Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A gyermek születése után,...

A gyermek születése után, mennyire változott a kapcsolatod a háziállatoddal?

Figyelt kérdés
Nálunk a cica családtag, fiatal házasok vagyunk, 1-2 év múlva szeretnénk gyereket, addig vele gyakoroljuk a nevelést. Az már látszik, hogy én nem vagyok túl következetes, a férjem pedig cukkolja, játszik vele, míg én inkább gyengéd vagyok. De mindkettőnk számára családtag a cica és bennem felmerült a kérdés, mi lesz a gyerek után? Logikusan kevesebb idő jut mindenre, így rá is, de ugyanúgy lehet szeretni, vigyázni ra? Megtanítjátok a gyereketeknek, hogy ne "nyúzza" az állatot, hanem kedvesen játszon vele? Hogy volt ez nálatok?
2018. okt. 17. 08:14
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
38%

7-esnek igaza van, a háziállat nem azt jelenti hogy az állatot a házban tartjuk. Ugyan olyan háziállat a disznó is meg a kutya is, mindegyiket másért tartjuk.

Van olyan "paraszt" aki a disznóját úgy szereti mint más a kutyáját. Izlés dolga :D

[link]

2018. okt. 17. 10:47
 12/14 anonim ***** válasza:
74%

Kertben tartott kutya is lehet kedvenc. Nem attól házi, hogy házban él. Hanem hogy nem HASZONÁLLAT, hanem hobbiból tartja az ember.

Én nem mondanám a tyúkjaimra, hogy a háziállataim, csak némelyiket megeszem néha...

A háziállatokat nem eszem meg.

2018. okt. 17. 10:52
 13/14 anonim ***** válasza:
Az állatok tudják, hogy a baba a gazdi "kölyke". Legalábbis a mi kutyáink biztosan. Első percben be lettek mutatva egymásnak, számukra természetes a másik társasága. Együtt megyünk sétálni, játszani, a benti kutya a babaágy mellett alszik nappal. Így nem kell lemondanom a kutyámról sem. Délután a férjem kint van az udvaron, akkor viszi a gyereket meg a sajátját is. A cicákat annyira nem ismerem, de úgy tudom ők nem igénylik annyira a törődést. 14 hónapos most a bébi, és már tudja, hogy az állatokat "csak szeretni lehet", így nem kell minden pillanatban lesnem őket, ha játszanak. Össze lehet egyeztetni a kettőt simán, ha akarjátok.
2018. okt. 17. 11:16
 14/14 anonim ***** válasza:
51%

Abban bizok, hogy talán több időm is lesz rájuk.

Elvégre 0-24ben itthon leszek a babával, eddig pedig sokat voltak itthon egyedül

Ha kiviszem a picit, valahogy majd megoldom a 2 kutyát is a séták alatt.

Van 4 nyuszink is kinti kifutóval, velük a férjem foglalkozik már most is többet.

Az akvárium nem oszt nem szoroz.

Remélem a gyerek majd könnyen megtanulja, hogy bánjon a "tesókkal", az az elképzelésem egyenlőre, hogy azt fogja csinálni amit tőlünk lát. Persze amíg pici nem tudja kontrollálni, hogy milyen erővel és hogyan nyúl az állatokhoz, de majd igyekszünk.

Remélem nem irreálisak nagyon a terveim, még nem született meg a baba.

2018. okt. 17. 20:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!