk, hogy egymástól függetlenül ugyanazt a nevet gondoltuk ki. A tesónál szerintem már gondban leszünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!