Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit kell tudnia egy 3 éves...

Mit kell tudnia egy 3 éves gyereknek aki oviba megy?

Figyelt kérdés
2013. jún. 20. 14:26
 1/6 anonim ***** válasza:
Legyen szobatiszta, tudjon egyedül wc-zni, tudjon kommunikálni, igyon egyedül pohárból, egyen egyedül villával-kanállal. Kb ennyi, más követelmény nincs. A többit majd ott megtanulja idővel.
2013. jún. 20. 14:28
 2/6 anonim ***** válasza:

Szobatiszta és nappali alváshoz ágytiszta.

Nagyjából tudjon öltözni és enni egyedül, de ezek nem elvárások.

Nagyjából tudjon beszélni vagy legalább megértetni magát, ha még nem is beszél szépen.

2013. jún. 20. 14:28
 3/6 anonim ***** válasza:

Szia!

a mi példánk:

Fiam nem beszél még szépen (sőt szinte sehogyse csak szavakat használ és ráadásul sejpítősen és raccsol is) :)

megértik mit akar... A gyerekek szoktak neki segíteni, a wc-zés még egyedül nem megy de a pisiléssel nincs gond (én nem akarom még tanítani mert tudom, hogy egy gyerek túl szépen úgyse törli meg a fenekét és kicsípi stb ami ott marad). Szükségleteit mindig jelzi. Egyedül eszik.

2013. jún. 20. 14:57
 4/6 anonim ***** válasza:
Igen azokat kell tudnia amiket ,leírtak már elötem .
2013. jún. 20. 14:58
 5/6 anonim ***** válasza:
Óvoda függő. A miénk kifejezetten rámegy az önállóságra. Kiscsoportban elvárás volt a szoba és ágytisztaság, tudjon annyira beszélni, hogy megértesse magát. Nagyjából tudjon öltözni, de legalább próbálkozzon. Önállóan egyen. Kiscsoport második felétől maguknak kellett törölni a popsijukat. Ez utóbbit sokan nem hiszik el, mert sok helyen még a nagycsoportosnak is a dadus törli.
2013. jún. 20. 18:00
 6/6 anonim ***** válasza:

szia, pont az imént olvastam egy erről szóló blogot. óvónő vagyok, teljesen egyetértek vele, nagyon a lényegre tapintott szerintem... :)

ovo-neni.blogspot.hu/2013/06/az-ovodakezdes-elotti-nyar.html?m=1

2013. jún. 26. 22:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!