4,5 éves gyereknek tudnia kell olvasni, összeadni, kivonni?
"Kulfoldon sok helyen mar 3 evesen "iskolaba" mennek, ott bzony mar olvasnak es szamolnak is ennyi idosen"
Konkrétan hol? Ahol mi élünk ott is 3 évesen kezdődik az iskola és NEM tudnak a gyerekek 4,5 évesen írni, olvasni meg számolni. Ismerkednek játékos formában a tanulással, de ugyanúgy, ahogy otthon az oviban.
Nemrég olvastam egy cikket, vagy láttam, hallottam, már nem emlékszem, de nem is ez a lényeg. Hanem az, hogy pedagógusok mondták, hogy egyáltalán nem jó, ha úgy kerül be az iskolába a gyerek, hogy már ír, olvas, számol, mivel így nekik nehezebb dolguk van, ha valami rosszul vésődik be a gyerek buksijába. Az én fiam lassan 5 éves lesz. Szoktunk a betűkkel ismerkedni, de csak néhány betűt ismer fel (az ő monogramját, meg félig-meddig a miénket). Számolni is az alapvetőbbeket, tehát 1+1, 3+1, de 10-nél tovább nem is nagyon tud számolni, még gyakran kifelejt egy-két számot.
Szerintem ha mindenképpen tanítani szeretnéd, akkor inkább verseket, dalokat, mondókákat, az könnyebben rögzül, nagyobb a sikerélmény neki is. De nem tudom miket ajánlottak még neked. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!