Elválnátok 2 kisgyerek mellett emiatt? Kinek van igaza?
Van egy 3 hónapos és egy 2 éves lányunk.
Én jelenleg még 2 hónapig kapok max gyedet a nagy után, és cseden vagyok a kicsivel. Ezen felül kapom a családi pótlékot és az adókedvezményeket, tehát összesen a havi bevételem 413.000 Ft.
A férjem úgy gondolta hogy ez elég egy 4 fös családnak, és nem fog csak amiatt gürizni egy helyen amit nem szeret hogy félre tudjunk tenni, szóval felmondott, úgy hogy ezt velem nem beszélte meg. Ez volt 4 hónapja és még mindig nem dolgozik. De az még hagyján. Nem segít semmit a gyerekek körül mert “én azért kapom a pénzt hogy velük foglalkozzak” , és a fözés/mosás/takarítás a nö dolga, szóval egész nap csak tvt néz vagy a telefonját nyomkodja, néha meg elmegy a haverjaival.
Lehet nem zavarna hogy én tartom el, akkor ha
1) segít a háztartásban
2) nem csak annyit segít a gyerekek körül hogy bekapcsolja nekik a TV-t
3) nem mondana azt hogy ö miért dolgozzon ha én sem dolgozok semmit
De igy mar kezd nagyon elegem lenni, folyton veszekszünk emiatt, és már úgy vagyok vele hogy legszívesebben elválnék, mert az sem jó példa a gyerekeknek hogy apa semmit sem csinál, és a folyton stresszes/veszekedôs környezetben sem jó felnöniük.
Túlreagálom, vagy ez tényleg válóok?
Hát nézd... én már azért válnék, mert tojik a gyerekre. Nem az enyém, nem magamnak szültem, hanem KÖZÖS.
Innentől a többi csak hab a tortán.
Nekem ilyen helyzetben könnyebbnek tűnik az is, ha elvàlunk, és csak a gyerekeket kell ellátni, eltartani.
Ez így nagyon gáz.
"és a fözés/mosás/takarítás a nö dolga" ez meg gondolom eddig is így volt, mert senki nem az egyik pillanatról lesz a másikra begyöpösödött szexista bunkó.
Amúgy ja, válnék.
8 órában dolgozott, eladó volt egy szerszámboltban, nettó 220ezret kapott. Azért nem szerette mert a 2 kollégájával nem jött jól ki, ezt amúgy már régóta mondogatta.
Én bármikor szívesen visszamennék dolgozni, mert imádom a munkám, és őszintén szólva könnyebb is mint 2 gyereket ellátni.
Csak az a baj azzal hogy csed után ő marad itthon, hogy ha most nem tudja kivinni az udvarra fél órára a 2 éves gyereket, akkor milyen életük lenne a kicsiknek akkor ha én nem lennék itthon? Ha foglalkozna velük, mondókázna, jönne a játszótérre, és bíznék benne akkor oké. De így hogy még a babaúszásra sem akar eljönni és csak azért nem én megyek egyedül 2 gyerekkel mert a nagymamám ilyenkor vigyáz a kicsire... na így nem mennék vissza dolgozni.
Huhh...
Ultimátum. Rakd ki a szűrét, hogy térjen észhez!!
Aztán, ha rájött a bibire LEHET visszafogadnám....
Bár úgy látom, ő csak egy plusz személy, plusz teher neked is.
Az érzelmi kötődést se nagyon hangoztatod...
Lehet ez a dolog már meghalt...
Sajnálom egyébként!
Én pasi vagyok, de mivel ketten dolgozunk, ugyan úgy kettőnkké a lakás vezetése, szó nélkül takarítok, főzőcskézek a feleségemmel. Van, amit ő szeret jobban csinálni, van, amit én, ezeket felosztjuk.
Várjuk a babát, alig várom, hogy pelenkázzak, meg a családdal legyek, aktívan.
Gondolom a te férjed az elején sem vett részt semmiben, vagy most lett ekkora nulla? Azért kellett, hogy legyenek jelei. Olyat megtenni, hogy szrni az egészben és a nővel eltartatni magad nem egy felvett rossz szokásnak, hanem hatalmas jellembeli hiányosságnak tűnik. Ha mindig is ilyen volt, akkor 2 gyerkőc után nem jogos a felháborodás. Ha most lett ilyen, akkor valóban ki kell billenteni a komfortzónából és ráébreszteni, hogy van vesztenivalója.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!