Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mi lehet egy ilyen nevelésű...

Mi lehet egy ilyen nevelésű gyerekből?

Figyelt kérdés
unokatesom 16 eves, es erre mar egyszeruen mas szavakat nem talalok, csakhogy az anyja nem normalis. kiskora ota at anyja teljesen ra van telepedve szegenyre.egy csaladi osszejovetelen meg regebben azt is beosztotta neki mikor ehet, es mikor ihat. azota ez egyebkent csak rosszabb. 16 eves, es nem engedik egyedul iskolaba, semmi onallosaga nincs, ha 5-os helyett 4-est kap osszeomlik, es napokig rosszul erzi magat. baratai nincsenek, onallo szemelyisege egyaltalan nincs. nem hordhat olyan ruhakat amilyeneket akar, az anyja reggelete elokesziti neki es csak azt veheti fel. sajnos mivel 16 eve ebben az elnyomasban el, nem is probal tenni ellene, csak turi. egy oszinte mosoly nincs soha az arcan, foleg ha a kozelben van az anyja. ha nagy ritkan nincs, akkor meg annyira felszabadul hogy szinte ijeszto. mint akinek elmennek otthonrol. van egy huga is, o szemelyisegileg mas, ha akarna se tudna elnyomni a bolond anyja mert egy eletvidam cserfes lany.de a nagyobbikert aggodunk. anyukam azt mondta par eve, hogy 16 eves korara megelegeli majd a dolgot, es ugy ravagja az anyjara az ajtot hogy tobbet nem latjak de nem is lazad, meg semmi. lehetseges hogy nem is fog soha es egesz eleteben ilyen masok altal elnyomott, visszahuzodo lany lesz?
2018. nov. 16. 14:56
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Az egyik közeli barátomat nevelte pont így az apja. 18 éves létére megmondták neki milyen ruhát vehet fel, mit ehet stb. Felnőtt korára nem áll szóba a szüleivel, de szerintem egy életre megnyomorították. Hacsak nem rángatja ki magát valahogy, szakember segítségével. Nem tud párkapcsolatot létesíteni, egy cipőt nem tud magának megvenni, mert erre nevelték, hogy nem dönthetett semmiben, teljesen döntésképtelen komoly és hétköznapi ügyeket illetően is. Kényszerbeteg, dühkitörései vannak sokszor. Ha van is véleménye mások előtt nem tudja felvállalni, ez frusztráltá teszi, aztán pillanatok alatt gyilkos indulatok keletkeznek benne. Nagyon sajnálom őt, de nem tudom hogyan segíthetnék, nem hagyja. Sajnos, amit kérdezel, lehetséges, de az ellenkezője is, hogy egyszer csak kitör, és megpróbál majd mindent bepótolni, ami eddig tiltva volt, és akkor a végletekig megy. Nagyon nehéz helyzet, borzaztó, hogy ilyen szülők léteznek. Ha nem tapasztalom meg "tesközelből", talán el sem hiszem, hogy ilyen van.
2018. nov. 16. 15:11
 2/4 anonim ***** válasza:
0%
Én.
2018. nov. 16. 15:29
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Az én unokatesómmal is ezt csinálta, csinálja az anyja. A csaj elment Pestre dolgozni, most már azt csinál, amit akar. Normális lett. Viszont ha itthon van, még mindig beleszól az anyja mindenbe. Családi összejövetelen a csaj csak ránézett az aprósüteményre erre az anyja mondta neki, hogy ne edd ebéd előtt. Mondjuk a nagynénim le is oltotta ezért, igaz ő meg a másik véglet..
2018. nov. 16. 16:05
 4/4 anonim ***** válasza:
Én ismerek egy srácot, aki már 30 felett van. Egy munkahelyen dolgoztak az anyjával. Az anyuka minden csajnál bepróbálkozott, hogy a fiának milyen jó lenne. Elég beteg helyzet volt...
2018. nov. 16. 19:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!