Mi legyen a neve?
Párommal a névválasztás időszakában vagyunk, nem szeretnénk tudni a gyermek nemét, így fiú és lány nevek is jöhetnek. Aranyosi lesz a vezetékneve. Van néhány kedvenc, de jöhetnek ötletek!
Kislány: Emília, Róza, Elza, Sarolta, Borbála, Szófia
Szeretjük a régies, klasszikus neveket, kivétel persze a Szófia, ami itthon elég újkeletű, és nem tudom eldönteni hogy idegen-e, vagy inkább különleges a magyarban. Angol nyelvterületen szerettem bele, ott nagy klasszikus. A magyar megfelője van a családban, így azt nem szeretném. Ha kint született volna, Anna Sophia vagy Emilia Rosa lett volna.
Kisfiú: Csongor, Mátyás, Lőrinc, Gergely
A Csongortól azért vonakodom, mert mindenki le fogja "Csongizni", amitől a hideg futkos a hátamon, de a páromnak tetszik.
Köszönöm a válaszokat!
Lányból tetszik a Róza, Borbála, Szófia
Fiúból tetszik a Mátyás és a Lőrinc
Lány: Anna, Rozália, Sára, Luca, Mária, Márta, Orsolya, Teréz, Zsuzsanna, Katalin, Tímea, Mónika, Eszter, Julianna, Júlia, Krisztina, Ágota, Dorottya, Emma, Rita
Fiú: Róbert, Márton, Tamás, Attila, László, Péter, Mihály, Simon, Gábor, Dénes, Dániel
Aranyosi Róza
Aranyosi Szófia
Aranyosi Mátyás
Aranyosi Gergely
Köszönöm mindenkinek! :)
Párommal nagyon megfogott bennünket a Lujza. Eszünkbe sem jutott volna, de így leírva beleszerettünk! A családfa alapos tanulmányozása után egyébként játszik még a Karola, a Janka és a Márta is. Mindhárom név előfordult a régmúlt felmenők közt.
Ha valakinek van még ihlete, jöhet! :)
Jaj de jó!Örülök ha segíthettem és tetszik a Lujza.(Már ha az én válaszomból tetszett meg😊)Nem tudom becézéssel hogy álltok,nekem pomt emiatt tetszett meg,mert önmagában is nagyon szép,felnőttként is abszolút megállja a helyét,a Lujzi becézés pedig aranyos(mi Lulunak is hívjuk).
#10-es voltam Lujza&Róza páros anyukája
Igen, Tőled jött az ötlet, köszönöm :)
Nem nagyon szeretnénk becézgetni majd. Ha már adok neki egy gyönyörű nevet, azért kapja, hogy úgy is szólítsuk, de persze a Lujzi bőven belefér, sőt, elképesztő aranyos!
Köszönöm még egyszer :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!