Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Elválnátok 2 kisgyerek mellett...

Elválnátok 2 kisgyerek mellett emiatt? Kinek van igaza?

Figyelt kérdés

Van egy 3 hónapos és egy 2 éves lányunk.

Én jelenleg még 2 hónapig kapok max gyedet a nagy után, és cseden vagyok a kicsivel. Ezen felül kapom a családi pótlékot és az adókedvezményeket, tehát összesen a havi bevételem 413.000 Ft.

A férjem úgy gondolta hogy ez elég egy 4 fös családnak, és nem fog csak amiatt gürizni egy helyen amit nem szeret hogy félre tudjunk tenni, szóval felmondott, úgy hogy ezt velem nem beszélte meg. Ez volt 4 hónapja és még mindig nem dolgozik. De az még hagyján. Nem segít semmit a gyerekek körül mert “én azért kapom a pénzt hogy velük foglalkozzak” , és a fözés/mosás/takarítás a nö dolga, szóval egész nap csak tvt néz vagy a telefonját nyomkodja, néha meg elmegy a haverjaival.

Lehet nem zavarna hogy én tartom el, akkor ha

1) segít a háztartásban

2) nem csak annyit segít a gyerekek körül hogy bekapcsolja nekik a TV-t

3) nem mondana azt hogy ö miért dolgozzon ha én sem dolgozok semmit

De igy mar kezd nagyon elegem lenni, folyton veszekszünk emiatt, és már úgy vagyok vele hogy legszívesebben elválnék, mert az sem jó példa a gyerekeknek hogy apa semmit sem csinál, és a folyton stresszes/veszekedôs környezetben sem jó felnöniük.

Túlreagálom, vagy ez tényleg válóok?

2018. okt. 11. 10:34
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
98%

Hát nézd... én már azért válnék, mert tojik a gyerekre. Nem az enyém, nem magamnak szültem, hanem KÖZÖS.

Innentől a többi csak hab a tortán.

Nekem ilyen helyzetben könnyebbnek tűnik az is, ha elvàlunk, és csak a gyerekeket kell ellátni, eltartani.

2018. okt. 11. 11:01
 12/28 anonim ***** válasza:
98%
11: Nem tudja ellátni a két gyereket a drága apuka, pelenkát se tud cserélni, nem csinál otthon semmit. Vajon miért nem bízza rà őket a kérdező?
2018. okt. 11. 11:03
 13/28 anonim ***** válasza:
97%

Ez így nagyon gáz.

"és a fözés/mosás/takarítás a nö dolga" ez meg gondolom eddig is így volt, mert senki nem az egyik pillanatról lesz a másikra begyöpösödött szexista bunkó.

Amúgy ja, válnék.

2018. okt. 11. 11:04
 14/28 anonim ***** válasza:
29%
Egy komoly beszélgetés után megtanulná a pelenkázást is, ha arról lenne szó. Semmi nincs még veszve, szerintem.
 15/28 anonim ***** válasza:
98%
Igen, válnék. Ez egy lusta paraszt, aki nem jó semmire, csak egyel több gondod van vele. Könnyebb életed lenne, ha elválnál, később se leszel vele kisegítve semmilyen szinten. Azért az nem gyengén vérlázító, hogy otthon is csak a tökét vakarja, mert "női munka". Anyád. Akkor húzz el dolgozni, mert eszerint az értékrend szerint az a férfi dolga. Beszarok ezen, hogy eltartatja magát, de otthon se rak odébb semmit, mert az a nő dolga.
 16/28 A kérdező kommentje:

8 órában dolgozott, eladó volt egy szerszámboltban, nettó 220ezret kapott. Azért nem szerette mert a 2 kollégájával nem jött jól ki, ezt amúgy már régóta mondogatta.

Én bármikor szívesen visszamennék dolgozni, mert imádom a munkám, és őszintén szólva könnyebb is mint 2 gyereket ellátni.

Csak az a baj azzal hogy csed után ő marad itthon, hogy ha most nem tudja kivinni az udvarra fél órára a 2 éves gyereket, akkor milyen életük lenne a kicsiknek akkor ha én nem lennék itthon? Ha foglalkozna velük, mondókázna, jönne a játszótérre, és bíznék benne akkor oké. De így hogy még a babaúszásra sem akar eljönni és csak azért nem én megyek egyedül 2 gyerekkel mert a nagymamám ilyenkor vigyáz a kicsire... na így nem mennék vissza dolgozni.

2018. okt. 11. 11:06
 17/28 anonim ***** válasza:
98%
Én a helyedben azonnal elhagynám. Ez nem férfi.
2018. okt. 11. 11:25
 18/28 anonim ***** válasza:
96%

Huhh...

Ultimátum. Rakd ki a szűrét, hogy térjen észhez!!

Aztán, ha rájött a bibire LEHET visszafogadnám....

Bár úgy látom, ő csak egy plusz személy, plusz teher neked is.

Az érzelmi kötődést se nagyon hangoztatod...

Lehet ez a dolog már meghalt...

Sajnálom egyébként!

2018. okt. 11. 11:36
 19/28 anonim ***** válasza:
97%

Én pasi vagyok, de mivel ketten dolgozunk, ugyan úgy kettőnkké a lakás vezetése, szó nélkül takarítok, főzőcskézek a feleségemmel. Van, amit ő szeret jobban csinálni, van, amit én, ezeket felosztjuk.

Várjuk a babát, alig várom, hogy pelenkázzak, meg a családdal legyek, aktívan.

Gondolom a te férjed az elején sem vett részt semmiben, vagy most lett ekkora nulla? Azért kellett, hogy legyenek jelei. Olyat megtenni, hogy szrni az egészben és a nővel eltartatni magad nem egy felvett rossz szokásnak, hanem hatalmas jellembeli hiányosságnak tűnik. Ha mindig is ilyen volt, akkor 2 gyerkőc után nem jogos a felháborodás. Ha most lett ilyen, akkor valóban ki kell billenteni a komfortzónából és ráébreszteni, hogy van vesztenivalója.

2018. okt. 11. 11:49
 20/28 anonim ***** válasza:
97%
Ebből januárban sem lesz munka, ez borítékolható.
2018. okt. 11. 12:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!