Mit lehet kezdeni, ha a gyereknek nehezen megy az iskola?
Van egy 8 éves nevelt lányom. Az anyja nem foglalkozott vele kiskorában. 2 évesen már nem is volt vele, az apjával maradt. 1 hónappal korábban született, már kisbaba korában is el volt maradva.
Most első osztályos, nagyon nehezen tanul, nem figyel oda rendesen, nem tud szépen írni, nem tudja melyik milyen szám stb.
Pár éves korában nem rajzolt, nem kirakózott, nem játszott semmi hasonló játékkal, ami fejlesztette volna, gondolom ez is sokat számított volna. Nem is érdeklik ezek a dolgok sajnos. A rajzolása olyan mint egy 2-3 éves gyerekét. Nem tud rendesen háromszöget, négyzetet, kört rajzolni.
Az iskolában írtak, róla véleményt, hogy kapjon egy fejlesztőt, de nem tudjuk mikor.
Addig is az lenne a kérdésem, hogy tudunk - e mi tenni valamit ez érdekében, hogy rendesen menjen neki az iskola?
Hasonló a probléma, csak az én gyerekem már 16 éves. Nevelési tanácsadóba vittem első körben, ahol hivatalos szakvéleményt adtak róla (így 2 éve fel van mentve matematika osztályozás és értékelés alól), emellett fejlesztőpedagógushoz jártunk heti 2x és az iskolában is kapott heti 2 óra fejlesztést.
Elsőben azt hittem sosem tanul meg írni :( Vért izzadtunk mindketten. Ő is 5 héttel korábban született.
A hivatalos szakvéleményt javaslom nektek is, mert később nagyban könnyítheti az életét.
Ez, amit leírtál, sokféle gondra utalhat. Igen, lehet figyelemzavar, de bármi más is. Az iskola beküldte már a nevelési tanácsadóba? Ha igen, akkor addig a tanító nénitől kérj segítséget, mit gyakoroljatok, és hogyan. Ha nem, akkor intézkedj, hogy küldjék mielőbb!
És közben keressetek valamit, amiben ügyes a kislány, dicsérd gyakran, mert a kezdeti iskolai kudarc nagyon le tudja "gyilkolni" a gyerekek lelkét. :(
Egy gyógypedagógus
Huha, mint ha magamról olvasnék. Borzalmas nehezen vettem az iskolát, mindig csak bukdácsoltam és a kettesért küzdöttem. 10 évesen nem tudtam mi a szövegértés, elolvastam és nem értettem miről szól a történet.
Ma már 28 éves vagyok, tanultam közben.
A kislányt fejlesztésre kellene vinni, nagyon sokat foglalkozni vele. Iskolaváltás is megoldás lehetne. Rengeteg munkával és szakmai hozzáértéssel lehetne felzárkóztatni.
Köszönöm a válaszokat.
Elvisszük neurológushoz, és egy fejlesztőt is keresünk neki mert az iskolába lehet, hogy hónapokkal később fog kapni. Óvodába is kapott fejlesztőt, de semmit nem ért neki.
Mindig mikor vinni kellett azt a véleményt írták, hogy egyre ügyesebb és tessék.
Én mondtam a páromnak, hogy lehet diszlexia vagy ADHD, vagy valami biztos van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!