Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért szólják le sokan azokat...

Miért szólják le sokan azokat az anyákat, akik szülés után egyáltalán nem akarnak visszamenni dolgozni?

Figyelt kérdés
2018. okt. 7. 19:07
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
26%
Értékeset alkotni nem csak munkahelyen lehet. A TB-t én pl. ugyanúgy fizetem - ahogy rajtam kívül még nem dolgozó anyuka -, (annak ellenére, hogy soha nem veszek igénybe se magamnak, se a gyerekeknek állami egészségügyi szolgáltatást) és akkor sem esne vissza az életszínvonalam, ha a férjem 0 támogatással hagyna holnaptól, úgyhogy nem ilyen fekete-fehér a világ.
2018. okt. 8. 16:59
 22/34 anonim ***** válasza:
22%
De az ilyen megnyilvánulások a régi rossz Kádári beidegződésen alapulnak, úgyhogy nem is szabad érte haragudni senkire.
2018. okt. 8. 17:00
 23/34 anonim ***** válasza:
56%
21es, kérlek mond el, mi értékeset teszel a társadalom és a többi adófizető számára?:-)
2018. okt. 8. 17:01
 24/34 anonim ***** válasza:
17%
Tréfarépa volt vacsira? ;)
2018. okt. 8. 19:49
 25/34 anonim ***** válasza:
71%
nem, őszintén érdekel.
2018. okt. 8. 20:07
 26/34 anonim ***** válasza:
38%

Bérből befizetett adóval TB-n kívül ugyan valóban nem járulok hozzá a közöshöz, de szerintem az adóforintokat ne rajtam vagy más otthon lévő normális életet folytató emberen kérd számon, sokkal inkább azok, akik "gazdálkodnak" vele, de ebbe nem mennék bele, mert már az már politika, ez pedig itt nem az a kategóira is távoli is tőlem. De hozzátenném, sokat nem is veszek ki a közösből, nem veszünk igénybe állami egészségügyi szolgáltatást, a gyerekünk (8 éves nálunk élő nevelt lányom) nem állami iskolába jár sőt nem is itthon jár (határszélen élünk, egyszerű), a 8 hónapos lányom ugyancsak nem oda fog oviba sem.

Teszek a társadalomért, ahol tudok, pl. jövő héten viszik el a kislányom komplett eddig használt dolgait bababútrokkal és mindennel együtt, egy itt fórumozó nélkülöző, egyedülálló 6 hós terhes kismamának ajánlottam fel, de ezentúl is szoktam adakozni olyan helyre, amelyek értéket termetek (tehetséges gyerekek, nagylány iskolája, sportegyesület, kórházi gyerekrészlegek). Összegeket nem írok, de akárhogy számlom, ha leadózgatnék minden hónapban mondjuk bruttó 500 ezerből a magam részét, eltörpüle amellett, amit így adok.

A páromat is támogatom olyan módon, hogy ő top módon tudja végezni a munkáját, ő pedig jelenleg 600valahány ember megéletését biztosítja, ide is van ilyen-olyan módon pozitív ráhatásom.

Most hogy letudtuk a felelős részt, azért még pluszban elmondanám, hogy nem csak a házimunkával töltöm el az időmet, nagyon sok minden van, amivel az ember elfoglalhatja magát. Ez később is így lesz, mert ugye még csak 8 hónapos a lányom, de tudom, hogy miután oviba sem, akkor sem megyek munkahelyre. Semmivel nem vagyok értéktelenebb, mintha valahol dolgoznék napi 8 órát és úgy adózgatnék. Már csak annak okán sem, hogy 2 egészséges, normális, széles világnézetű és erősen valószínű, hogy művelt embert indítunk útjára. A napi tevékenység sem értéktelenebb. Ha esetleg mégis ez a véleményed, az csak egy vélemény, de nem a valóság. :) Az a lényeg, hogy a szülők boldogok, kiegyensúlyozottak legyenek az anyagi biztonságon túl. Ez valakinek úgy működik, hogy mindkét szülő dolgozik, valakinél úgy, hogy csak az egyik. Ebbe beleszólni senkinek nincs joga és egészséges, a saját életével elégedett ember nem is teszi.

2018. okt. 8. 20:50
 27/34 anonim ***** válasza:
39%
Biztos vagyok benne, hogy sok elírásom lett, de babázok közben, úgyhogy amiatt elnézést kérek.
2018. okt. 8. 20:53
 28/34 anonim ***** válasza:
18as vagyok. Nem minden fekete és fehér... De miért ne irigyelhetném azt a tényt, hogy nem kell bejárni dolgozni??? Mondjuk full milliomos a családja révén... Vagy akármi... De már ebbe is bele lehet kötni, hogy valami átsuhan az agyamon, hogy de jó lenne?? :D
2018. okt. 9. 10:25
 29/34 anonim ***** válasza:

Az erre vonatkozó blogposzt a korabbiakban linkelt blogból:

(és az utána lévő 2 bejegyzés is ide tartozik)

[link]

2018. okt. 9. 10:33
 30/34 anonim ***** válasza:

az egyik barátnöm,5 gyereke van igaz németben lakik ő nem dolgozik,mig magyarországon lakott adig sem dolgozott.

egy másik ismerősöm szintén nem dolgozik ,én visont igen kb 2 évig bírtam itthon gyerekel utána vissza mentem dolgozni.az nekem mind anyagilag,mind szellemileg jobb volt.

2018. okt. 10. 05:31
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!