Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért van még mindig ez a...

Miért van még mindig ez a begyepesedett nézet sokak fejében?

Figyelt kérdés

Hogy a fiúgyerek az igazi gyerek, az már valami, stb... "Fiút csak az igazi férfi tud csinálni" ... "Lány? Nem baj, majd talán legközelebb."

"Nem baj, az is aranyos végülis".

És egyéb hasonló megjegyzések hangzanak még ma is sok embertől, 2018-ban is...

Ja, és kérdés... Ez csak engem zavar?

(Az "Én nem foglalkozom az ilyenekkel" választ most ne ismételgessük, nem ez érdekel...)

2018. okt. 15. 12:24
1 2 3 4 5
 11/43 anonim ***** válasza:
6%
Én is azt gondolom mindenkinek kell egy fiú( lehet lepontozni). De nyilván nem mondom senkinek, csak én egyszerűen azt érzem egy lánnyal nem tudnék mit kezdeni
2018. okt. 15. 12:47
 12/43 anonim ***** válasza:
100%
Az elsőnél “majd a következő”. A másodiknál mondtuk, hogy jobban örülnénk újra kislánynak, így csak anyós mondta, hogy “nem baj”, mikor kiderült. Hogy pukkadna meg! 😡
2018. okt. 15. 13:00
 13/43 anonim ***** válasza:
78%

Az a legszebb, mikor a nők finnyognak a lánybabára!

Ezeket a nőket tuti fiúnak várták, és éreztették is velük, hogy inkább fiúnak kellett volna lenniük!

2018. okt. 15. 13:01
 14/43 anonim ***** válasza:
100%

45 éves vagyok, élőben sose hallottam (csak itt a gyakorin).

Egyébként szüleimnél anyai ágon három lánytestvér volt, apai ágon apukám + 2 lány. Még a nagyszüleimtől sem hallottam soha, hogy a lányaikat ne értékelték volna. Tehát az 1904-es születésű (!) apai nagyapámnak már nem ez volt a gondolkodása! Röhej, hogy máshol meg eszerint még most is ez van. :DDDD

2018. okt. 15. 13:23
 15/43 A kérdező kommentje:

Akik azt mondják, sose hallották, én elhiszem, de én se találom ki, 3 lányom van, és a "Nem baj, majd a következő" mondatot mindig bedobták, ismerősök, rokonok egyaránt. Sógoromnak meg a mániája a "Ti úgyis csak lányt tudtok, a fiúhoz férfi kell" (3 fia van.)

Nekem nem volt fanatizmusom sose, hogy mi legyen. Vegyesen szerettem volna leginkább, de a 3. után egyszerűen közöltem mindig, hogy nem lesz következő (több okból sem.)

Amit mindig láttam magam előtt régen a képzeletemben, egy kerek arcú, szőke hajú, kék szemű kislány. Ez a 3.lányommal meg is valósult, bár a viselkedését tekintve ő 2 fiún túltesz.

Szerettem volna fiút IS, de nem a lányok helyett, és főleg nem gondolom, hogy az többet ér, csak hogy az IS legyen, de már nem lesz, és ilyenkor zavaró leginkább, mikor mások ezen lovagolnak.

2018. okt. 15. 13:41
 16/43 anonim ***** válasza:
100%

Ha boldog vagy a 3 lányoddal és a pároddal és nem vállaltok több gyereket ne foglalkozz az ilyen károgásokkal.Nyugodtan mond minden ilyen beszólásra, hogy szerencsére van 3 egészséges gyereketek és ez a lényeg.

Nekem lányom van és kislány lesz a következő is nálunk apósom 89 évesen mondta nekem ,hogy hát azért tudod a fiúk azok mások.:) (De őt leszámítva senki sem mondott ilyet.Neki meg a kora miatt elnézem.Ő nagyon akarta hogy a családneve tovább menjen.)

Mondtam neki tudom, de azért az egészség a lényeg.Nekünk tényleg az a lényeg.Párom meg imádja a csajszink és várja a következőt.Nekem két fiútestvérem van az sem volt semmivel másabb gyerekkor mint a saját gyerekeimnek lesz egymás mellett.

2018. okt. 15. 14:00
 17/43 anonim ***** válasza:
100%
Ez létező probléma, de a fordított verzió is igaz, mikor sok fiú után már lánynak örülnének. Ismerősék két fiú után szerettek volna kislányt, de a harmadik is fiú lett. Itt már elhangzott a "nem baj, az is jó". Aztán a negyedik is fiú lett. :D Én a fiam mellé szeretnék kislányt is, eleinte őt is annak vártuk, de ma màr nem cserélném el. Talán legközelebb kislány érkezik...:)
2018. okt. 15. 14:06
 18/43 A kérdező kommentje:

Most látom, elírtam, tehát a 2.lányom az, aki úgy néz ki, mint amit elképzeltem (leginkább, mert ő hasonlít rám a legjobban kinézetre), viszont én meg már nemtől függetlenül erre is megkaptam családon belül, hogy "megkülönböztetés", meg "ő a kedvencem", pedig egyformán szeretem mindet, már bánom, hogy mertem ilyet mondani :D a legkisebb meg mégcsak 2 hónapos.

Én őszintén lemerem írni azt is, hogy mikor megtudtam a harmadiknál, hogy lány, volt bennem csalódottság, de nem azért, mert ő kislány, hanem mert tudtam, hogy így már biztos, hogy fiam sose lesz. Ez volt január-február környékén, és kb májusra már teljesen megbékéltem vele, most meg el se tudnám nagyon képzelni, milyen lenne egy fiú.

Igyekszem egyforma ruhákat venni a 2 kisebbnek, és tetszik, hogy majdnem ugyanúgy fel tudom őket öltöztetni. A nagyot nem, ő más korosztály (épp ma 9 éves.)

Később meg valószínűleg jobban kijönnek egymással (remélem.)

Nekem öcsém van, nem valami jó a kapcsolatunk.

Igaz, szerintem anyámnak is ő volt a reménysége, hát jól befürdött vele...

2018. okt. 15. 14:15
 19/43 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom, engem is bosszantott, mert pl. az első terhességemnél az akkori terhesgondozó dokimtól kaptam a beszólásokat mindig. Pl. amikor megmondta a nemét: "Ez egy lány. Maradhat?" vagy később: "Majd a következő fiú lesz".

Utána még született két gyerekem, vagyes nemű ikrek. A legtöbb ismerős azzal jött, hogy "de ügyesek vagytok, végül csináltatok egy fiút is".

Őszintén én akkor nem bántam volna ha mindkettő lány lett volna, mert én tipikus lányos anyának tartom magam.

Amúgy imádom a kisfiamat, de ezen a "balkáni felfogáson" azóta is mindig megütközöm.

2018. okt. 15. 14:28
 20/43 anonim ***** válasza:
100%

Apósom mondta mikor terhes voltam az ikrekkel, hogy :"Legalább az egyik azért legyen fiú. ☝️"

Mondom majd szólok neki. A lányom nevét azóta sem jegyezte meg. (vegyes párosunk lett)

Sokszor mikor más néven szólítja, füstöl a fejem. A családból csak ő ilyen..

2018. okt. 15. 14:29
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!