Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nálatok pontosan hogy történt...

Nálatok pontosan hogy történt a névválasztás? Mik voltak azok a dolgok, amit figyelembe vettetek a döntés során?

Figyelt kérdés

2018. jún. 24. 17:37
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Látom sokan le lettek pontozva, nem én voltam, én mindenkinek küldtem a zöld kezecskét.
2018. jún. 24. 22:21
 12/15 anonim ***** válasza:
49%

Ja, én is ezt akartam mondani, fszért van mindenki lepontozva.

Jöjjön elő az az ember, aki egy kifejezetten ronda, ocsmány, csúfolható, öreges, kimondhatatlan, vezetéknévhez nem illő nevet választott!

2018. jún. 24. 22:25
 13/15 anonim ***** válasza:
79%

Az alap volt ,hogy mindkettőnknek tetszen.

Aztán jött ,hogy :

Menjen a vezetéknévhez ,

Nemzetközileg ismert név legyen( külföldön élünk)

Ne lehessen becézni

A családban ne legyen ( legalább a szűk körben ).

2018. jún. 25. 02:29
 14/15 anonim ***** válasza:
68%

Legyen régi magyar név

Rövid név legyen

Ne legyen minden második gyerek neve ez

Passzoljon a vezetéknévhez

Mindkettőnknek tetszen

2018. jún. 25. 14:03
 15/15 anonim ***** válasza:

Spanyolországban élünk, férjem spanyol, így spanyol nevét választottunk, de olyat, aminek van magyar megfelelője is, nekem ez volt a fő szempontom (Sofía-Szófia, bár nekem rövid o-val jobban tetszik a kiejtése)

Amúgy rövid, egyszerű, de szép hangzású nevet kerestünk, ami nincs a családban.

Nekem a jelentése miatt is különösen kedves ez a név, filozófiát tanultam (filo-Sofía, bölcsesség szeretete, kis belsős poén :) )

2018. júl. 14. 08:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!