Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért van még mindig ez a...

Miért van még mindig ez a begyepesedett nézet sokak fejében?

Figyelt kérdés

Hogy a fiúgyerek az igazi gyerek, az már valami, stb... "Fiút csak az igazi férfi tud csinálni" ... "Lány? Nem baj, majd talán legközelebb."

"Nem baj, az is aranyos végülis".

És egyéb hasonló megjegyzések hangzanak még ma is sok embertől, 2018-ban is...

Ja, és kérdés... Ez csak engem zavar?

(Az "Én nem foglalkozom az ilyenekkel" választ most ne ismételgessük, nem ez érdekel...)

2018. okt. 15. 12:24
1 2 3 4 5
 21/43 anonim ***** válasza:
25%
Én is inkább a lányok isteniteset hallom magam körül. Baromi idegesítő...
2018. okt. 15. 15:06
 22/43 anonim ***** válasza:
79%
Nem tudom, de mikor egy nő van kiakadva a lány babáktól lásd az 56%-ost az rém gusztustalan. Nőként így ledegradálni a saját nemét.
2018. okt. 15. 15:15
 23/43 A kérdező kommentje:

Attól én is rosszul vagyok, mikor babás fórumokon baba neme témában írogatnak anyukák olyanokat, hogy hála jó istennek fia van, isten őrizz, hogy lány legyen, stb. (Itt is láttam már ilyen megnyilvánulásokat.)

2018. okt. 15. 16:08
 24/43 anonim ***** válasza:
Kettő fiam és egy lányom van. A két fiú után szerettünk volna egy kislányt, mikor kiderült, hogy kislány, volt aki úgy tett, nem baj egészséges legalább. Majd fel robbantam. Kicsit megijedtem, hogy mi lesz a fiúk után, de így kerek minden.
2018. okt. 15. 16:50
 25/43 anonim ***** válasza:
83%

Igen én is a hülye 56%-ostól, mint a rettegett hogy lánya lesz.

De mindegy fiú vagy lány. Gusztustalan mikor egy baba még meg sem született de már elvárásokat támaszt vele szemben a hülye anyja/apja.

Az ilyen nem gondol bele, hogy 50-50% hogy fia vagy lánya lesz? Ha nem a kívánt nem, ő pedig "retteg" és "nem tudja feldolgozni" akkor mit csinál? otthagyja? Vagy nagy kegyesen felneveli, de a gyerek érezni fogja, hogy nem szeretik mert nem kukival/nunival jött a világra?

Nem is értem az ilyen egybiteseket, mi a frászkarikáért szaporodnak.

2018. okt. 15. 16:52
 26/43 anonim ***** válasza:
56%

Hallani nem hallom, hogy kimondanák, mert érzik, hogy nem illik, de hát látom a gyakorlatot:

Fiú született? Gyerekprojekt kipipálva.

Lány született? Újabb szülés következik.

Fiú született? Pipa.

Megint lány született? Kénytelenek harmadszor nekifutni...

Vannak, akik négyszer nekimentek.

Szerintem statisztikailag is kimutatható lenne, mindenesetre a környezetemben gyakoribb eset, hogyha már megvan a fiú, akkor nem fognak bele harmadik, negyedik gyerekbe.

2018. okt. 15. 17:30
 27/43 A kérdező kommentje:

Igen, valószínűleg ez a gyakoribb eset...

Bár így eszembe jutott az ellenpélda, addig szülte a gyerekeket a nő, amíg nem lett lánya. 5 fiú után... Ja, és ez a 80-as, 90-es években volt.

2018. okt. 15. 17:49
 28/43 anonim ***** válasza:
100%

Nekem anyósom van úgy, hogy azon imádkozik ,hogy csak fiú unokái legyenek. Ő azt mondja azért mert a férfiaknak könnyebb az élet.(szerintem ez baromság es igazából azért gondolja mert az ő lányával sok gondja volt és van még a mai napig is a férjemmel pedig kb semmi probléma nem volt)

Engem pl nagyon felháborít, hogy ennyire lány ellenes. Persze akarhat jobban fiút de nekem úgy jön le ha lányunk lesz kb utalni fogja csak azert mert lány.

Bocs ,hogy nem teljesen a kérdésre válaszoltam.

2018. okt. 15. 20:20
 29/43 anonim ***** válasza:
100%

Apósomék nem fogadták el a fiamat, mert fiu lett.

Anyám kb vérig sértődött, hogy a második is kisfiú.

Én nem a neme alapján döntöm el, hogy szeretni dogom, vagy sem. Én már akkor kötődtem hozzá, mikor még csak egy pozitív tesztet tartottam a kezemben.

Mifelénk csak a kislány a menő, fiús anyának lenni olyan, mintha valami fertőző betegséged lenne, tehát én extrán fertőző vagyok. Nem tervezünk 3. babát csak azért, higy legyen egy lányunk. Nem fujjogok a lány babákra, biztos vannak cukik meg aranyosak(sajnos én az ismeretségi körben elkényeztetetteket ismerek csak), meg kedvesek, és biztos a lánynak is igy örültem volna, de fiaim vannak, és én piszkosul örülök neki.

2018. okt. 15. 20:29
 30/43 anonim ***** válasza:
18%

Nyilván megszerettük volna a lányt is előbb utóbb, de ezt már nem tudjuk meg.

Egyébkén baromira mellé ment, hogy biztos fiút akartak. Mert anyu és apu vágya is egy kislány volt.

2018. okt. 15. 22:13
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!