Az az anya mit csinál, akinek nincs hova mennie és a gyerek apjával vége lett?
Figyelt kérdés
Tegyük fel, az anyának nincs segítsége nem élnek a szülei, vagy nem jók a körülmények pl.alkoholisták, verekedősek. Tehát még az anya sem tudja hova menjen, mi lesz a gyerekkel/gyerekekkel? Tegyük fel, az apának van segítsége, közelben a nagyszülők, van lakása. Milyen lehetőségei vannak az anyának? A kérdés csak kitaláció!2018. okt. 16. 22:00
11/23 anonim válasza:
Ha az apával csak annyi a gond, hogy már nem akarnak együtt élni, megegyeznek, hogy ott marad, amíg munkát/albérletet talál. Hacsak nem családon belüli erőszak vagy veszélyeztetés áll fenn, akkor ennyi kompromisszumra talán képesek.
Ha tényleg muszáj mennie, akkor anyaotthon.
12/23 anonim válasza:
Az jól hangzik, hogy anyaotthon, csak kb. tízszeres a jelentkezés a helyekre. Úgyhogy ez az elmélet.
A gyakorlat úgy néz ki, hogy a legtöbb nő elkezdi keresni azt a balekot, aki megsajnálja, és odaköltözhet hozzá a gyerekkel. Aztán sokan visszakönyörgik maguk a bántalmazó exükhöz, mert a balek az ágyban is balek.
Kis részük egyszerűen utcára kerül, főleg, ha a pasi kidobja. Ilyen esetben a gyereket kiemelik a családból, és nevelőszülőkhöz kerül.
13/23 anonim válasza:
Ha nullára vállaltam a gyereket, akkor egyértelműen ott hagyom az apjánál. Híva vinnem, a híd alá? Az anyaotthon nem olyan egyszerű és a "Nem dolgoztam, nincs pénzem, nincs ismerős akihez mehetnek" nem ok, ha közben az apa el tudja látni a gyereket.
14/23 anonim válasza:
Na, ezért mondjuk hogy senki ne szüljön csupasz fenékre, a pasi pénzére gyereket. Ebben az esetben a gyerekek maradnak az apjuknál. Normális anya nem is viszi őket a bizonytalanságba, akkor se, ha megszakad a szíve, a gyerekek érdekeit nézi.
15/23 A kérdező kommentje:
13assal és 14essel értek egyet. Azt kell nézni hol van jó helyen, ez lehet az anyánál, de lehet az apánál is. Miért lenne több joga az anyának a gyerekhez mint az apának? Nem értem mi ez a nézet, hpgy csak az anyánál lehet jó helyen. Érzelmileg lehet, de attól még nem lesz lakhatás, ennivaló stb...Ilyen esetben jobb ha az anya látogatja a gyereket és fizeti a gyerektartást. Csak ugye ha a nő otthagyja a gyereket, mindjárt jön az elítélés, hiába van jobb helyen az apánál. Véleményem szerint a gyerek nem kerülhet labilis kiszámíthatatlan környezetbe.
2018. okt. 17. 08:19
16/23 A kérdező kommentje:
12es, ezt nem értem, ha csak a sex miatt visszamegy valaki a bántalmazó párjához. Sexhez akármikor kapni férfit, elég ha csak regisztrál a táskeresőre és még válogatni is tud.
2018. okt. 17. 08:23
17/23 anonim válasza:
Érzelmileg sincs különbség. Van jó anya, meg rossz anya, ugyanígy jó apa és rossz apa. A szokás miatt kerül a gyerekek többsége az anyához. Meg azért, mert sok no azt hiszi, ha ő hordta ki, az övé. Pedig az apa is ugyanúgy tudja szeretni, ugyanúgy tudja gondozni a gyereket, ah egyetlen különbség köztük a szoptatás
18/23 anonim válasza:
Az anyák legtöbbször jobban ragaszkodnak a gyerekhez és a gyerek is az anyjához. Persze a gyerek életkorától is függően, de leginkább azért, mert már több időt töltöttek együtt és jobban ismerik egymást. Ettől még persze az apa is lehet jó szülő és ugyanolyan jogai vannak, de ha klasszikus a felállás, hogy anya volt eddig otthon a babával, kisgyerekkel, akkor mindenképp nagyobb érzelmi törés az életében az anyját elveszíteni (bár ettől még az apját elveszíteni is az lenne). De ha az anya csak az utcára tudja vinni a gyerekét, az apa pedig boldogan ellátja, akkor a gyereknek hosszú távon mégis ez a kisebbik rossz. (És persze vannak olyan felállások, ahol az apa maradt otthon vagy anya ugyan vele van, de érzelmileg máshol, vagy a gyerek legjobban nagyihoz, bébiszitterhez kötődik - szóval sokféle élethelyzet akad.)
19/23 A kérdező kommentje:
Igen utolsó, sokféle élethelyzet akad, ezért is nem értem miért megy az ítélkezés egyből ha megtudja valaki nem az anya neveli a gyereket. Nem ítélkezem, amíg nem ismerem a körülményeket, és még akkor sem, mivel könnyű fentről ugatni, míg az ember nem jár ugyanabban a cipőben nem tudhatja ő hogyan döntene. A másik hogy mindenkinek magával kell elszámolnia, nem pedig idegen emberekkel. Akkor persze ugathat, ha az illető pl lakhatást biztosított neki, vagy egyéb módon segítette és az anya elcseszte a lehetőséget, de akkor meg magára vessen. Nem csak ebben a témában, hanem mindenhol ezt az ítélkezést figyeltem meg, amit nem értek.
2018. okt. 17. 09:06
20/23 A kérdező kommentje:
Nem értem ki pontozza le a hasznos válaszokat, mint pl a 18ast, szerintem jót írt. Ha valaki normálisan tud válaszolni, nem kötekedve, bunkó módon, akkor az már hasznos válasz mindegy hogy kinek mi az álláspontja. Vette a fáradtságot hogy válaszoljon mindenképp zöld kezet érdemel.
2018. okt. 17. 09:10
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!