Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 4,5 éves gyereknek tudnia...

4,5 éves gyereknek tudnia kell olvasni, összeadni, kivonni?

Figyelt kérdés
2013. jún. 11. 20:11
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Persze, és inetgrálni is, meg deriválni! Miért kellene?
2013. jún. 11. 20:12
 2/11 anonim ***** válasza:
Ezt most komolyan kérdezted??...
2013. jún. 11. 20:14
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Általános iskola első osztályában tanítják a gyerekeket olvasni, és számolni.
2013. jún. 11. 20:17
 4/11 anonim ***** válasza:
Miért is kellene???
2013. jún. 11. 20:25
 5/11 anonim ***** válasza:
59%
Attol fugg, hol. Magyarorszagon nem, ott 6 evesen kerulnek a gyerekek iskolaba, ott tanitjak oket az elso osztalyban ezekre. Kulfoldon sok helyen mar 3 evesen "iskolaba" mennek, ott bzony mar olvasnak es szamolnak is ennyi idosen
2013. jún. 11. 20:29
 6/11 anonim ***** válasza:

"Kulfoldon sok helyen mar 3 evesen "iskolaba" mennek, ott bzony mar olvasnak es szamolnak is ennyi idosen"

Konkrétan hol? Ahol mi élünk ott is 3 évesen kezdődik az iskola és NEM tudnak a gyerekek 4,5 évesen írni, olvasni meg számolni. Ismerkednek játékos formában a tanulással, de ugyanúgy, ahogy otthon az oviban.

2013. jún. 11. 20:35
 7/11 A kérdező kommentje:
Azért kérdeztem, mert előzőleg feltettem egy kérdést arra vonatkozóan, hogy mivel kössem le 4,5 éves kislányom figyelmét, és többen válaszolták azt, hogy tanítsam írni, számolni.
2013. jún. 11. 20:59
 8/11 anonim ***** válasza:

Nemrég olvastam egy cikket, vagy láttam, hallottam, már nem emlékszem, de nem is ez a lényeg. Hanem az, hogy pedagógusok mondták, hogy egyáltalán nem jó, ha úgy kerül be az iskolába a gyerek, hogy már ír, olvas, számol, mivel így nekik nehezebb dolguk van, ha valami rosszul vésődik be a gyerek buksijába. Az én fiam lassan 5 éves lesz. Szoktunk a betűkkel ismerkedni, de csak néhány betűt ismer fel (az ő monogramját, meg félig-meddig a miénket). Számolni is az alapvetőbbeket, tehát 1+1, 3+1, de 10-nél tovább nem is nagyon tud számolni, még gyakran kifelejt egy-két számot.

Szerintem ha mindenképpen tanítani szeretnéd, akkor inkább verseket, dalokat, mondókákat, az könnyebben rögzül, nagyobb a sikerélmény neki is. De nem tudom miket ajánlottak még neked. :)

2013. jún. 11. 21:15
 9/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
2013. jún. 11. 21:20
 10/11 anonim ***** válasza:
Ha mindent tud amit első osztályaba kellene megtanulni, akkor baromira végig fogja unatkozni a sulit.
2013. jún. 12. 00:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!