Mit kell tudnia a gyereknek az ált. Iskola elött?
Gondolok itt hogy pl. el tudjon számolni 100-ig vagy tudja az égtájakat.
A válaszokat előre is köszönöm.
Nem kell tudnia, még számolni sem 100-ig, mert az első hetekben még csak 1-10-ig, utána 1-20-ig számolnak. Az égtájakat is a környezetismereten majd tanulják. Persze sok elsős megy úgy suliba, hogy ezeket tudja. Én az egyik nyílt napon ledöbbentem, hogy az iskolával ismerkedő nagycsoportosoknak adtak olyan feladatot, hogy nevezzenek meg állatokat, azok meg nem azt mondták, hogy kutya meg cica, hanem szirti sas meg kőszáli kecske....
Úgyhogy szerintem egy átlagos értelmes gyereknek ebből a szempontból nem lesz gond.
Amire én figyeltem, hogy középsős koruktól kezdve az esti mesélés előtt kb 15-20 percet "tanultunk". Ez annyit jelentett, hogy elővettünk egy állatos vagy más könyvet és azt nézegettük. Amikor nagycsoportosok lettek, akkor én választottam a témát. Persze először volt lázadás, hogy az állatokat szeretném, ezt vagy azt szeretném, de mondtam, hogy ha iskolába mentek, akkor az nem kívánságműsor. Ha énekóra van akkor énekelsz, ha matekóra akkor számolsz, ha olvasás akkor olvasol. Szépen meg is szokták, úgyhogy az iskolában nem is volt gond a figyelmükkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!