Mi legyen a neve?
Párommal a névválasztás időszakában vagyunk, nem szeretnénk tudni a gyermek nemét, így fiú és lány nevek is jöhetnek. Aranyosi lesz a vezetékneve. Van néhány kedvenc, de jöhetnek ötletek!
Kislány: Emília, Róza, Elza, Sarolta, Borbála, Szófia
Szeretjük a régies, klasszikus neveket, kivétel persze a Szófia, ami itthon elég újkeletű, és nem tudom eldönteni hogy idegen-e, vagy inkább különleges a magyarban. Angol nyelvterületen szerettem bele, ott nagy klasszikus. A magyar megfelője van a családban, így azt nem szeretném. Ha kint született volna, Anna Sophia vagy Emilia Rosa lett volna.
Kisfiú: Csongor, Mátyás, Lőrinc, Gergely
A Csongortól azért vonakodom, mert mindenki le fogja "Csongizni", amitől a hideg futkos a hátamon, de a páromnak tetszik.
Köszönöm a válaszokat!
Szilard, Zsombor, Balazs, Adam, Aron, Levente, Kornel
Barbara, Karolina, Adel, Anett, Hanga
Fiúban nekem a Levente ugrott be kapásból a vezetéknevet olvasva, ne kérdezd, miért. :)
A lánynevekből, amit írtál, a Sarolta nem passzol szerintem, annak ellenére, hogy nagyon szép név. A "sisa" miatt, olyan furán hangzik. Az Anna Szófia szép. :)
A mi kisfiunk Lőrinc, szóval az tetszik a legjobban a felsoroltak közül, de nagyon szép a Gergely is. A másik kettő is jó, de azokat nem adnám, inkább közömbösek.
A lány nevek közül tetszik a Róza és a Borbála, talán adnám is őket. A többi szép, de közömbös, kivéve a Szófia, nekem az idegen hangzású név,
Szerintem a vezetéknévhez a legjobban a Borbála illik de a Róza sem rossz (esetleg a Rozália)
Tetszik még a Bernadett, Gizella, Eleonóra.
Fiú névből a Csongor a kedvencem, de elfogult vagyok mert így fogják hívni a kisfiam. :)
A Lőrinc is szép, megy a vezetéknévhez.
Ami még tetszik az a Levente, Botond.
"Ha kint született volna, Anna Sophia vagy Emilia Rosa lett volna."
Itt miért nem? Anna Szófia\Zsófia és Emília Róza\Rózsa
Szerintem teljesen jó "magyarosan" is.
Fiú nevek közül talán a Mátyás, de nekem egyik sem tetszik igazán. De a fiú nevekkel mi is nagy gondban vagyunk.
Az Aranyosi névhez mindenképp hosszú nevet adnék, pl. Borbála, Barbara, Patrícia, Bernadett, Henrietta.
Fiú: Csongor, Mátyás, Gergely.
A Mátyást meg mindenki Matyizni fogja, de ez ne tartson vissza.
Kint az a természetes, hogy valakinek két neve legyen, (ha nem három). Ott teljesen más a szemlélet, itthon viszont csak a gondja lenne vele, ahogy sok barátomat látom, így itthon nem szeretnénk két keresztnevet.
A Matyi nem zavar, sőt, aranyosnak tartom egy pici fiúnak annak ellenére, hogy nem szeretnénk agyonbecézni majd :) A Csongitól nem tudom, miért idegenkedek.
Sarolta,Borbála nekem nem tetszik.A többi lány név szép.
Nekem még tetszik az Abigél,Sára,Fanni.
A fiú neveitek mind tetszenek.Gergely helyett én lehet Gergőt adnék,így jobban tetszene.Ajánlanám még a Sebestyént,Szabolcsot,Norbertet,Kornélt,Konrádot,esetleg Kolost.
Az én kisfiam Lőrinc.Két kislányom(ikrek) Lujza és Róza.Most várom negyediket.Legjobban a Zente tetszik,lánynévből a Sára és az Olívia.Nem tudom ezzel segítek e:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!